Fotografii cu familia lui Nicolai Tand, prezentator „Star Chef“: „Încercăm să echilibrăm viaţa de părinţi cu cea de cuplu“

11 iunie, 2014
nicolai tand 2 jpeg

Rar am întâlnit nişte părinţi cu o reţetă atât de sofisticată la bază ca ei. Nicolai, fermecătorul prezentator „Star Chef“ de la Antena Stars, şi Monica, soţia lui, cu aceeaşi serafică apariţie ca-n zilele ei în modelling, sunt asemenea celei mai complexe combinaţii de ingrediente

Rar am întâlnit nişte părinţi cu o reţetă atât de sofisticată la bază ca ei. Nicolai, fermecătorul prezentator „Star Chef“ de la Antena Stars, şi Monica, soţia lui, cu aceeaşi serafică apariţie ca-n zilele ei în modelling, sunt asemenea celei mai complexe combinaţii de ingrediente, alcătuind mixul ideal pentru copiii lor, Ilona şi Iancu. Sunt cool, trendy şi fresh ca nişte adolescenţi, dar maturi şi responsabili în acelaşi timp, sunt foarte dedicaţi celor mici, dar la fel de preocupaţi de relaţia lor.

Nicolai, faci asta de obicei, îi dai de mâncare lui Iancu? Sau e o întâmplare acum, la şedinţa foto?

Nicolai Cum să nu?! Când sunt acasă, normal că fac asta. În ciuda programului foarte încăr­cat, vreau să am grijă de copii aşa cum trebuie. Îmi doresc să fiu un tată cât se poate de prezent, nu să ajung de la muncă, să mă trântesc în pat ca să mă uit la televizor şi să nu fac altceva. Iar dacă în timpul săptămânii sunt prins, recupe­răm duminica. Încercăm să ne ţinem de ritualul ăsta: duminica mergem la piaţă, facem cumpă­rături şi apoi gătim şi mâncăm împreună. Asta înseamnă, până la urmă, ideea de familie: să ne bucurăm de timpul petrecut împreună. Uite, acum, de exemplu, am anulat ceva ce aveam de făcut în weekend ca să stau cu cei mici, fiind­că acum o săptămână eu şi Monica am fost în Portugalia şi nu putem să stăm fără ei două weekenduri la rând.

Monica Da, ne dorim să petrecem timp şi în cuplu. Dar nu ne e uşor, după două zile în Portugalia, pupam amândoi telefoanele, unde aveam pozele copiilor. (râde)

Cine conduce la voi în familie? Am convenit detaliile acestei întâlniri discutând exclusiv cu Monica. Ea pare să fie „in charge“...

Încercăm să ne distribuim atribuţiile. Monica organizează tot ce e legat de copii. Eu, fiind foarte prins cu restaurantul şi filmările, las restul în seama ei. Aşa că ea are grijă şi de agenda mea...

Eu încerc, de fapt, să-i simplific viaţa lui Nicolai, pentru că el munceşte foarte mult.

Îl ajuţi la restaurant?

Îl ajut când vine vorba de schimbat decorul sau alte lucruri legate de organizare, însă nu la bucătărie. Acela e teritoriul lui!

Şi tu, şi Monica aţi trăit în Franţa. E ceva din cultura de familie de acolo pe care nu-l regăsiţi aici şi l-aţi preluat?

Acolo, un bărbat îşi ajută mai mult par­tenera, e mai implicat, sunt complici în familie. Aici, nu prea sunt săritori, bărbatul în Româ­nia are mai mult cultura aceasta machoistă.

Iar în Franţa, relaţia de cuplu rămâ­ne foarte importantă şi după apariţia copiilor, pe când în România am observat că mulţi au tendinţa să-i sufoce pe copii, să-i cocoloşească prea mult, în toată casa să găseşti numai jucă­rii. „Copilu-i regele“, ceea ce nu-i neapărat un principiu sănătos. E bine să-i obişnuieşti să se joace în camera lor sau şi în salon, dar nu toată ziua. Pentru că şi mama şi tata trebuie să aibă spaţiul lor. Noi încercăm un echilibru şi vrem să le arătăm adevăratele valori şi să-i educăm astfel încât să fie cu picioarele pe pământ.

image

Vă e dor de Franţa?

Restaurantul de aici cred că l-am des­chis şi pentru că mi-a lipsit foarte mult mânca­rea franţuzească în România.

Ţie, Monica, nu ţi-e dor câteodată de zilele tale de manechin la Paris? Peste tot pe Internet găsesc fraza asta despre voi: „Monica a renunţat la cariera de model din Franţa pentru Nicolai...“

Da, am făcut meseria asta 15 ani. Cul­mea e că, tocmai azi, înainte să ne vedem, m-a sunat cineva de la Paris şi m-a întrebat dacă nu vreau să vin acolo pentru o colaborare. Deci nimic nu mă opreşte să merg la Paris din când în când dacă vreau să păstrez contactul cu mese­ria asta. Dar acum am altceva, care nu se poate compara: îl am pe Nicolai, îi am pe copii. Şi nu m-am gândit niciodată că am renunţat la ceva pentru ceea ce am, că am făcut sacrificii. Nici nu se pot numi „sacrificii“. Mi se pare absolut nor­mal ca din dragoste să faci orice. Totul!

Ce le-ai gătit cel mai recent copiilor, Nicolai?

Ilonei îi place supa mea de găluşte. (

) De obicei, le gătesc duminica, fiindcă în timpul săptămânii sunt zilnic la restaurant.

Păi şi nu simţi nevoia în timpul săptămânii să vii şi să găseşti o mâncare făcută de Monica?

Ba da, acasă eu gătesc mai mult, el nu are timp.

Face cele mai bune roşii umplute pe care le-am mâncat în viaţa mea. Le face mai bine ca mama. Mie îmi place mai mult să gătesc în stil asiatic.

Să-ţi adresez şi întrebarea clasică, Nicolai: te-ai gândit ca vreunul dintre ei să-ţi moştenească afacerea cu restaurantul?

Niciodată. Să facă în viaţă ce vor ei. Dacă o să le placă, da, dacă nu, până la urmă pot să-i oblig? (

) Eu vreau să le ofer o educaţie bună. Dacă vor avea asta, vor alege ei ce e mai bine pentru ei în viaţă.

N-o să le impunem niciodată ce să facă. Nu i-am făcut ca să trăiască cum vrem noi. Mi se pare foarte egoistă abordarea asta: să facă şcolile pe care le vrei tu şi meseria pe care o vrei tu. Până la urmă, ei trebuie să fie fericiţi.

Foto: Sorin Stana. Mulţumim Funky Lounge, Parcul Herăstrău, Intrarea Pescăruş, Bucureşti, www.funkylounge.ro



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg