FOTO Lucian Mîndruţă – toate pânzele sus!

12 iunie, 2014
10411775 10202306006553542 7107958079914187305 n jpeg

Fostul prezentator de televiziune şi chipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

Fostul prezentator de televiziune şi chipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

Ştim deja că una dintre marile pasiuni ale lui Lucian Mîndruţă este navigaţia. Dar putem vorbi de un sport în toată regula, căci omul de media nu s-a limitat în a-şi scoate în larg familia, ci vrea să-şi testeze limitele în competiţii de gen.

image

Mîndruţă este skipper din 2008, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regate desfăşurate în ultimii 5 ani în România, Franţa, Italia şi Bulgaria. Cel mai bun rezultat într-o compeţie internaţională l-a obţinut în 2012, ca membru în echipajul velierului Fra Diavolo, care a reuşit locul 17 în Regata Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Anul trecut, echipa de yachting pe care o conduce, care a concurat pe velierul cu acelaşi nume, "Echipa" a reuşit locul 8 în clasa sa în competiţia naţională.

image

Aşa se face că în această vară, el şi echipa sa de yachting vor concura în cinci competiţii nautice cu vele de pe Marea Neagră, desfăşurate până în luna septembrie. Anul acesta, competiţiile cu vele de pe litoralul românesc se vor desfăşura sub numele Samsung Romania Cup.

Prima cursă este rezultatul cooperării între cluburile din România şi Bulgaria şi va conta pentru cupele din ambele ţări. Vor fi întreceri în largul Marinei Eforie, în 12 iunie, o cursă de lungă distanţă până la Balcic în 13 iunie, precum şi o altă serie de întreceri în Balcic, în 14 şi 15 iunie. Peste 35 de veliere din România şi Bulgaria sunt aşteptate şi peste 250 de sportivi vor face parte din echipaje.

image

"Suntem în concurs şi pentru a promova acest sport, care deja are câteva sute de practicanţi, cei mai mulţi sportivi amatori, aflaţi ca şi noi în căutarea performanţei, dar şi a propriilor limite", spune Lucian Mindruta, skipperul echipei.

"Ne bucurăm că în fiecare an se adaugă alţii, în şcolile de sailing şi apoi direct în competiţii. E o tradiţie ruptă în ultimele decenii ale secolului trecut şi pe care, iată, timid, românii o reînoadă", adaugă el.

Velierul de concurs de anul acesta este acelaşi model Bavaria 31 Cruiser, care se va înscrie în categoria IRC2, conform clasificărilor internaţionale din domeniu.

image

Echipa continuă parteneriatul cu Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes- Benz, şi în acest an.

"Avem un parteneriat de imagine în care cea mai importantă imagine e cea a oamenilor curajoşi care se întrec pe mare. Şi asta se potriveşte foarte bine cu valorile brandului Ţiriac Auto. Credem în acestă competiţie şi avem aşteptări mari, la fel ca echipajul cu care plecăm la drum, pentru al doilea sezon consecutiv", spune Daniel Antor, director general Ţiriac Auto.

Programul poate fi găsit pe www.romaniacup.ro. Următoarele întreceri vor avea loc în porturile Tomis, Limanu şi Mangalia.

Foto: pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg