News

FOTO Lucian Mîndruţă – toate pânzele sus!

FOTO Lucian Mîndruţă – toate pânzele sus!

Fostul prezentator de televiziune şi chipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

Ştim deja că una dintre marile pasiuni ale lui Lucian Mîndruţă este navigaţia. Dar putem vorbi de un sport în toată regula, căci omul de media nu s-a limitat în a-şi scoate în larg familia, ci vrea să-şi testeze limitele în competiţii de gen.

Mîndruţă este skipper din 2008, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regate desfăşurate în ultimii 5 ani în România, Franţa, Italia şi Bulgaria. Cel mai bun rezultat într-o compeţie internaţională l-a obţinut în 2012, ca membru în echipajul velierului Fra Diavolo, care a reuşit locul 17 în Regata Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Anul trecut, echipa de yachting pe care o conduce, care a concurat pe velierul cu acelaşi nume, "Echipa" a reuşit locul 8 în clasa sa în competiţia naţională.

Aşa se face că în această vară, el şi echipa sa de yachting vor concura în cinci competiţii nautice cu vele de pe Marea Neagră, desfăşurate până în luna septembrie. Anul acesta, competiţiile cu vele de pe litoralul românesc se vor desfăşura sub numele Samsung Romania Cup.

Prima cursă este rezultatul cooperării între cluburile din România şi Bulgaria şi va conta pentru cupele din ambele ţări. Vor fi întreceri în largul Marinei Eforie, în 12 iunie, o cursă de lungă distanţă până la Balcic în 13 iunie, precum şi o altă serie de întreceri în Balcic, în 14 şi 15 iunie. Peste 35 de veliere din România şi Bulgaria sunt aşteptate şi peste 250 de sportivi vor face parte din echipaje.

"Suntem în concurs şi pentru a promova acest sport, care deja are câteva sute de practicanţi, cei mai mulţi sportivi amatori, aflaţi ca şi noi în căutarea performanţei, dar şi a propriilor limite", spune Lucian Mindruta, skipperul echipei.

"Ne bucurăm că în fiecare an se adaugă alţii, în şcolile de sailing şi apoi direct în competiţii. E o tradiţie ruptă în ultimele decenii ale secolului trecut şi pe care, iată, timid, românii o reînoadă", adaugă el.

Velierul de concurs de anul acesta este acelaşi model Bavaria 31 Cruiser, care se va înscrie în categoria IRC2, conform clasificărilor internaţionale din domeniu.

Echipa continuă parteneriatul cu Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes- Benz, şi în acest an.

"Avem un parteneriat de imagine în care cea mai importantă imagine e cea a oamenilor curajoşi care se întrec pe mare. Şi asta se potriveşte foarte bine cu valorile brandului Ţiriac Auto. Credem în acestă competiţie şi avem aşteptări mari, la fel ca echipajul cu care plecăm la drum, pentru al doilea sezon consecutiv", spune Daniel Antor, director general Ţiriac Auto.

Programul poate fi găsit pe www.romaniacup.ro. Următoarele întreceri vor avea loc în porturile Tomis, Limanu şi Mangalia.

Foto: pagina personală

Comentarii

Articole asemănătoare

FOTO Mihaela Rădulescu face furori pe litoralul francez

News

FOTO Mihaela Rădulescu face furori pe litoralul francez

În ciuda celor 45 de ani, are un trup de adolescentă, pe care nu ezită să şi-l pună în valoare cu orice ocazie. Mai ales acum, că este vară, iar corpul ei este perfect pentru orice costum de baie. Iat-o în toată splendoarea.

FOTO Cine e iubita lui Adrian Sârbu?

News

FOTO Cine e iubita lui Adrian Sârbu?

Mereu discret în ceea ce priveşte viaţa sa de familie, fostul mogul media n-a discutat niciodată în public despre relaţiile sale de suflet. În branşă, însă, se ştie cine i-a pus inima pe jar: o femeie tânără, frumoasă şi foarte talentată.

FOTO Kitty Cepraga, însărcinată în 8 luni

News

FOTO Kitty Cepraga, însărcinată în 8 luni

Românca stabilită de ani buni în Italia a reuşit să ţină departe de ochii presei autohtone faptul că va deveni mămică. Dar, cum evidenţa era prea mare, vedeta a hotărât să-şi anunţe fanii printr-o fotografie-surpriză.

Who’s that girl?

News

Who’s that girl?

E o cunoscută prezentatoare de televiziune, preocupată îndeosebi de sport şi de un stil de viaţă sănătos, lucruri despre care a scris şi în cartea pe care a lansat-o anul acesta. Aici, avea 22 de ani. O recunoşti?

FOTO Mădălina Ghenea, sexy pe străzile Londrei

News

FOTO Mădălina Ghenea, sexy pe străzile Londrei

După 13 ani petrecuţi în Italia, ţară care a adoptat-o şi unde şi-a construit o carieră strălucitoare în modă şi cinematografie, românca noastră s-a mutat în Capitala Regatului Unit, unde face noi “victime”.

FOTO Dinu Patriciu – Înainte de cădere

News

FOTO Dinu Patriciu – Înainte de cădere

Cine a fost, cum gândea şi ce preferinţe avea unul dintre cei mai controversaţi oameni politici de la noi, într-un material remember marca OK!, publicat în 2011 – astăzi cu referiri la trecut

Cum arată micul dejun al Mihaelei Rădulescu

News

Cum arată micul dejun al Mihaelei Rădulescu

Îi admirăm stilul de viaţă, o invidiem pentru formele trupului ei şi ne întrebăm mereu care este secretul frumuseţii sale. Drept răspuns, vedeta ne oferă câteva crâmpeie din viaţa ei, cu sfaturi pentru un trai armonios.

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

TV

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

Ieri, invitata de onoare de la “Teo Show” a fost Maia, fetiţa gazdei emisiunii, care s-a descurcat excelent în faţa camerelor de filmat şi n-a ezitat să-şi pună mama în dificultate.