News

Ce ţară a refuzat să-i acorde viza Angelinei Jolie?

de admin

Actriţa urma să participe la un eveniment, dar autorităţile i-au interzis prezenţa pe teritoriul ţării lor. Un gest surprinzător, care a deschis un conflict, Jolie pregătind în replică un mesaj video, în care critică aspru acest regim politic

Angelina n-a putut fi prezentă la un eveniment de la Khartoum pentru că autorităţile din Sudan au găsit de cuviinţă să nu-i acorde viza. Probabil că ştiau ce scop are mai exact vizita vedetei în ţara lor şi s-au temut de ea, în calitate de ambasador la Bunăvoinţei pentru Unesco - dar mai ales ca un personaj activ pe plan politic, inclusiv pentru cauze din Sudan.

Însă Angelina nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a transmis mesajul într-un clip trimis prin ambasada Marii Britanii de la Khartoum. Astfel, actriţa l-a criticat pe preşedintele sudanez Omar al-Bashir pentru că a condamnat la moarte o femeie creştină, care a refuzat să renunţe la religia ei. "Khartoum ar trebui să respecte dreptul fundamental al libertăţii de a-ţi alege religia", a punctat actriţa, printre altele, referindu-se apoi la gravele inegalităţi din Sudan. "Administraţia de acolo fură bani, pentru a finanţa Janjaweed, adică organele de securitate internă, şi forţele aeriene sudaneze, iar aceste instrumente brutale de control sunt conduse de o mână de oameni din rândurile partidului!"

Foto: WENN

Modifică Setările