News

VIDEO Paradă regală: Spania îi salută pe Felipe şi Letizia

VIDEO Paradă regală: Spania îi salută pe Felipe şi Letizia

Felipe al VI-lea de Burbon a devenit la miezul nopţii (01.00, ora României) regele Spaniei şi a depus jurământul astăzi, în cursul unei ceremonii sobre.

După depunerea jurământului în hemiciclul Congresului Deputaţilor şi susţinerea primul discurs în calitate de rege, Felipe va prezida o paradă militară.

Madridul îl va întâmpina pe noul rege cu mii de flori şi steaguri spaniole, în timp ce Felipe şi noua regină Letizia, o fostă jurnalistă de 41 de ani, vor traversa Madridul în maşină, de la Congres până la Palatul Regal.

Apoi, cuplul, însoţit de Juan Carlos şi regina Sofia, va ieşi la balcon pentru a saluta mulţimea din Plaza de Oriente.

Vezi aici imagini LIVE

Evenimentul istoric este aşteptat cu nerăbdare de mulţi spanioli, care pot deja să cumpere suveniruri cu fotografia noilor regi, Felipe şi Letizia.

Fotografii cu cei doi apar pe servicii de cafea, veselă, tricouri, brelocuri, căni, şamd, care se vând ca pâinea caldă în centrul Madridului şi în alte oraşe spaniole.

Urcarea pe tron a noului rege Felipe al VI-lea, în urma abdicării tatălui său, Juan Carlos, este un eveniment fără precedent de la revenirea Spaniei la democraţie, în 1978.

Dar să nu uităm nici de consoarta regală, viitoarea Regină Letizia, care, la cei 41 de ani ai săi, va fi, cu siguranţă, nu doar suverana Spaniei, ci şi a eleganţei regale. Asta în ciuda faptului că soţia lui Felipe, pe numele ei Letizia Ortiz, nu are nici urmă de sânge albastru în venele ei, este divorţată şi a făcut carieră în mass-media.

Dar nu numai viaţa frumoasei prinţese se va schimba azi, ci şi cea a fiicei sale cele mari, Infanta Leonor.

Încântătoarea fetiţă de opt ani va primi, în exact aceeaşi zi, titlul de Prinţesă de Asturia, distincţie asemănătoare cu cea a Prinţului de Wales, în Regatul Unit. Iar dacă părinţii ei nu vor avea un moştenitor, Leonor va fi următoarea regină a Spaniei. Până atunci, însă, frumuşica blondină se poate bucura de titlul neoficial de cel mai tânăr moştenitor al unui tron european.

Foto: Hepta, Getty Images, El Mundo

Modifică Setările