Body & Soul

3 reţete de îngheţată fără zahăr de la Ela Crăciun

3 reţete de îngheţată fără zahăr de la Ela Crăciun

Vedeta Antenei 1 le prepară copiilor ei îngheţată realizată în casă, din fructe proaspete, cu sau fără iaurt sau miere, care nu conţine zahăr şi este în acelaşi timp sănătoasă. Iată reţetele.

Ela Crăciun povesteşte pe blogul ei cum a ajuns să prepare deserturile în casă şi să nu mai cumpere de la magazin dulciuri pline de zahăr şi ne exemplifică şi trei reţete delicioase care sunt îndrăgite de cei mici.

„Încerc să îi feresc pe cei mici de dulciurile procesate din comerţ, care au zahăr şi tot felul de îndulcitori. Vara caut tot felul de alternative pentru a le prepara deserturi reci, delicioase şi sănătoase. De cum se instalează căldura Alessia şi Alex cer, de exemplu, îngheţată non-stop.

În weekend i-am promis Alesiei că facem noi două îngheţată şi cred că m-a tocat câteva zile pe această temă. Nu e greu de făcut, ba chiar nu îţi ia mai mult de 15 minute. Durează mai mult aşteptarea decât prepararea.

Pentru prima îngheţată am folosit căpşuni şi mango, câte două mâini din fiecare. Repet, puteţi combina fructele dupa bunul plac. Nu este nevoie să adăugaţi deloc zahăr, pentru că această combinaţie de fructe este foarte dulce în mod natural.

La cea de-a doua îngheţată folosim mai multe ingrediente: 100 ml iaurt grecesc gras, 50 ml frişcă lichidă, 1 linguriţă extract de vanilie şi puţină miere ori sirop de arţar care să substituie zahărul. Odată ce aţi făcut baza amestecând bine ingredientele în blender, puteţi trece la a 2-a aromă. Eu am ales sucul de portocale şi am obţinut o aromă uşor acrişoară, dar totodată cremoasă.

Ultima pe care am facut-o, rainbow, este iar foarte simplu de făcut, însă felul în care arată este cu adevărat impresionant. Am folosit căpşuni, mango, kiwi şi afine. După ce am blenduit bine fructele, am adăugat câte o lingură din fiecare amestec până când am umplut formele. Şi pentru această reţetă puteţi folosi orice fruct preferaţi. Rezultatul o să fie sigur pe placul oricui!”, mărturiseşte Ela Crăciun în înregistrarea video postată pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Modifică Setările