Vedete

30 de ani de la videoclipul ”Like a Prayer”. De ce era atât de blamat acest videoclip al Madonnei?

30 de ani de la videoclipul ”Like a Prayer”. De ce era atât de blamat acest videoclip al Madonnei? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

S-au împlinit nu mai puţin de 30 de ani de când celebra Madonna a lansat videoclipul ”Like a Prayer”, şi, odată cu el, a isterizat întreg Vaticanul. Cum a reuşit acest videoclip să fie atât de adorat, dar şi detestat în acelaşi timp?

Ei bine, în primul rând, era anul 1989, când încă se încercau diverse lucruri pe piaţa muzicală, însă, cumva, Madonna a reuşit să facă ceva ce nu se mai făcuse: un videoclip sexy, în care apăreau sfinţi, cruci, etc. E lesne de înţeles, aşadar, de ce videoclipul a fost cotat drept ”controversat” încă de la lansare.

Amintindu-şi despre lansarea acestui videoclip, artista se declară mulţumită de reuşita lui, cu toate că asta i-a adus critici chiar din partea Vaticanului. ”În urmă cu 30 de ani am lansat ”Like a prayer” şi am făcut un videoclip care a cauzat atâta isterie doar pentru că am sărutat un sfânt de culoare şi am dansat în faţa unor cruci în flăcări. La mulţi ani, mie şi controversităţii mele!”, a fost mesajul artistei pop, în vârstă de 60 de ani.

Şi-ntr-adevăr, videclipul a fost cât se poate de controversat. Regizat de Mary Lambert, în videoclip au apărut cruci în flăcări, dar şi o secvenţă în care Madonna făcea dragoste cu un sfânt de culoare. La o zi după ce acesta a fost făcut public, Vaticanul a condamnat videoclipul, considerându-l un afront vizavi de divinitatea.

Cu toate acestea, videoclipul a câştigat nenumărate premii de-a lungul timpului. În acel an, ”Like a prayer” a primit trofeul ”Viewer`s Choice Awards” la VMA. În 2011, în urma unui poll Billboard, fanii artistei au votat acest video ca fiind al doilea cel mai bun din toate timpurile, secundându-l pe ”Thriller”, al lui Michael Jackson.  

Modifică Setările