Body & Soul

30 de ponturi de la Ela Crăciun pentru viitoarele mămici

30 de ponturi de la Ela Crăciun pentru viitoarele mămici

Însărcinată în şase luni, prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" îţi spune cum să îţi pregăteşti corpul pentru sarcină.

Ea însăşi însărcinată a treia oară, Ela Crăciun vorbeşte despre cei 30 de paşi pe care este bine să îi urmeze o femeie înainte de a rămâne însărcinată, având la bază informaţiile primite de la specialişti, dar şi propria experienţă, fiind deja la a treia experienţă de acest tip.

 1. Nu te mai proteja. Fără anticoncepţionale şi, evident, fără prezervativ (în caz că are cineva vreun dubiu).
 2. Începe o dietă cu multivitamine. Sarcina îşi va pune amprenta pe energia ta, aşa că te poţi pregăti ca să acoperi orice eventual deficit.
 3. Adaugă acidul folic meselor zilnice. Sau ia-l zilnic, pe lângă vitaminele pe care le-ai luat deja. Când o să rămâi însărcinată, doctorul tău se va ocupa să îţi administrezi oricum o doză mult mai mare.
 4. Hrăneşte-te bine. Renunţă la alimente procesate, înclină spre mâncare gătită şi salate.
 5. Fă sport. Dacă eşti o fire activă şi mergi la sală, continuă. Dacă nu, nu ar fi rău să te pregăteşti pentru kilogramele ce le vei căra după tine în următoarele luni.
 6. Mergi la control de rutină. Dacă ai vreo problemă de sănătate, vorbeşte cu doctorul tău despre planurile de a rămâne însărcinată.

Ziua 7. Ai ajuns la doctor. Poate ai vreun vaccin lipsă şi nu ar fi rău să îl actualizezi. În acest fel ai grijă şi de tine şi de viitorul copil.

 1. Mergi la ginecolog pentru un control amănunţit.
 2. Dacă tot vorbim de doctori, nu îl uita pe stomatolog. În timpul sarcinii, dantura va fi afectată, iar intervenţiile nu se vor mai face la fel de uşor. Rezolvă acum tot ce poţi.
 3. Încearcă să te apropii de greutatea ideală. Poate e nevoie să mai iei sau să mai dai jos.
 4. Urmăreşte cu sfinţenie zilele de menstruaţie, fie că ai luat sau nu anticoncepţionale. Ai nevoie de un control foarte atent de acum înainte.
 5. Intensifică activitatea sexuală. Ciudat sfat, nu? De fapt vreau să spun că nu trebuie să faceţi din acest moment ceva programat. Cu cât îl faceţi cu mai multă plăcere, cu atât şansele de procreere sunt mai mari.
 6. Limitează expunerea la produse toxice. De la cele de îngrijire şi frumuseţe, la cele alimentare. Încercaţi varianta organică, bio, atât cât vă ţine buzunarul.
 7. Relaxează-te. Nu e de ajuns doar să îţi propui. Ieşi la plimbări, încearcă exerciţii de respiraţie, fă mai mult din acel lucru care te bucură peste măsură.
 8. Fă Yoga. Are nenumărate beneficii pentru fertilitate. Ca să nu mai vorbim de flexibilitatea şi forţa pe care o să le capeţi, întocmai la timp pentru sarcină”.

Următoarele 15 sfaturi pot fi aflate citind articolul postat pe www.elacraciun.ro.

Modifică Setările