Lifestyle

350 de vinuri de top, din toate colţurile lumii, aşteaptă să fie degustate la RO-Wine

350 de vinuri de top, din toate colţurile lumii, aşteaptă să fie degustate la RO-Wine

Doar 2 zile ne despart de întâlnirea cu unele dintre cele mai bune vinuri româneşti şi internaţionale, prezente la RO-Wine | The International Wine Festival of Romania! Weekendul acesta, pe 19 şi 20 mai, între 12:00 – 20:00, organizatorii evenimentului, Marinela V. Ardelean, Liviu şi Mihai Popescu, ambasadorii festivalului, Cornel Ilie şi Virgil Ianţu, producători locali şi internaţionali şi specialişti de top îi aşteaptă, la Fratelli Studios, pe toţi pasionaţii şi iubitorii de vinuri să descopere selecţia super-premium de 350 vinuri oferite înspre degustare!

Lista producătorilor celei de-a treia ediţii a Festivalului RO-Wine cuprinde nu mai puţin de 50 de expozanţi în zona standard, care vor prezenta, fiecare, maximum 5 vinuri atent selecţionate. Şi în acest an, festivalul se bucură de prezenţa unui număr mare de producători străini, consumatorii având astfel acces la vinuri excepţionale, unele în ediţii extrem de limitate, prezente în premieră în România. Astfel, vinuri din Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă, Argentina, China, Italia, Franţa, Portugalia sau Republica Moldova îi vor încânta pe vizitatori cu gustul şi aromele lor deosebite.

În premieră la RO-Wine, produsul de elită al grupului Alexandrion, vinars Brâncoveanu, îşi va întâmpina iubitorii de distilate de vin într-o zonă special creată pentru această ocazie.

Liviu şi Mihai Popescu

”Pentru a treia ediţie a Festivalului RO-Wine ne-am asigurat că ajung în faţa vizitatorilor doar acele vinuri care pot contribui la educarea gustului, pentru toate categoriile de clienţi, de la consumatori ocazionali de vin, până la cunoscători. Însă, există mai multe întâlniri în cadrul festivalului, nu doar cele dintre vizitatori şi vinuri sau producători, ci şi cu experţi străini de renume internaţional, care să îi ajute pe participanţi să treacă de etapa de cunoaştere senzorială a vinului şi să intre în lumea profundă a acestuia, în istoria, cultura şi în arta vinului”, a declarat Marinela V. Ardelean, organizator RO-Wine.

”În acest weekend ne dăm întâlnire la RO-Wine şi abia aştept să descoperim împreună gusturile unora dintre cele mai interesante vinuri. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, punem la punct toate detaliile şi sper să ne adunăm în număr cât mai mare! Chiar nu aveţi cum să rataţi această experienţă unică şi întâlnirea cu nişte vinuri absolut fantastice! Eu sunt încântat de această lume, trebuie să recunosc. Aşadar, ne vedem pe 19 şi pe 20 mai, la Fratelli Studios!”, a precizat Liviu Popescu, organizator RO-Wine.

În zona VIP se vor regăsi selecţii inedite ale unora dintre cele mai bune vinuri, acolo unde peste 100 de etichete exclusiviste aşteaptă să fie descoperite. Participanţii vor avea parte şi de prezentări ale unor vinuri prestigioase, susţinute de experţi internaţionali. Vinurile selectate de către Helmuth Koecher, vinurile lui Bruno Vepsa, selecţia de Champagne aparţinând a 12 producători şi vinurile extreme sunt doar câteva dintre exclusivităţile zonei VIP.

”Vinurile extreme sunt produse din struguri care cresc destul de departe de condiţiile standard – pe soluri neprimitoare, la înălţimi mari sau prea aproape de ape importante, în locuri unde este prea frig sau prea cald, în general în zone unde nu te-ai aştepta să poată fi făcut vin. Unele dintre aceste vinuri sunt greu disponibile chiar şi în ţările din care provin aşa că, pentru pasionaţi, RO-Wine este o ocazie rară, poate unică, de a se întâlni cu ele”, a adăugat Marinela V. Ardelean.

Marinela V. Ardelean

Ziua de sâmbătă va fi deschisă de workshop-ul susţinut de Stefano Saderi, ”What is quality?...In a profitable wine business”, care, de la ora 11:00, le va vorbi iubitorilor de vinuri despre ce înseamnă un vin de calitate sau un business în domeniul vitivinicol de calitate. De la ora 15:00, aflăm totul despre vinurile extreme, la worskshop-ul lui Roberto Bartolomeo Lepori: ”Extreme wines from heroic viticulture”. Selecţia este formată din vinuri italiene, de la cele ce îşi au originea la 1.000 de metri altitudine în Tirolul de Sud sau pe pantele abrupte din Tremonti, până la cele de pe solul neprimitor al vulcanului Etna.

Seria evenimentelor speciale se încheie cu masterclass-ul ”The Wine in The Future” susţinut, de la ora 17:00, de Helmuth Koecher, „The Wine Hunter” şi fondatorul  Merano Wine Festival, dedicat exclusiv vinurilor super-premium. Cu ajutorul unei selecţii unice de 11 vinuri, prezentate într-o degustare comparativă, dl. Koecher va vorbi despre cum arată viitorul pieţei de vin.

Accesul la aceste workshop-uri şi la masterclass se face pe bază de bilet, separat de cel de la festival, ce poate fi achiziţionat de pe romaniawinefestival.com. Preţul de intrare la fiecare workshop este 150 lei, respectiv 200 lei la masterclass.

Intrarea la RO-Wine se face pe bază de bilet, care se poate procura online, de pe bilete.ro (https://www.bilete.ro/ro-wine/ro-wine-19-20-mai-2018). Preţul unui bilet standard este de 50 lei. Cei care îşi doresc o experienţă completă în lumea vinului, pot opta pentru biletul VIP, în valoare de 400 lei, şi vor avea posibilitatea să deguste peste 100 de vinuri de top, în ediţie limitată sau din colecţii private.

Mulţumim partenerilor: Banca Transilvania, Selgros România, CEZ Vânzare, Aqua Carpatica, Nespresso, RECICLAD’OR şi partenerilor media: Adevarul, Biz, Cariere, Digi FM, Horeca Insight, IQads, Life.ro, Luxury, National Geographic România, Nine O’ Clock, OK!Magazine România, OZB, Sette Giorni, Smark, SuperVinuri şi Trends HRB.

Modifică Setările