Royals

39 de ani de la căsătoria dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana. Cum şi-au petrecut noaptea nunţii

39 de ani de la căsătoria dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana. Cum şi-au petrecut noaptea nunţii camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

39 de ani au trecut de la nunta memorabilă dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana. Milioane, zeci de milioane de oameni au fost cu ochii pe cei doi când au depus jurămintele. Totul a fost perfect, mai puţin legătura dintre cei doi. Un scandal a pornit între ei, au ajuns la divorţ, iar visul frumos s-a transformat într-un adevărat coşmar!

Pe 29 iulie, Prinţul Charles şi Lady Di au devenit oficial soţ şi soţie. Ceremonia grandioasă a avut loc la Catredrala St Paul's, din Londra. Toţi credeau că cei doi vor îmbrătrâni împreună, că vor avea o relaţie ca în poveşti. Controversele au apărut chiar înainte de nuntă. Pe de-o parte era Camilla, veşnica iubire a viitorului rege al Angliei, dar şi sentimentele lui. Se pare că Charles ar fi plâns în noaptea dinaintea nunţii cu Prinţesă Diana. El era încă îndrăgostit fosta lui iubita, şi nu simţea că era momentul potrivit să se căsătorească cu Prinţesa Diana. Acesta lucru se întâmpla în 1981, după câţiva ani în care Prinţul Charles şi Camilla au trăit o poveste interzisă de dragoste, deoarece ea era deja căsătorită.

Autoarea Howard Hodgson susţine că Lady Di a crezut până la sfârşitul vieţii sale că Charles a înşelat-o cu 48 de ore înainte de nuntă, la o recepţie care a avut loc la Buckingham Palace, acolo unde a fost invitată şi Camilla împreună cu soţul ei de atunci.

Nici noaptea nunţii dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana nu a fost o reuşită. Conform unor declaraţii, fericitul cuplu nu s-a bucurat deloc de prima noapte în calitate de soţ şi soţie. "Acea noapte nu a fost deloc specială", i-ar fi spus Prinţul Charles unui prieten. El nu s-a oprit cu dezvăluirile aici: "A fost destul de plăcut, bineînţeles. Dar ea era destul de stângace.". De-a lungul anilor, s-a vehiculat în repetate rânduri că Prinţul Charles era atras de femeile care îl dominau. Era obişnuit să îi fie făcut pe plac, să nu fie el cel care seduce. 

Prinţesa Diana nu s-a abţinut nici ea când a venit vorba despre noaptea nunţii, la ani distanţă de la marele eveniment. Declaraţiile ei mereu au creat controverse, aşa şi în cazul acesta: "A fost cea mai rea din viaţa mea".

Ce scria pe bileţelul pe care Charles i l-a dat Dianei cu o seară înainte de nuntă?

Multe s-au scris despre această relaţie care a făcut deliciul poveştilor moderne cu prinţi şi prinţese. A iubit-o Charles pe Diana? Dar invers? Mulţi biografi susţin că Prinţul Charles a regretat că a cerut-o de nevastă pe Diana chiar înainte de nunta lor din anul 1981, acesta având-o în gândurile sale pe amanta lui, Camilla.

Cu toate acestea, în biografia scrisă de Howard Hodgson, Charles: The Man who will be King, se menţionează că Prinţul de Wales era chiar încântat de cea care avea să-i devină soţie. Se pare că acesta i-a trimis un bileţel Dianei, cu o noapte înainte de nuntă, în care i-a scris: “Sunt atât de mândru de tine şi, când vei apărea mâine, eu voi fi la altar, aşteptându-te. Priveşte-i pe toţi în ochi şi dă-i pe spate!.” Un lucru foarte încurajator pentru viitoarea lui soţie, pe atunci o tânără de doar 20 de ani şi foarte timidă.

Viaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul surorii ei şi şi-a petrecut luna de miere într-un loc pe care îl ura

În urmă cu mai bine de 20 de ani, întreaga lume era în doliu după tragicul accident în care Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa. De atunci şi până astăzi multe secrete din viaţa ei privată au ieşit la iveală. Iată câteva dintre ele...

Familia Dianei avea vechi legături cu Casa Regală Britanică, fiind de sorginte aristocrată. Mama lui Lady Di, Ruth Sylvia Roche Baronesă Fermoy era o apropiată a mamei Reginei Elisabeta şi totodată confidenta acesteia. Regina Mamă a murit cu doi ani înaintea Prinţesei Diana, dar la acea vreme cele două nu-şi mai vorbeau. Viitoarei soţii a lui Charles nu prea i-a plăcut şcoala, ba chiar a rămas repetentă în clasa zero, fiind nevoită să repete anul. Diana a urmat cursurile şcolii de fete West Heath, în aceeaşi generaţie cu actriţa Tilda Swinton. După ce a terminat primul semestru la şcoala Chateau D’Oex în Elveţia, Diana s-a întors la Londra, unde împărţea un apartament cu încă trei prietene. A început să lucreze ca bonă pentru o doamnă numită Mary Robertson, fiind plătită 5$/oră pentru a sta cu fiul acesteia, Patrick. Cea care avea să devină Prinţesa Inimilor făcea curat, spăla rufe şi vase şi aduna jucăriile din casă. Câţiva ani mai târziu a devenit educatoare la o grădiniţă din Pimlico.

Foto: Profimedia

Modifică Setările