News

4 modalităţi de epilare fără vizita la salon

4 modalităţi de epilare fără vizita la salon

Aflate în plin sezon estival, în care pielea este cel mai mult descoperită, femeile au ceva preocupări înainte de a ieşi din casă, pentru a conferi aspectul de piele fină şi plăcută la atingere până şi celor mai critici observatori.

Cu toţii ştim că firele de păr inestetice nu fac cinste nici unei femei şi asta, bineînţeles, nu doar vara. Puţini ştiu însă cât timp alocă o femeie îngrijirii personale şi cât de dureros poate fi întreg procesul prin care aceasta este nevoită să treacă.

Dacă şi tu te-ai săturat din diverse motive de epilatul la salon, iată 4 modalităţi prin care poţi face această activitate direct de acasă:


 

1.Aparatul de epilat

Orice femeie ar trebui să aibă în casă un aparat de epilat care să o scoată din situaţiile jenante în care hormonii o iau razna şi firele rătăcitoare se strecoară chiar şi pe pielea proaspăt epilată.

Epilatoarele sunt, fără doar şi poate, instrumentele care conferă un aspect fin şi de lungă durată pielii tale, mai ales dacă luăm în considerare tehnologiile avansate cu care acestea au fost dotate şi, cel mai important, faptul că smulg din rădăcină până şi cele mai scurte fire de păr. Desigur, nu sunt cele mai prietenoase în privinţa durerii şi pot fi chiar respinse de tipurile de piele extrem de sensibile care au diferite afecţiuni dermatologice.


 

2.Ceara

Această modalitate este adesea folosită şi în saloanele de îngrijire personală datorită timpului relativ scurt de îndepărtare a părului de pe toată suprafaţa corpului. Acum o poţi folosi chiar şi tu, de la tine de acasă, cu ajutorul unui dispozitiv de încălzire a rezervelor cu ceară şi a benzilor de îndepărtare a acesteia de pe suprafaţa corpului unde se doreşte epilarea. Avantajul cerii este că spre deosebire de epilator, aceasta previne creşterea firelor de păr pe sub piele, are un volum mai scăzut de durere, însă nu îndepărtează firele foarte subţiri şi pe cele de dimensiuni foarte mici. Cât priveşte aspectul conferit, ceara, în funcţie de compoziţie, are capacitatea de a hidrata pielea şi de a o lăsa catifelată pentru cel puţin 2 săptămâni.

 

3.Epilarea definitivă

Cu ajutorul unui epilator cu led sau IPL poţi să beneficiezi de epilare definitivă fără a mai face vizite periodice la salon pentru a urma procedurile specifice. Aceste aparate sunt uşor de utilizat, oferă rezultate pe termen lung, nu dor, dar trebuie respectate procedurile săptămânale şi, bineînţeles, evitarea cu stricteţe a expunerilor la soare pe întreaga perioadă a şedinţelor. 

Aşadar, dacă vrei să uiţi definitiv de părul inestetic de pe corpul tău, preocupă-te de acest lucru în anotimpurile reci, aşa cum sunt spre exemplu toamna sau iarna, şi vei avea rezultate uimitoare vara, atunci când toată lumea stă stresată să nu iasă la iveală vreun fir de păr neastâmpărat!


 

4.Lama de ras

Nici lama de ras nu trebuie exclusă din categoria modalităţilor de epilare direct de la tine de acasă, mai ales atunci când nu ai avut timp pentru nici una dintre celelalte 3 modalităţi de mai sus. Ai grijă însă ca după epilare să îţi masezi pielea cu creme hrănitoare, întrucât aceasta zgârie epiderma şi poate provoca inflamaţii. De asemenea, lamele de ras sau bicurile sunt de unică folosinţă şi indicat este să le foloseşti doar o singură dată, întrucât sunt purtătoare de microbi. Avantajul lamei de ras este că nu provoacă durere, epilarea durând chiar mai puţin de 10 minute, însă pe cât de uşor se îndepărtează firele de păr, pe atât de uşor cresc la loc, timpul între 2 epilări fiind de maximum 3-4 zile.

În orice caz, secretul pentru oricare dintre cele 4 modalităţi enumerate este exfolierea riguroasă a pielii înainte de epilare, precum şi hidratarea acesteia post-epilare. Scrubul cu zaţ de cafea, ulei de măsline şi gel de duş face minuni, la fel cum, pentru pielea sensibilă este indicat bicarbonatul, ca sursă de igienizare a pielii, evitând astfel pătrunderea în derm a bacteriilor şi ciupercilor cauzatoare de afecţiuni dermatologice precum foliculita.

Tu ce preferi: epilator, ceară, laser sau lamă? 

Sursa foto: Unsplash

 

 

Comentarii

Modifică Setările