Case Regale

40 de ani de la logodna lui Charles cu Diana. Care au fost cuvintele cu care prinţul a traumatizat-o pe tânăra Lady Di?

40 de ani de la logodna lui Charles cu Diana. Care au fost cuvintele cu care prinţul a traumatizat-o pe tânăra Lady Di? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Ieri, pe 24 februarie, s-au împlinit 40 de ani de la cea mai comentată logodnă de la casele regale.

Pe 24 februarie 1981, Prinţul Charles şi Lady Diana Spencer apăreau în faţa presei pentru a-şi anunţa logonda, moment care a fost copiat, peste ani, şi de alte cupluri regale. 

Cei doi erau împreună de şase luni şi s-au întâlnit din întâmplare, pe când Charles o curta pe sora mai mare a Dianei, Lady Sarah. Într-un interviu comun pe care cei doi l-au dat pentru postul BBC, de la Palatul Buckingham, Charles declara că este încântat şi surprins că Diana este de acord să-l ia de soţ, iar tânăra lui logodnică îl completa declarând că viitorul ei soţ este extraordinar.

În timpul acestui interviu, Charles a făcut, la un moment dat, o remarcă despre iubire, despre care Diana a declarat mai târziu că a traumatizat-o. Întrebaţi dacă sunt îndrăgostiţi, Diana a răspuns un "desigur" timid, iar Charles a completat-o cu următoarele cuvinte: "orice ar însemna asta... să fii îndrăgostit". 

Charles a mai declarat că au reuşit să ţină logodna secretă timp de trei săptămâni, după ce acesta a cerut-o pe Diana de nevastă la o cină în doi la Palatul Buckingham. În timpul interviului, prinţul a mărturisit că a vrut să-i dea răgaz Dianei să se gândească la răspuns în timpul unei vacanţe în Australia, însă aceasta a acceptat pe loc şi s-a mutat imediat la Clarence House din apartamentul pe care îl împărţea cu alte colege în Kensington.

Cu ocazia anunţării logodnei, Diana a purtat un costum albastru de la Harrods, devenit iconic. Atunci a fost prima dată când unei logodnice regale i s-a permis să afişeze public inelul de logodnă. Inelul Dianei era din aur alb de 18 karate, cu diamante şi un safir oval adus din Sri Lanka, bijuterie cu care fiul ei, William, a cerut-o de nevastă pe Kate Middleton.

Din păcate, cu toţii ştim care a fost deznodământul mariajului lui Charles cu Diana...

Comentarii

Modifică Setările