Agenda

Vedete la vernisajul de pictură al fotografului Zoltan Lorencz

Vedete la vernisajul de pictură al fotografului Zoltan Lorencz camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Fotograful vedetelor a fost, la rândul său, vedetă pentru o seară, la inaugurarea propriei expoziţii de picturi.

Zoltan Lorencz

Zoltan Lorencz este cunoscut în lumea mondenă pentru fotografiile sale. Însă Zoltan este un artist în adevăratul sens al cuvântului, iar vocaţia sa este pictura.

Zoltan Lorencz Mihaela Rădulescu   Zoltan Lorencz Victor Rebengiuc

Aflat la al treilea vernisaj al său său, Zoltan Lorencz a fost felicitat de vedetele venite să-i admire picturile realizate în manieră suprarealistă. Gazda evenimentului a fost Laurenţiu Constantin care, alături de care criticul de artă Marius Tita, a deschis oficial expoziţia de pictură în ulei, intitulată „Tu şi eu“, un adevărat omagiu adus frumuseţii femeii, ca muză absolută.

VDR_0725

Pe lângă tablourile care au la bază tema „jocului dintre un bărbat şi o femeie”, una dintre lucrări are un mesaj aparte, fiind inspirată de tragedia din Clubul Colectiv. Este vorba despre lucrarea „Strigăt Mut”, care a fost începută în a treia zi după incidentul care a zguduit România.

Strigat mut Zoltan Lorencz
"Strigăt mut"

„Toate atentatele, toate conflictele dintre religii s-au amplificat în timp în mintea mea. Tragedia de la Colectiv a amplificat şi mai tare totul. Ne-a atras atenţia asupra naivităţii în care am trăit mereu. Am lucrat două săptămâni pentru acest tablou. E un termen foarte foarte scurt, cel puţin pentru mine. Pictez numai când simt. Nu dau niciodată zor să termin. Strigătul mut este strigătul meu, de aceea apar în tablou. Când se năruieşte totul în jur, strigi, ceri ajutorul”, a explicat Lorencz într-un interviu acordat agenţiei de PR Tudor Communication.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi în urma vânzării, care valorează, potrivit artistului, mai bine de 20.000 de euro, vor fi folosiţi în scop caritabil, pentru construcţia unui spital.

VDR_0670

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice şi Fotografie, Lorencz consideră că fotografia este ceva tehnic, pe când pictura este bazată pe talent şi simţire. „În pictură, concentrarea e atât de mare, pe când în fotografie e ceva tehnic la mijloc. E ca la maşină. Dacă nu conduci bine, mergi în zig-zag. La pictat poţi să fi mort de beat, tot îţi iese. Când pictez, trebuie să am lângă mine ceva. Cafea, whisky, vin. Şi fumez foarte mult. Vinul merge bine cu pictura, nu cu fotografiatul”, a declarat Zoltan Lorencz.

Printre cei care i-au admirat cele 18 opere expuse la Galeria Alert Art s-au aflat Oana Sârbu, Lucian Mîndruţă, Codruţ Kegheş (Dezbărcatu') şi Octavian Ursulescu.

VDR_0718

Evenimentul a coincis şi cu lansarea propriei game de vin, „Muzele by Zoltan Lorencz“ – o Fetească Neagră din domeniile Dealul Mare Urlaţi.

12920435_10207607050026800_8031215377610498323_n

Vernisajul este deschis publicului până la sfârşitul lunii aprilie la Galeria Alert Art din str. Părintele Galeriu, nr 7-9, Bucureşti.

6802_10207619543299124_100803855775513419_n

Modifică Setările