Beauty

5 greşeli în lupta cu kilogramele

Pentru ca antrenamentul tău să nu fie în zadar, încearcă să nu pici în capcanele comune ale mişcării. Spunem comune, căci le-am căzut victime multe dintre noi, în dauna siluetei noastre.

Socializarea în exces

Să mergi la sală cu amicii poate fi o sabie cu două tăişuri. Pe de o parte, să ai un tovarăş de sală poate fi un factor motivant, pentru că, în acest mod vă încurajaţi unul pe altul să nu renunţaţi la mişcare. Pe de altă parte, un prieten prea vorbăreţ ţi-ar putea sabota scopul pentru care ţi-ai făcut abonamentul la sală: forma fizică. Iar când nu eşti concentrat pe ceea ce faci, nici antrenamentul tău nu este eficient, iar rezultatele pot lăsa de dorit.

Sfat: Despărţiţi-vă după ce intraţi în sală!

Click pe următoarea!

Ritmul lent şi ineficient

E drept că nu toate tipurile de sport trebuie să se lase cu un lac de sudoare, dar, dacă ora petrecută de tine la sală înseamnă să citeşti o revistă în timp ce mergi pe bandă, îţi pierzi timpul. Alternează mişcările mai lente (5 minute) cu unele mai intense (15-20 minute, pentru începători), dacă vrei să arzi cu adevărat acele calorii. Sau, şi mai bine, fă o încălzire de 5-10 minute la aparate, înainte de a participa la o oră de fitness cu instructor. Acolo, ritmul va fi altul...

Sfat: Propune-ţi în fiecare zi noi „recorduri“ pentru bandă sau bicicletă!

Prea multe pauze

Nu-ţi explici de ce mergi de atâta timp la sală şi nu se vede nimic? Dacă programul tău de mişcare înseamnă doar pauze, drumuri la vestiar şi vorbit la telefon, n-ar trebui să te miri. Cheia fitnessului eficient constă în menţinerea ritmului cardiac ridicat, iar asta înseamnă mai multă mişcare şi mai puţine pauze. În timpul unei ore de fitness, limitează-te la una singură, de câteva minute, la jumătatea programului. Se spune că intensitatea este mai importantă decât durata practicării unui sport, aşa că nu pierde timpul nejustificat.

Sfat: Ascultă-ţi corpul! El îţi va spune când este cazul să te odihneşti.

Obsesia pentru aceleaşi aparate

Sigur, dacă vrei să-ţi tonifiezi şi să-ţi creşti masa musculară, aparatele specializate pe anumite grupe de muşchi îţi pot fi, într-adevăr, de ajutor. Altfel, dacă vrei să arzi grăsimi, acestea nu înseamnă decât pierdere de timp. În plus, lucrând la aparate, rişti să fii distras de ce se întâmplă în jur. Cel mai bine ar fi să-ţi împarţi timpul petrecut la sală între aparate şi orele de aerobic. Aşa vei fi sigur că-ţi vei pune la treabă întreg corpul şi nu doar picioarele, braţele etc. Ca să nu mai vorbim de mişcările de stretching, atât de necesare după un efort intens, pe care le executăm mai bine sub supravegherea unui instructor.

Sfat: Oferă muşchilor măcar două zile pentru recuperare!

Deshidratarea

La sală ai nevoie de mai mult decât o sticlă de 500 ml de apă. Asta deoarece nu trebuie să aştepţi să ţi se facă sete pentru a bea apă (această senzaţie îţi arată că eşti aproape deshidratat). Este de preferat să bei apa la temperatura camerei şi nu rece, pentru a-ţi hidrata organismul mai repede. Bea cât de multă apă poţi şi, în acest fel, vei elimina toxinele, accelera metabolismul şi vei reduce senzaţia de oboseală.

Sfat: Consumă cât mai multa apă, atât în timpul orelor de fitness, cât mai ales după acestea!

Foto: hepta, guliver/splash news/rex features

Comentarii

Articole asemănătoare

Cele mai noi şi mai neobişnuite diete

Beauty

Cele mai noi şi mai neobişnuite diete

Cum celebrităţile sunt cele mai bune ambasadoare ale eficienţei unui regim de slăbire, vă invităm să le descoperiţi pe cele mai noi şi inedite şi să slăbiţi ca o... mondenă! Dieta bioritmului: Important nu este cât mănânci, ci când!

Sănătate într-o ceaşcă cu ceai. Află cât bine ne fac ceaiurile!

Beauty

Sănătate într-o ceaşcă cu ceai. Află cât bine ne fac ceaiurile!

Uitat în dulap în zielele călduroase de vară, ceaiul revine în forţă odată cu scăderea temperaturilor. Noi te încurajăm să profiţi la maximum de această licoare tămăduitoare şi nu doar atunci când eşti răcit. Vei fi surprins să afli cât bine mai pot face ceaiurile!

Stil de viaţă sănătos: Cum să fii în formă în zilele dificile

Beauty

Stil de viaţă sănătos: Cum să fii în formă în zilele dificile

Sunt acele zile din lună în care te simţi ca o epavă, fizic şi emoţional. Cum menstruaţia nu e o boală care să-ţi limiteze activităţile, învaţă ce trebuie să eviţi şi ce nu în această perioadă!

Ai voie? Lactate? Da

Studiile arată că femeile care au consumat alimente cu un conţinut ridicat de calciu şi vitamina D au fost mai

Beauty

 Ce dietă Vip ţi se potriveşte?

Toată lumea vrea să fie Gisele Bündchen. Însă regimul ei alimentar nu e pentru toţi, aşa că noi te ajutăm să afli ce vedetă ar trebui să fie gurul tău, în materie de slăbit!

Exerciţiile tale de fitness preferate sunt:

Gossip

De ce este singură superba Charlize Theron?

Curiosul caz al uneia dintre cele mai frumoase femei din lume. O femeie care pare condamnată să nu-şi găsească alesul, chiar dacă milioane de bărbaţi visează ca ea să fie a lor. Lovită, la rândul ei, de bles­temul

Interviu

 Andreea Marin: „Mi-am recăpătat echilibrul“

Andreea Marin este mai femeie ca ori­când. Sau, după cum ea însăşi declară, mai relaxată, mai înţeleaptă, mai op­timistă, mai echilibrată, mai împăcată cu noul ei univers. Nu şi-a dorit nicio­dată să fie o carte deschisă, de aceea, ani la rând a vorbit numai despre succesele ei

News

Verişoarele Baldwin se duelează pentru covorul roşu

Sunt tinere, sunt blonde, au trup de silfide şi sunt fiicele unor actori faimoşi: Alec şi Stephen Baldwin. Dar relaţia de rudenie şi prietenia le aşază mai degrabă într-o rivalitate tacită pentru locul unu pe covorul roşu şi-n media.

WP no category

Nr. 88, 12 iulie 2013

Noul număr OK! îţi spune povestea unor doamne frumoase, celebre, dar nefericite în dragoste. Charlize Theron, Sandra Bullock şi Cameron Diaz sunt doar câteva dive de la Hollywood pentru care Cupidon tot trimite greşit săgeţile. Vorbim şi cu Andreea Marin, dar fără legătură cu neîmplinirea amoroasă, căci diva noastră este din nou îndrăgostită.

Beauty

OK de colecţie! Sexy la 50 +

În dragoste şi-n război orice este permis. Dar şi-n lupta împotriva timpului. Totuşi, aceste dive au câştigat câteva bătălii, încercând să joace cinstit.

Kim Catrall: 56 de ani

Apetisanta Samantha din „Totul despre sex“ ne arată că poţi fi obiectul dorinţelor bărbaţilor chiar şi când ai... o jumătate de secol. Ştim, sună terib