Agenda

5 idei de petrecere a timpului liber în gaşcă... la distanţă

5 idei de petrecere a timpului liber în gaşcă... la distanţă

Pandemia COVID-19 încă ne ţine în case. Având în vedere că distanţarea socială este una dintre cele mai importante arme pe care le folosim în lupta cu virusul, poate fi dificilă adaptarea la această recomandare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai ales dacă eşti o persoană sociabilă.

Nevoia de interacţiune umană există şi trebuie satisfăcută. Nu îţi face griji! Dacă îţi lipsesc prietenii, citeşte în continuare lista cu idei de petrecere a timpului liber… la distanţă.

Faceţi o seară de film

În ziua de azi nu mai este nevoie să fii în aceeaşi cameră cu cineva pentru a viziona un film. Teleparty, o extensie Google Chrome gratuită, permite vizionarea filmelor şi serialelor, în acelaşi timp, cu prietenii. Pe lângă sincronizarea pe toate dispozitivele, Teleparty afişează o casetă de chat pe care puteţi comenta uşor secvenţele interesante. Pentru instalarea şi folosirea extensiei, puteţi consulta acest ghid. Vizionare plăcută!

Gătiţi împreună

Dacă eşti pasionat de gastronomie, s-ar putea să îţi lipsească ritualul pregătirii unei mese pentru prieteni. Stabiliţi dacă luaţi prânzul sau cina împreună, la ora indicată porniţi un apel video şi treceţi la treabă. Cu siguranţă se va lăsa cu multe glume, amintiri depanate şi, bineînţeles, planuri de viitor în gaşcă.

Faceţi un puzzle… online

Există o platformă drăguţă care vă permite să alegeţi dintr-o bază de date imensă cu puzzle-uri virtuale pe care le puteţi face împreună. Puteţi alege o plajă pitorească din Riviera spaniolă sau o fotografie din Tokyo. Intră pe JigsawPuzzles.io, alege puzzle-ul care te atrage, şi apoi trimite link-ul prietenilor tăi.

Jucaţi-vă un joc pe calculator

O sesiune de gaming online este unul dintre cele mai distractive moduri prin care poţi petrece timp de calitate cu prietenii. Puteţi alege jocuri de echipă, în care veţi avea de îndeplinit anumite sarcini sau, de ce nu, jocuri în care vă veţi duela între voi. În acest moment este la modă Among Us, un joc în care sunteţi membri echipajului unei nave spaţiale. Unul dintre voi este un extraterestru (impostor) care va încerca să îi elimine pe ceilalţi, a căror task este să îşi dea seama cine este impostorul şi să îl elimine.

 Rememoraţi amintiri

Un mod foarte plăcut de a petrece timp cu prietenii este să rememoraţi amintirile pe care le aveţi împreună. Puteţi folosi una dintre platformele care permit partajarea ecranului şi puteţi vizualiza împreună fotografii şi clipuri de la concerte, concediile la mare sau drumeţiile pe munte, de exemplu. Construind şi rememorând amintiri, legăturile dintre voi devin mai puternice.

Foto: Pexels

Acest articol conţine elemente publicitare. 

 

Modifică Setările