Agenda

5 idei isteţe, de aplicat dacă vrei ca locuinţa ta să arate precum hotelurile de lux

5 idei isteţe, de aplicat dacă vrei ca locuinţa ta să arate precum hotelurile de lux

Dacă vrei ca interiorul locuinţei tale să arate precum un hotel de lux trebuie doar să urmezi câteva sfaturi esenţiale.

Indiferent de designul tău preferat, fie că este vorba de un stil modern, tradiţional, contemporan sau altul, aceste idei simple te vor ajuta să adăugi o notă luxury în casa ta pentru a te simţi răsfăţat împreună cu familia sau apropiaţii tăi.

Cu siguranţă, luxul este o chestiune subiectivă, care se află în ochii privitorului, dar iată cinci „must”-uri ce îţi vor transforma locuinţa într-un spaţiu de lux.

  1. Tapiţeria frumoasă denotă lux clasic şi eleganţă într-un living. Alege canapele şi fotolii din ţesături atemporale cum ar fi mătasea, satinul sau catifeaua. Draperiile trebuie să fie şi ele dintr-un material „preţios”, puţin lucios pentru cei mai îndrăzneţi. Camerele de hotel creează o atmosferă aparte, obţinută printr-o schemă de iluminat artistic. Aşadar, pentru livingul tău poţi opta pentru corpuri de iluminat cu lumină difuză, ambientală, aşa cum sunt cele ilustrate aici.

 

  1. Există o mulţime de lucruri pe care le poţi face în baie dacă doreşti să obţii aspectul unui hotel de lux în baie. De exemplu, poţi adăuga mici detalii precum săpunuri de lux şi prosoape pufoase. Acestea ar putea să fie costisitoare, dar merită investiţia atunci când vei vedea ce bine arăta această zonă a casei tale. Detaliile neaşteptate precum un candelabru/lustră vintage sau perdele de catifea fac ca baia să arate mai primitoare.

 

  1. Un iluminat bine ales în locuinţa ta poate avea un efect de-a dreptul spectaculos şi luxos, mai ales în dormitor. Dacă vrei să dai un aspect opulent casei tale reununţă la becurile tradiţionale. O lumină mai obscură va face ca dormitorul tău să pară regal. Pentru o estetică în tendinţe, încearcă să montezi un candelabru impozant, iar în locul banalelor veioze foloseşte două aplice de perete, cu pandantive din cristal. Şi, nu uita, este esenţial ca lenjeria de pat să fie din mătase sau dintr-un bumbac de înaltă calitate pentru a obţine un confort cât mai luxos. Vezi mai multe imagini care te-ar putea inspira în crearea unui dormitor de cinci stele.

 

  1. Controlul climatic - Adăugarea unui termostat programabil este un lucru care poate adăuga un aspect de lux pe care te-ai aştepta să-l găseşti în cele mai frumoase hoteluri din lume. Acest termostat de ambianţă modifica automat temperatura din cameră după un program stabilit de tine.

 

  1. Mocheta este folosită în majoritatea hotelurilor de lux. Dacă vrei să introduci mocheta în casa ta alege un model în nuanţe neutre, care să se asorteze cu pereţii. Tonurile de maro şi gri sunt unele dintre cele mai elegante şi luxoase culori. De asemenea, merge întotdeauna să adaugi un pic de contrast sau culoare în schema de design, precum lemnul închis, bronzul sau accentele negre – acestea funcţionează bine cu nuanţele neutre.

 

Nu ai nevoie de multe schimbări sau mari investiţii pentru a locui într-un spaţiu care îţi aminteşte de cele mai luxoase hoteluri. Câteva mici accesorii pot face diferenţa imediat şi pot schimba ambianţa, astfel încât să dai o nouă definiţie ideii de cămin primitor.

 

Foto: Pexels.com

 

Modifică Setările