Fashion

5 idei isteţe de iluminat, care fac apartamentul să pară mai mare

5 idei isteţe de iluminat, care fac apartamentul să pară mai mare

Mulţi proprietari de apartamente locuiesc în spaţii mai mici decât şi-ar fi dorit. Fie că ai o casă mică sau un apartament compact, o cameră de dimensiuni reduse nu trebuie neapărat să pară înghesuită.

Există multe modalităţi inteligente de a-ţi face apartamentul să pară mai spaţioas.

Chiar dacă ai un apartament mic există soluţii de design care „păcălesc” ochiul şi fac ca interiorul să pară mult mai spaţios. Tehnicile de culoare, amenajarea mobilierului şi iluminatul inteligent sunt doar câteva dintre subiectele pe care le abordăm în aceast articol. Sperăm că aceste idei te vor inspira!

  1. O idee bună este să plasezi mai multe surse de lumină într-o cameră pentru a adăuga senzaţia de spaţiu mai mare. Poţi folosi lămpi amplasate pe mobilier sau pe podea, astfel vei ajuta la focalizarea luminii pe întreaga zonă şi la controlul ambianţei din cameră. Acest material te poate ajuta să iei o decizie dacă intenţionezi să achiziţionezi diverse corpuri de iluminat pentru casa ta.

 

  1. Cel mai indicat este să profiţi cât mai mult de lumina naturală din apartamentul tău. Dacă dormitorul, livingul sau bucătăria ta nu au acces la prea multă lumină naturală, există şi alte variante. Reţine, obiectivul tău este acela de a spori lumina care intră prin ferestrele camerei. Asta înseamnă că trebuie să ţii draperiile trase spre exterior şi să muţi orice obiect care obstrucţionează vederea în exterior.

 

  1. Se ştie deja că nuanţele deschise ajută spaţiile mici să pară mai mari şi mai radioase.  Preţii luminoşi fac întreg spaţiul să pară mai larg şi mai aerisit, ceea ce ajută la maximizarea efectului creat de lumina naturală. Culorile întunecate, pe de alta parte, tind să absoarbă lumina, făcând camera să pară mai mică.

 

  1. Menţine-ţi camera curată şi organizată. Un spaţiu mic şi înghesuit de mobilă şi accesorii inutile va accentua dimensiunile reduse ale camerei. Nu folosi tablouri multe pe pereţi, unul mare ar trebui să funcţioneze mai bine decât mai multe de dimensiuni reduse. Când decorezi o cameră mai mică, crează un punct focal - o zonă care să atragă atenţia. În bucătărie, punctul focal va fi masa, iar în dormitor, cel mai probabil va fi patul. Renunţă la covoarele mari pentru a crea iluzia de spaţiu mai mare.

 

 

  1. Oglinzile pot face o cameră să pară mai mare. Foloseşte-te de un punct focal şi înclină oglinzile spre acesta pentru a da iluzia de profunzime. Oglinzile reflectă, de asemenea, atât lumina naturală, cât şi cea artificială pentru a face o cameră mai luminoasă în timpul zilei şi al nopţii. O oglindă aşezată pe perete, care are o ramă din sticlă, sau un dulap cu uşi din oglindă, ar putea fi soluţia potrivită pentru designul locuinţei tale.  Citeşte aici despre mai multe soluţii de iluminat, care fac o locuinţă să pară mai mare.

 

 

Foto: Pixabay

 

Modifică Setările