Beauty

5 legume fresh pentru dieta de primăvară

5 legume fresh pentru dieta de primăvară

Dacă vrei să te simţi ca nou în mai puţin de-o săptămână, începe prin a face curăţenie în lista ta de cumpărături! Spanac Cine e fan? Amanda Seyfried

Popeye Marinarul are dreptate. Spanacul te face mai puternic. Sau cel puţin îţi pune sângele în mişcare, datorită conţinutului bogat în fibre, apă, antioxidanţi, vitamine, magneziu, potasiu şi fier. Chiar aşa, toate acestea se găsesc în frunzele lui mici şi aromate. Cu doar o cană de spanac vei obţine 20% din doza zilnică de fibre recomandată de nutriţionişti pentru o digestie sănătoasă şi calmarea senzaţiei de foame. Folosit la salate sau fiert, spanacul este o alegere sănătoasă pe care ţi-o propune primăvara pentru alimentaţia ta.

Calorii: 23/100 g

Click pe următoarea!

Praz

Cine e fan? Gordon Ramsay

La fel de celebră precum bancurile cu olteni, această legumă de sezon este pe cât de delicioasă, pe atât de benefică pentru silueta ta. Cu un gust puţin mai dulce decât „sora mai mică“, ceapa, prazul poate fi consumat şi în cantităţi mai mari, fără surprize… neplăcute. Tulpina şi frunzele acestui aliment sunt bogate în vitamine, potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc şi fibre, lucru care face din praz un bun diuretic şi un stimulent pentru un metabolism mai rapid. O excelentă reţetă autohtonă este ciorba de praz, pe care o poţi include oricând în dieta ta.

Calorii: 61/100 g

Urzici

Cine e fan? Victoria Beckham

Aceste legume pişcătoare, pe care picioarele noastre le ocolesc cu înverşunare, ne pot fi prietene atât de bune. Nouă şi siluetei noastre. Bogate în potasiu, calciu, fier şi vitaminele A, B şi C, urzicile au un rol esenţial în reducerea apetitului. În plus, urzicile au şi proprietăţi diuretice, fiind benefice împotriva retenţiei de apă, ajutând la detoxifiere şi la purificarea sângelui. Urzicile se prepară în acelaşi mod ca „vărul“ spanac, prin fierbere, şi merg de minune cu usturoi sau mămăligă.

Calorii: 66/100 g

Ridichi

Cine e fan? Anne Hathaway

Hidratante şi cu un conţinut bogat în fibre, aceste legume uşor iuţi merită să fie incluse în dieta ta, cu atât mai mult cu cât aproape că nu au nicio calorie. În schimb, te răsplătesc cu minerale precum potasiul şi vitaminele B6 şi C. Cum te ajută mai exact? Fibrele scad apetitul, iar mineralele şi vitaminele stimulează digestia şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Indicat este să le consumi crude, în salate proaspete, sau ca garnitură la fripturi.

Calorii: 16/100 g

Ceapă verde

Cine e fan? Jessica Simpson

Gustul delicios al cepei verzi de primăvară compensează pentru eventualele neplăceri în respiraţie sau lacrimi, de mai târziu. Iar cromul conţinut de această legumă, pe lângă celelalte minerale şi uleiuri esenţiale, ajută la reducerea depozitelor de grăsime şi la scăderea nivelului colesterolului. În plus, toate aceste substanţe prietenoase îţi pun metabolismul la muncă, accelerându-l, pentru ca tu să arzi mai multe calorii. Cu doar o ceapă pe zi, silueta ta are numai de câştigat.

Calorii: 37/100 g

foto: hepta, guliver/getty images, shutterstock

Comentarii

Articole asemănătoare

Yogilates: când sportul întâlneşte meditaţia

Beauty

Yogilates: când sportul întâlneşte meditaţia

Aparent asemănătoare, cele două forme de mişcare tra­tează trupul în mod dife­rit: Yoga pune accentul pe o postură corectă, stretching şi medi­taţie, iar Pilates întăreşte musculatu­ra, fără a o dezvolta exagerat. Aşa că, atunci

Când machiajul face minuni. Sunt aceste vedete la fel de frumoase în mod natural?

Beauty

Când machiajul face minuni. Sunt aceste vedete la fel de frumoase în mod natural?

Când o armată de stilişti lucrează spre binele tău, nu poţi ieşi din mâna lor decât strălucitoare. Dar sunt aceste dive din lumea showbizului la fel de impecabile când renunţă la machiaj şi peria de păr? Judecaţi singuri, cu ajutorul acestor fotografii comparative!

Stil de viaţă sănătos: Cum să fii în formă în zilele dificile

Beauty

Stil de viaţă sănătos: Cum să fii în formă în zilele dificile

Sunt acele zile din lună în care te simţi ca o epavă, fizic şi emoţional. Cum menstruaţia nu e o boală care să-ţi limiteze activităţile, învaţă ce trebuie să eviţi şi ce nu în această perioadă!

Ai voie? Lactate? Da

Studiile arată că femeile care au consumat alimente cu un conţinut ridicat de calciu şi vitamina D au fost mai

DIETE VIP: Pro şi contra regimului Raw Vegan

Beauty

DIETE VIP: Pro şi contra regimului Raw Vegan

Întoarcerea la origini şi la aşa-zisa hrană „vie“ în plin secol al tehnologiei pare a fi răspunsul la toate întrebările legate de „relele“ secolului. Dar este acesta şi răspunsul corect? Noi te ajutăm să descoperi avantajele şi dezavantajele

FOTO Viaţa dublă a Ducesei Kate

News

FOTO Viaţa dublă a Ducesei Kate

Prinţesă şi mamă. Sunt cele două chipuri ale soţiei lui Will. Două expresii atât de diferite, încât ai zice că nu vorbim de una şi aceeaşi persoană. Ba mai mult, cu cât zâmbetul „oficial“ al primei este mai larg şi mai molipsitor, cu atât mina celeilalte frapează printr-o sobrietate vecină cu tristeţea. Cum este, cu adevărat

Interviu şi foto! Monica Petrică: "Vreau să trăiesc prezentul mai intens“

Interviu

Interviu şi foto! Monica Petrică: "Vreau să trăiesc prezentul mai intens“

M-am reîntâlnit cu ea după şap­te ani. Şi mi s-a părut aproape neschimbată. Munca şi disci­plina parcă au oprit-o undeva în timp, într-un exerciţiu infi­nit al performanţei, succesului, graţiei şi sensibili­tăţii. În spatele sensibilităţii extraordinare stă, însă, un om foarte puternic, care a lăsat de multe ori ca Măria Sa, Dansul, să domnească şi peste viaţa per­sonală.

WP no category

Nr.105, 6 martie 2014

La aniversarea a patru ani, vrem sa te surprindem, asa cum te-am obisnuit in fiecare an, cu un look nou, fresh si elegant şi cu noi rubrici, deosebit de interesante. In plus, iti oferim un supliment cu tot ceea ce trebuie sa stii din culisele OK! Oscar Party si ale Galei Premiilor Oscar.

FOTO Premiile Grammy: Manichiură de covor roşu

Beauty

FOTO Premiile Grammy: Manichiură de covor roşu

Înainte de o seară glam, vedetele de la ei au grijă să se pregătească din cap până în... vârful unghiilor. La gala premiilor Grammy, bunăoară, divele serii au afişat nu doar nişte rochii somptuoase, ci şi o manichiură pe măsură.

Ce s-a întâmplat cu feţele lor?

Beauty

Ce s-a întâmplat cu feţele lor?

Pe feţele lor nu se mai citeşte nimic. Poate doar obsesia pentru chirurgia estetică, în încercarea disperată de-a rămâne în jocul celebrităţii, la Hollywood. Căci bătrâneţea sigur ar avea un chip mai atrăgător decât cel artificial, pe care-l afişează, în ultimul timp, aceste vedete.

Fergie

Iată o vedetă în cazul căreia procedurile ce-ar trebui s-o menţină tânără reuşesc exact contrariul: s-o îmbătrânească.