News

5 lucruri neştiute despre legendarul Billy Joel

de admin

5 lucruri neştiute despre legendarul Billy Joel

Artistul de 65 de ani este unul dintre cei mai buni artişti americani, câştigător a 6 premii Grammy. Pianist, compozitor şi textier, Billy Joel îşi merită statutul de rocker iconic. Însă ce-l face şi mai faimos este viaţa sa tumultuoasă, marcată de depresii şi tentative de suicid, aventuri memorabile cu modele tinere şi inspiraţii inedite.

De curând, o nouă carte biografică, “Billy Joel: The Definitive Biograhpy”,scrisă de Fred Schruers dedicată lui Billy Joel dezvăluie toate aceste amănunte picante din viaţa sa, pe baza a 100 de ore de interviu cu starul. Acesta a refuzat, în final, să mai participe la proiect, însă informaţiile au rămas.

Iată 5 dintre aceste lucruri mai mult sau mai puţin şocante despre rocker!

1. Este posibil să o fi descoperit el pe Whitney Houston

În timpul unei vacanţe din St.Barts, în 1982, după ce s-a despărţit de nevasta lui de-atunci, Elizabeth Weber, Joel era curtat de trei femei frumoase: modelul de 28 de ani, Christie Brinkley, (care avea să devină soţia lui), tânărul model de 19 ani, Elle MacPherson, cât şi Whitney Houston, pe atunci un no name. Brinkley spune, în biografie, că artista se ruga de Billy să o ajute în carieră şi să o asculte. “Sper că am fost politicos cu fata asta, dar sunt sigur că era cât pe-aci să îi zic: Pleacă, măi copilă. Mă deranjezi. De multe ori am dat-o în bară aşa”, mărturiseşte Joel.

2. A băut lac de parchet (ceară) într-o tentativă de sinucidere

În 1970, artistul a recunoscut că a căzut pradă disperării şi depresiei şi a încercat să se sinucidă. “Înălbitorul nu părea prea uşor de ingerat, aşa că am băut Old English Scratch Cover”, spune el. A mai încercat să se sinucidă şi cu anestezic, dar a fost salvat şi dus la un centru de reabilitare.

3. A avut o relaţie cu Elle Macpherson şi Christie Brinkley în acelaşi timp

Înainte să se căsătorească cu cea din urmă, artistul a condus-o spre apartamentul lui, unde a dat nas în nas cu tânăra Elle. “Deşi o parte din mine spunea: oh, nu!, altă parte îmi zicea: Dacă m-ar vedea prietenii mei acum!”. Brinkley n-a fost deranjată de situaţie şi a ajuns să se căsătorească cu el în 1985.

4. Sean Lennon, fiul lui John Lennon şi Yoko Ono, l-a inspirat pentru un hit

La 14 ani, fiul marii legende The Beatles se plângea lui Billy: “Ai crescut în anii ’50, când nu s-a întâmplat mai nimic”, la care rockerul i-a spus: “Glumeşti? N-ai auzit de războiul coreean? De ungari?”, discuţie de la care a pornit melodia “We Didn’t Start the Fire”, ca răspuns la generaţia tânără.

5. A scris melodia Uptown Girl” pe baza istoricului amoros cu modelele vremii

Iniţial, Joel a numit melodia “Uptown Girls”, inspirat de aventurile lui amoroase cu manechine, pe care le seducea în apartamentele sale din Upper East Side. A schimbat titlul după ce a cunoscut-o pe Christie, de care a divorţat în 1994. Aici, alături de fiica lor, Alexa Ray Joel.

FOTO GETTY

Comentarii

Articole asemănătoare

Gossip

Bobbi Kristina, fiica lui Whitney Houston, "trezită" din comă

Bobbi Kristina Brown, fiica de 22 de ani a regretatei cântăreţe Whitney Houston, este, conform declaraţiilor spontane ale tatălui ei, trează, în ciuda aşteptărilor, după mai mult de două luni în comă.

E tată la 65 de ani!  Despre ce vedetă e vorba?

News

E tată la 65 de ani!  Despre ce vedetă e vorba?

El are 65 de ani, iar iubita lui este însărcinată este mai tânără decât el cu 32 de ani. Şi iată că nimic nu stă în calea fericirii lor, de vreme ce curând vor fi o familie întregită în vară de un copil. Vorbim de legenda...

News

Iubitul fiicei lui Whitney Houston, investigat pentru tentativa de omor a acesteia

O declaraţie şocantă vine acum din partea mătuşii fiicei lui Whitney Houston, după apariţia lui Nick la emisiunea celebră pledând ca victimă a acuzaţiilor criminale: “Cu tot respectul, Nick Gordon se află sub investigaţie

News

Fostul soţ al Angelinei Jolie s-a însurat în secret

Actorul Billy Bob Thorton, în vârstă de 59 de ani, s-a căsătorit în secret... acum 4 luni! Starul din “Fargo”, care a fost însurat cu Angelina Jolie, a decis să încerce iarăşi viaţa de familie alături de Connie Angland, iubita sa de 12 ani încoace

FOTO Kevin Costner, cool la 60 de ani! Cât de bine arată “Bodyguard-ul” acum?

News

FOTO Kevin Costner, cool la 60 de ani! Cât de bine arată “Bodyguard-ul” acum?

Ne-am îndrăgostit de el din filmul “Dances with Wolves”, care i-a adus Oscarul în 1991, dar şi în filmele “Field of Dreams” ori “The Untouchables”. Actor, cântăreţ, regizor şi producător, Costner le-a încercat pe toate şi chiar i-au ieşit.

News

INEDIT Ce numere definesc viaţa lui Tom Cruise

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, iar viaţa lui este atent monitorizată de presa de scandal. Aşa se face că noi am găsit câteva informaţii inedite şi am alcătuit un top al lucrurilor mai puţin ştiute despre celebrul actor. Iată, aşadar, ce am găsit!

Familia celui mai sexy bărbat în viaţă are un nou membru: pe cine au adoptat?

News

Familia celui mai sexy bărbat în viaţă are un nou membru: pe cine au adoptat?

Ne referim la fericita familie în continuă creştere a lui Chris Hemsworth, impunătorul Thor cu abdomenul pacheţele, care se bucură să devină din nou tătic. Dar un altfel de tătic...

FOTO Fiica lui Cindy Crawford, leit mama ei: vezi şi alţi copii de supermodel!

News

FOTO Fiica lui Cindy Crawford, leit mama ei: vezi şi alţi copii de supermodel!

Aşchia nu sare departe de trunchi – nici că se potrivea mai bine această vorbă pentru aceste perechi de mame superbe, foste supermodele internaţionale, şi copiii lor, care dau semne că le urmează paşii cu repeziciune. Spre exemplu, fiica de 13 ani a lui Cindy Crawford (48), Kaia, este imaginea perfectă a mamei sale, dar în adolescenţă

FOTO Vedete cu tatuaje ce-amintesc de foştii iubiţi şi soţi

News

FOTO Vedete cu tatuaje ce-amintesc de foştii iubiţi şi soţi

Fie iubirea cât de mare, nu-ţi face un tatuaj care să-ţi amintească, cine ştie, mai târziu, de fosta ta dragoste! Cel mai recent exemplu e cazul Melanie Griffith şi Antonio Banderas: de 14 ani, actriţa are tatuat numele celui care îi va fi fost soţ, după 18 ani de căsnicie