News

5 motive pentru care un laptop Apple este o alegere mult mai bună

5 motive pentru care un laptop Apple este o alegere mult mai bună

Din punct de vedere al sistemelor de operare pentru calculatoare sau laptop-uri, Windows şi Apple au dus mereu o bătălie. Există susţinători de ambele părţi ale acestora, dar mulţi dintre aceştia nu ştiu prea multe despre celălalt sistem.

Fie că doreşti să afli mai multe despre cele două sisteme de operare sau eşti în căutarea unui laptop Apple sau a unuia ce rulează cu Windows, iată câteva diferenţe dintre cele două:

1. Este mai uşor să cumperi un laptop Apple

Există mult mai puţine modele şi configuraţii de laptopuri care folosesc macOS din care poţi alege spre deosebire de cele ce folosesc Windows şi asta pentru că doar Apple produce laptop-uri cu macOS. În schimb, oricine poate produce laptopuri care să ruleze cu Windows.

Brand-urile de laptop-uri şi calculatoare pot avea zeci de produse la vânzare, iar multe dintre ele chiar sub acelaşi nume, deci dacă nu ştii exact ce cauţi, alegerea unui laptop poate fi mult mai dificilă faţă de alegerea unui laptop Apple.

2. Laptopurile Apple sunt mai uşor de reparat

Pentru laptopurile ce rulează cu Windows există o multitudine de locuri în care îl poţi repara, dar în mare parte din timp trebuie să decizi de unul singur. În schimb, pentru laptopurile Apple lucrurile sunt mult mai simple. Trebuie doar să duci laptopurile în unul din magazinele Apple sau la unul din reprezentanţi, iar aceştia îl vor repara pentru tine.

3. Un laptop Apple este mai uşor de utilizat

Bineînţelesc că acest lucru ţine mult şi de preferinţe, dar interfaţa unui laptop Apple este mult mai bine organizată. Windows este un sistem excelent de operare cu multe funcţii, dar pentru mulţi poate părea puţin aglomerat. Apple are o interfaţă mult mai prietenoasă cu utilizatorul şi mai uşor de folosit.

4. Sistemul Apple

Apple este cunoscut pentru sistemul pe care l-a creat între dispozitivele sale. Dacă deţi un smartphone Apple ar fi ideal să optezi şi pentru un laptop Apple. Aceştia au un sistem foarte bine pus la punct între dispozitivele lor. Fie că vorbim despre iPhone, MacBook, iPad, TV Apple sau smartwach Apple, acestea comunică foarte bine între ele, făcând anumite activităţi să pară simple şi să fie mult mai rapide.

5. Un laptop Apple vine cu aplicaţii foarte utile

Există multe aplicaţii preinstalate pe un laptop Apple care te pot ajuta în activităţile tale zilnice sau pot să îţi faciliteze anumite activităţi. Poţi folosi iMovie pentru a edita filme, Garage Band pentru a crea sau a edita muzică şi Image Capture pentru fotografii. Sistemul de operare Windows vine însă încărcat cu foarte multe aplicaţii de care nu ai nevoie sau pe care nu le vei folosi niciodată. Fie că instalezi un Windows nou, acesta va avea aplicaţii secundare, precum jocuri, pe care va trebui să le dezinstalezi singur. Spre deosebire de Windows, aplicaţiile secundare ale unui laptop Apple nu sunt chiar nefolositoare. Ar putea să nu fie preferatele multora dintre noi, dar nu sunt atât de agresive.

Modifică Setările