News

5 paşi către un trup de divă, cu Florin Neby de la „Neatza cu Răzvan şi Dani“

5 paşi către un trup de divă, cu Florin Neby de la „Neatza cu Răzvan şi Dani“

Ultimele pregătiri înainte de marea probă a costumului de baie? Noi am cerut sfatul unui antrenor de fitness familiarizat cu trupurile VIP, pentru a te ajuta să treci peste acest hop. Florin Neby, responsabil cu înviorarea la „Neatza cu Răzvan şi Dani“, ne arată ce trebuie făcut pentru a cuceri plajele…

Abdomen plat

Cel mai bun „exerciţiu“ pentru obţinerea unui abdomen de vis este, punctează Neby, automotivarea. „Trebuie să fii motivat ca să ajungi să ai sau să-ţi menţii un abdomen tonifiat. Mai departe, este nevoie doar de antrenamente constante la sala de fitness şi de o alimentaţie foarte bine organizată. Exerciţii care să-ţi tonifieze o anumită parte a corpului nu există. Sportul nu este chirurgie estetică. Dar pentru un tonus muscular bun, la nivelul centurii abdominale, putem efectua crunch-uri (adică ridicări de trunchi), leg rises (ridicări de picioare pe diferite direcţii) dar şi Total Abs, prin care lucrăm toate grupele musculare ale abdomenului şi care implică ridicarea omoplaţilor şi a picioarelor de pe podea, în mod simultan. Vă recomand, totuşi, antrenamentul la sală cu un instructor acreditat.“

Posterior ferm

„Genuflexiunile sunt cele mai eficiente exerciţii pentru muşchii fesieri, deoarece aceştia sunt lucraţi foarte intens. Pot fi semi squats sau full squats, exerciţii ce angrenează toată musculatură din partea inferioară a corpului“, recomandă Florin. Mai concret, dacă ai uitat tehnica învăţată la orele de sport din şcoală: cu spatele drept şi picioarele uşor depărtate, lasă-te în jos până când poziţia genunchilor formează un unghi de 90 de grade, apoi ridică-te lăsându-ţi greutatea pe călcâie. Mai multe repetări înseamnă mai multe şanse de reuşită.

Picioare mai suple

Florin Neby nu este de acord să se insite pe anumite grupe de muşchi sau părţi ale corpului, considerând acest lucru o abordare greşită. „Corpul se subţiază doar printr-o alimentaţie corectă şi consecvenţă în sala de fitness, atât. Cu toate acestea, în condiţiile în care ne-am îndreptat către o alimentaţie sănătoasă, exerciţiile cardiovasculare şi cele funcţionale fără greutăţi mari ne pot ajuta să ne subţiem trupul“, spune instructorul. Noi vă recomandăm să profitaţi de vară şi să faceţi mişcare în aer liber, joggingul, ciclismul sau, pur şi simplu, săritul corzii fiind excelente pentru slăbit.

Armele împotriva celulitei

„Fără sport şi alimentaţie sănătoasă este imposibil să scăpăm de celulită“, spune Neby, precizând că, pentru eliminarea celulelor de grăsime, ar trebui să consumăm mai multe fructe şi legume cu un conţinut bogat în apă (mere, pere, pepene roşu, citrice, castraveţi, roşii), să apelăm la şedinţe uşoare de masaj, pentru a stimula circulaţia sângelui în zonele neirigate, şi să bem mai multă apă. „Şi cred eu că antrenamentele de cardio, combinate cu exerciţii cu greutăţi medii spre mari, sunt cheia către un corp fără celulită“, subliniază trainerul.

Hidratare pe timp de vară

Florin întăreşte ceea ce orice om ar trebui să ştie, în ceea ce priveşte consumul de lichide în zilele caniculare. Aşadar, ne putem hidrata nu numai cu ajutorul celor 2-2,5 litri de apă recomandaţi a se bea zilnic, ci şi mâncând fructe şi legume. „Suntem tentaţi să alegem sucuri răcoritoare carbogazoase sau băuturi alcoolice reci, dar cred că acestea pot fi înlocuite foarte uşor cu sucuri naturale din legume şi fructe, în care să adăugăm două cuburi de gheaţă“, spune Neby.

Pont: Fructele de mango ajută la slăbit!

Atenţie, însă, acest fruct al fericirii, bogat în vitamine, este şi mai eficient dacă este consumat cu tot cu coajă.

„Citeam acum câţiva ani un studiu realizat de cercetătorii australieni referitor la fructele de mango, care demonstra cât de benefică este coaja de mango pentru corpul uman, ea oprind dezvoltarea în exces a celulelor grase din organism. Eu am inclus de foarte mult timp mango în alimentaţia mea, consumându-l întotdeauna cu coajă, şi îl recomand şi altora, mai ales celor care vor să slăbească. Dacă vrem să profităm la maximum de puterea fructelor, trebuie să le consumăm întregi, deoarece, îndepărtând coaja, e posibil să eliminăm tot ce e mai bun“, spune Florin Neby.

Fructul de mango este bogat în vitaminele E, A, B6, C şi K, minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fostor, cupru, fier şi zinc şi fibre.

Foto: guliver/splash news, www.123rf.com, shutterstock, arhiva personală

Modifică Setările