News

5 sfaturi pentru o vacanţă reuşită

5 sfaturi pentru o vacanţă reuşită

Vacanţa în familie este pentru mulţi un moment foarte aşteptat, fiind un prilej de a petrece clipe plăcute, relaxante, de neuitat, alături de cei dragi. Şi îţi doreşti o vacanţă de vis, aşa că iată câteva sfaturi simple pentru un sejur reuşit.

Evaluează bugetul

„Vacanţă”, de obicei, pentru mulţi, înseamnă şi „cheltuială”. Înainte de a-ţi alege destinaţia, ar fi bine să îţi faci un bilanţ şi să stabileşti ce buget eşti dispusă să aloci acestei vacanţe. Este important să iei în calcul toate costurile legate de călătorie: cazare, mâncare, transport şi diferite activităţi pe care ai de gând să le faci. Nu uita de cheltuielile neprevăzute, alocă o sumă special pentru aceste cazuri. Odată bugetul stabilit, nu-ţi mai rămâne decât să cauţi oferte şi să te decizi unde vrei să mergi.

Alege destinaţia împreună cu familia

Evident că decizia finală îţi aparţine, dar fiecare membru al tribului tău are un cuvânt de spus. Ideile lor pot contribui la alegerea destinaţiei finale. Plus că poţi organiza diferite activităţi pentru toată familia şi astfel nimeni nu se va plictisi. Informează-te dinainte ce lucruri sunt disponibile lângă locul unde veţi fi cazaţi. Iar dacă ai copii mici, explică-le şi fă-i conştienţi de lucrurile pe care pot sau nu să le facă. Astfel eviţi nişte momente neplăcute în timpul vacanţei.

Verifică totul din timp

Organizează-ţi bagajele în avans, astfel te poţi asigura că nu ai uitat nimic important. Fă o listă cu tot ce vrei să iei la tine. Pregăteşte-ţi valiza cu toate articolele de care ai nevoie: costume de baie, şlapi, protecţie solară, cosmetice, prosoape, haine pentru vreme caldă şi rece, trusă de prim ajutor etc. Există o gamă largă de trolere care sunt foarte bine compartimentate la interior, astfel organizarea valizei devine mult mai simplă şi mai intuitivă.

Verifică să ai toate actele de identitate ale familiei, eventual permisul de conducere, dar şi mijloacele de plată (carduri, tichete de vacanţă, cardurile de asigurare sau de sănătate). Dacă intenţionaţi să plecaţi cu maşina proprie, verificaţi starea acesteia şi nu uitaţi de cartea verde.

Asigură locuinţa înainte de plecare

Pleci pentru o perioadă mai lungă. Nu uita să activezi alarma casei, dacă ai una. Altă variantă este să rogi o rudă sau un prieten de încredere să mai treacă din când în când pe la tine pentru a verifica dacă totul este în regulă. Eventual să ude florile, să aerisească şi să dea senzaţia că cineva este acasă. Eviţi astfel surprizele neplăcute.

Păstrează timp pentru tine

Chiar dacă pleci în vacanţă în familie, nu uita să rezervi puţin timp personal, şi pentru tine, dar şi pentru cuplu. La urma urmei, şi părinţii au dreptul la momente unice şi intime. Dacă partenerul tău doreşte să facă anumite activităţi împreună cu cei mici, profită de aceste momente să te relaxezi, să citeşti o carte, să te plimbi sau de ce nu, să închiriezi o bicicletă şi să dai o raită prin împrejurimi. Şi nu uita, şi partenerul tău are nevoie de momente personale. Planificaţi activităţi la care cei mici să poată participa fără voi şi profitaţi de această ocazie pentru a explora împreună cu partenerul un loc turistic sau, şi mai bine, să luaţi un prânz romantic în doi.

Vacanţele înseamnă distracţie. Pregăteşte-te şi pentru posibile lucruri neplăcute. Nu lăsa lucruri mărunte precum un blocaj în trafic, un zbor întârziat sau eventuale mici certuri să-ţi ruineze vacanţa. Profită de fiecare moment plăcut al vacanţei, de ieşiri, plimbări, mâncare şi libertate şi râzi cât poţi împreună cu cei dragi. Uită de agitaţia de zi cu zi şi distrează-te cât mai mult alături de micul tău trib.

 Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Modifică Setările