News

50 de ani de Calendar Pirelli: istoria şi pictorialul 2014

de admin

50 de ani de Calendar Pirelli: istoria şi pictorialul 2014

Faimosul proiect al celor de la Pirelli este celebru pentru portretele celor mai frumoase femei surprinse de cei mai buni fotografi din lume. Ediţia 2014 aniversează jumătate de secol de existenţă, cu un pictorial incredibil, din anul 1986: fără nuduri sexy, însă un număr special, fotografiat de legendarul Helmut Newton.

„The Cal“, cum mai este denumit, a pornit în 1964 ca o strategie de marketing pentru a scoate brandul de cauciucuri din rândul celor mediocre, cu ajutorul cunoscutului fotograf Robert Freeman, care a realizat şi portretele celor de la Beatles. Rezultatul? Un produs exclusiv, care celebrează rafinamentul, cultura şi lumea artistică, pe lângă glamourul specific industriei modei.

(stânga, Adriana Lima, Pirelli Calendar 2005)

VIDEO: Tributul fotografilor şi-al modelelor, de-a lungul anilor, pentru Pirelli

(stânga, Jennifer Lope, Pirelli Calendar 2006)

De atunci şi până acum, au trecut 50 de ani de calendar Pirelli, reuşind să adune în paginile sale operele de artă ale celor mai apreciaţi fotografi ai momentului care au surprins şi au reinterpretat cultura noastră contemporană şi care au reuşit să stabilească noi trenduri cultural-artistice, cu simţul lor extraordinar pentru detalii. Aşa cum susţin şi fotografii calendarului, este vorba despre a arăta lumii frumuseţea şi senzualitatea femeii, în cele mai dure sau neaşteptate ipostaze, fie ele dezbrăcate sau nu.

CALENDARUL 2014, în paginile următoare

Istoria calendarului este, totuşi împărţită în 3 perioade:

  • Prima decadă din 1964 – 1974, urmată de o pauză de 9 ani datorată crizei mondiale
  • A doua decadă, din 1984+1994, perioada de success după relansarea proiectului
  • Iar din 1994 până în prezent, timp în care a atins un ţel suprem, cel de-a fi un adevărat cult, un deschizător de drumuri.

Printre vedetele surprinse se numără Naomi Campbell, Sophia Loren, Naomi Watts, Sienna Miller, Laetitia Casta, Natalia Vodianova, Milla Jovovich, Heidi Klum, Penelope Cruz, Jennifer Lopez, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima.

O PARTE DINTRE FOTOGRAFIILE CALENDARULUI 2014, mai jos şi în pagina următoare

(FOTO CALENDARUL 2014 stânga şi jos)

Anul acesta, calendarul Pirelli va fi o surpriză pentru toată lumea, fără a prezenta în paginile sale fotografii cu cele mai senzuale top modele, pline de erotism. Ediţia 2014 va fi, de fapt, un proiect nepublicat în 1986, opera regretatului Helmut Newton.

Cele 12 fotografii artistice alb-negru, plus 28 de imagini din culise, toate realizate în Monte Carlo şi Chianti, vin în contrast cu ediţiile anterioare.

Sursa: Youtube.com, Foto: Helmut Newton


Comentarii

Articole asemănătoare

Atunci şi acum: Richard Gere şi Julia Roberts, 25 de ani de la “Pretty Woman”!

News

Atunci şi acum: Richard Gere şi Julia Roberts, 25 de ani de la “Pretty Woman”!

Vorbim de seducătorul Richard Gere şi de frumuşica Americii, care, în ciuda celor 25 de ani trecuţi de la filmările clasicului film celebru, sunt la fel de carismatici, de simpatici şi de apreciaţi ca în tinereţe. Ei au sărbătorit aniversarea filmului într-un mod distractiv şi nostalgic deopotrivă

News

Află ce numere îi guvernează viaţa şarmantului actor britanic, Jude Law!

Jude Law şi-a început cariera actoricească în 1987, în cadrul Teatrului National Youth Music, iar primul lui rol într-o producţie televizată l-a dobândit doi ani mai târziu, în anul 1989. De atunci şi până acum, actorul a dobândit numeroase premii din domeniul cinematografiei

FOTO Topmodele într-un calendar Pirelli foarte sexual: Adriana Lima şi Joan Smalls, topless & în latex!

Fashion

FOTO Topmodele într-un calendar Pirelli foarte sexual: Adriana Lima şi Joan Smalls, topless & în latex!

Este unul dintre cele mai cunoscute calendare sexy din lume, acordate în mod exclusiv în ediţie limitată doar anumitor persoane VIP. Cu ajutorul supermodelelor Joan Smalls, Adriana Lima, Isabeli Fontana şi Gigi Hadid – căci numai

P.Diddy: “Fundul ei e operă de artă!” Despre ce vedetă vorbeşte?

News

P.Diddy: “Fundul ei e operă de artă!” Despre ce vedetă vorbeşte?

Odată ce-au răsărit numai videoclipuri tot mai pornografice cu posterioare peste posterioare ce bombardează ecranul – cum face Kylie Minogure, Nicki Minaj, Kim Kardashian, chiar şi Jennifer Lopez – este lesne de înţeles că unii au şi-nceput să facă diferenţe şi topuri.

FOTO Kristen Stewart şi-a schimbat lookul! Vă place?

News

FOTO Kristen Stewart şi-a schimbat lookul! Vă place?

După o perioadă în care nu s-a mai făcut remarcată nici prin stil, nici prin roluri de succes, actriţa de 24 de ani a făcut o nouă schimbare în viaţa ei, zicem noi, binevenită. Şi-a tuns buclele lungi şi a optat pentru

FOTO Madonna şi fiica ei, Lourdes, atunci şi acum!

News

FOTO Madonna şi fiica ei, Lourdes, atunci şi acum!

Vedeta este cu siguranţă o mamă teribil de mândră de fata ei de 17 ani, care a avut balul absolvirii liceului, participând trup şi suflet la momentele ei speciale. Şi iată cum arată acum, după 9 ani, fiica reginei!

FOTO Sora Juliei Roberts - "Ea a împins-o să se sinucidă!"

News

FOTO Sora Juliei Roberts - "Ea a împins-o să se sinucidă!"

Aşa cum speculau şi poliţiştii de investigaţie, sora vitregă a actriţei, Nancy Motes (37) a lăsat în urmă un bilet de adio, după ce a fost găsită moartă într-o locuinţă din Los Angeles, duminică, din cauza unei supradoze cu medicamente. Acest bilet de 5 pagini detaliază în ce mod celebra ei soră de mamă “a convins-o să facă asta”.

News

FOTO Emma Roberts are un nou look!

Pe 22 ianuarie, la o gală renumită pentru femeile din televiziune, organizată în Los Angeles, frumoasa actriţă de 22 de ani a apărut cu o tunosoare nouă, alegând stilul bob scurt, care o prinde foarte bine! Schimbarea

News

Cele mai elegante ţinute la Gala Annenberg

Joi seara, pe covorul roşu de la Gala inaugurală a Centrului pentru Arte Wallis Annenberg din Beverly Hills au păşit cele mai glam staruri ale lumii cinematografice, defilând în ţinute impecabile. Demi Moore, Charlize Theron şi Freida Pinto s-au numărat printre cele mai frumoase