News

50 de ani de Calendar Pirelli: istoria şi pictorialul 2014

de admin

50 de ani de Calendar Pirelli: istoria şi pictorialul 2014

Faimosul proiect al celor de la Pirelli este celebru pentru portretele celor mai frumoase femei surprinse de cei mai buni fotografi din lume. Ediţia 2014 aniversează jumătate de secol de existenţă, cu un pictorial incredibil, din anul 1986: fără nuduri sexy, însă un număr special, fotografiat de legendarul Helmut Newton.

„The Cal“, cum mai este denumit, a pornit în 1964 ca o strategie de marketing pentru a scoate brandul de cauciucuri din rândul celor mediocre, cu ajutorul cunoscutului fotograf Robert Freeman, care a realizat şi portretele celor de la Beatles. Rezultatul? Un produs exclusiv, care celebrează rafinamentul, cultura şi lumea artistică, pe lângă glamourul specific industriei modei.

(stânga, Adriana Lima, Pirelli Calendar 2005)

VIDEO: Tributul fotografilor şi-al modelelor, de-a lungul anilor, pentru Pirelli

(stânga, Jennifer Lope, Pirelli Calendar 2006)

De atunci şi până acum, au trecut 50 de ani de calendar Pirelli, reuşind să adune în paginile sale operele de artă ale celor mai apreciaţi fotografi ai momentului care au surprins şi au reinterpretat cultura noastră contemporană şi care au reuşit să stabilească noi trenduri cultural-artistice, cu simţul lor extraordinar pentru detalii. Aşa cum susţin şi fotografii calendarului, este vorba despre a arăta lumii frumuseţea şi senzualitatea femeii, în cele mai dure sau neaşteptate ipostaze, fie ele dezbrăcate sau nu.

CALENDARUL 2014, în paginile următoare

Istoria calendarului este, totuşi împărţită în 3 perioade:

  • Prima decadă din 1964 – 1974, urmată de o pauză de 9 ani datorată crizei mondiale
  • A doua decadă, din 1984+1994, perioada de success după relansarea proiectului
  • Iar din 1994 până în prezent, timp în care a atins un ţel suprem, cel de-a fi un adevărat cult, un deschizător de drumuri.

Printre vedetele surprinse se numără Naomi Campbell, Sophia Loren, Naomi Watts, Sienna Miller, Laetitia Casta, Natalia Vodianova, Milla Jovovich, Heidi Klum, Penelope Cruz, Jennifer Lopez, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima.

O PARTE DINTRE FOTOGRAFIILE CALENDARULUI 2014, mai jos şi în pagina următoare

(FOTO CALENDARUL 2014 stânga şi jos)

Anul acesta, calendarul Pirelli va fi o surpriză pentru toată lumea, fără a prezenta în paginile sale fotografii cu cele mai senzuale top modele, pline de erotism. Ediţia 2014 va fi, de fapt, un proiect nepublicat în 1986, opera regretatului Helmut Newton.

Cele 12 fotografii artistice alb-negru, plus 28 de imagini din culise, toate realizate în Monte Carlo şi Chianti, vin în contrast cu ediţiile anterioare.

Sursa: Youtube.com, Foto: Helmut Newton


Modifică Setările