Lifestyle

6 lucruri mai puţin cunoscute despre Alessandro Safina. În copilărie îşi dorea să devină bariton

6 lucruri mai puţin cunoscute despre Alessandro Safina. În copilărie îşi dorea să devină bariton

Alessandro Safina va susţine la Bucureşti, pe 17 februarie, la Sala Palatului un concert special, dedicat iubirii. În cadrul spectacolului „Canzoni D'Amore”, artistul care va fi acompaniat pe scenă de nu mai puţin de 55 de instrumentişti din cadrul Orchestrei Simfonice Bucureşti spune că abia aşteaptă reîntâlnirea cu publicul român.

Pentru toţi cei care îşi doresc să facă un cadou persoanei iubite sau să petrească o seară relaxantă alături de artistul italian, concertul „Canzoni D'Amore” va fi evenimentul perfect. Până la concert, fanii lui pot afla lucruri mai puţin ştiute despre artist, pe care le dezvăluie chiar el.

1. În copilărie avea multe visuri despre ceea ce şi-ar fi dorit să devină. „Printre ele a fost cu siguranţă şi visul de a deveni cântăreţ, pentru că în Siena, oraşul în care am locuit, trăia un mare bariton, Ettore Bastianini. El a fost idolul meu şi a fost visul meu să fiu exact ca el”, declară artistul.

2. A moştenit talentul din familie, tatăl lui Alessandro a fost cântăreţ, cu voce de bas.

3. Datorită tatălui său a crescut ascultând muzică de operă. „Am început să îi imit pe toţi cântăreţii pe care îi ascultam, iar la vârsta de 10 ani am început să studiez muzică, solfegii şi piano. De îndată ce a început să mi se formeze şi vocea, am început să iau şi lecţii de canto”.

4. A avut oportunitatea, după cum spune chiar el, să colaboreze cu mulţi artişti mari. A înregistrat un duet cu Elton John, pe care a avut ocazia să îl întâlnească la Londra. Alte experienţe semnificative pe care le consideră foarte importante în dezvoltarea lui au fost colaborările cu Sarah Brightman şi Andrea Bocelli, de care îşi aminteşte cu mare bucurie.

5. Printre locurile inedite în care a cântat, Alessandro spune că unele au fost de o frumuseţe extraordinară. „Recent am fost în Japonia, la Nara la celebrul Templu a lui Buddha. Dar am cântat în foarte multe ţări, din Rusia până în Korea, Brazilia sau Mexic, in Statele Unite ale Americii şi fiecare loc a avut farmecul său”. 

6. Pe lângă serialul Clona, urmărit de publicul român în număr foarte mare, artistul a mai jucat şi în filmul „Tosca e altre due”, o comedie italiană.

Modifică Setările