Beauty

 6 semne că nu te hidratezi eficient

Nu este de ajuns să-ţi fie sete pentru a şti că eşti pe o pantă greşită, cea a deshidratării. Priveşte partea plină a paharului! Noi te ajutăm să recunoşti semnele care-ţi spun că ai nevoie de apă. Multă apă!

Pielea uscată

Produsele cosmetice nu sunt de-ajuns în acest caz. Apa este cea mai importantă, când vine vorba despre aspectul sănătos şi luminos al pielii. De aceea, în prima fază a deshidratării, pielea îţi trimite un semnal destul de clar, având un aspect mai uscat, alimentarea cu apă fiind cea care o menţine catifelată. În plus, cum pielea este şi cea mai importantă „unealtă“ de detoxifiere, atunci când nu te hidratezi ca la carte, toxinele nu se mai elimină prin transpiraţie şi apar problemele dermatologice, printre care şi acneea.

Urinezi rar

Este unul dintre cele mai evidente semne ale deshidratării. În primul rând, culoarea. Când bei îndeajuns de multă apă, urina este mai deschisă la culoare, iar tu simţi nevoia să mergi la baie de vreo cinci ori pe zi. Pe de altă parte, dacă eşti deshidratat, urina ta va avea o culoare galben-închis. În plus, poţi rezista ore întregi, chiar şase-şapte, fără să simţi că trebuie să urinezi. E logic, până la urmă: nu bei apă, nu ai ce elimina.

Somnolenţa

Nicio cafea din lume nu face cât un pahar de apă, cel mai eficient energizant din toate timpurile. Un consum recomandat de doi litri de apă pe zi îţi menţine corpul nu doar bine hidratat, ci şi plin de vigoare. Aşa că o stare neobişnuită de somnolenţă ar trebui să te pună pe gânduri şi să te trimită la rezervorul de apă. Senzaţia de extenuare, lapsusurile şi dificultatea în a te concentra la lucru sunt alte simptome ale deshidratării, în starea ei moderată.

Apetitul mărit

Ai pus ceva kilograme pe tine? Şi asta poate înseamna că nu bei destulă apă. Cum funcţionează? Un studiu arată că, dacă bei două pahare de apă înainte de masă, reuşeşti să slăbeşti cu până la şapte kilograme, într-o perioadă de trei luni. Cu două kilograme mai mult decât cei care nu fac asta, dar ţin dietă. Asta deoarece atunci când nu primeşte destule fluide, organismul uman ia singur măsuri şi reţine apă. În această privinţă, nutriţioniştii s-au pus de acord: consumul de apă cu jumătate de oră înainte de masă menţine corpul hidratat, lucru care optimizează şi digestia.

Constipaţia

Înainte de a recurge la laxative, trebuie să tratezi cauza, şi anume hidratarea insuficientă. Până la urmă, apa este cea care lubrifiază tractul digestiv, astfel încât „să se pună lucrurile în mişcare“. Pe de altă parte, deshidratarea face ca această nevoie fiziologică să devină un chin, scaunele transformându-se în materii tari şi greu de eliminat. Încearcă să previi această stare neplăcută şi bea mai multă apă!

Poftă de dulce

Vorbim, de fapt, de acea poftă de a ronţăi ceva, în special după-amiaza, gogoşile, biscuiţii sau ciocolata fiind plăcerile tale vinovate, în această situaţie de urgenţă. Şi mai vorbim de un alt semn al hidratării precare, care îmbracă hainele nevoii de dulce, în partea a doua a zilei sau seara. Pentru a contracara acest obicei nesănătos, poţi încerca trucul următor: când simţi pofta de a ronţăi ceva, bea un pahar cu apă!

Câtă apă beau starurile?

Adriana Lima: 3,5 litri pe zi

Jessica Alba: 3 litri pe zi

Jennifer Aniston: 2 litri pe zi

Miranda Kerr: între 1,5 şi 2 litri pe zi

foto: guliver/getty images, hepta, shutterstock

Comentarii

Articole asemănătoare

Cele mai noi şi mai neobişnuite diete

Beauty

Cele mai noi şi mai neobişnuite diete

Cum celebrităţile sunt cele mai bune ambasadoare ale eficienţei unui regim de slăbire, vă invităm să le descoperiţi pe cele mai noi şi inedite şi să slăbiţi ca o... mondenă! Dieta bioritmului: Important nu este cât mănânci, ci când!

Ready to party! Cum să fii în formă de Revelion: program pentru o lună!

Beauty

Ready to party! Cum să fii în formă de Revelion: program pentru o lună!

Un corp mai frumos în doar 30 de zile? E posibil, dar vorba englezului, „no pain no gain“, aşa că pregăteşte-te să transpiri un pic pentru a intra în acea rochie sexy, în noaptea dintre ani. Andreea Mităchescu, personal trainer

Fii Zen cu ajutorul meditaţiei! Ghid pentru începători

Beauty

Fii Zen cu ajutorul meditaţiei! Ghid pentru începători

O practică veche de mii de ani, meditaţia este folosită azi ca tehnică de relaxare şi eliberare a minţii, îmbunătăţire a capacităţii de concentare şi, mai ales, de eliminare a stresului. În Orient, în filosofia Zen, este înţeleasă ca o stare a

News

FOTO Cine sunt cele mai nesuferite staruri de la Hollywood?

Sunt acele staruri care răcesc brusc atmosfera într-o încăpere, îi fac pe angajaţi să-şi smulgă părul şi pe colaboratori să-şi dea ochii peste cap. Sunt cei pentru care a fost inventat cuvântul „divă“, iar noi vi-i prezentăm fără poleială, cu adevărata lor faţă. Cea neplăcută.

FOTO Linda Evangelista pierde lupta cu timpul

News

FOTO Linda Evangelista pierde lupta cu timpul

Odată spunea că nu se dă jos din pat pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi. Astăzi, arată de parcă s-a trezit cu faţa la cearceaf. Fostul supermodel şi-a dorit tinereţea eternă, însă efectul a fost un nefericit „chip cioplit“

Cătălin Botezatu: „Aş vrea ca presa să nu mai scrie despre mine!“

Interviu

Cătălin Botezatu: „Aş vrea ca presa să nu mai scrie despre mine!“

Recunoaşte el însuşi că are o viaţă personală la care, în realitate, presa n-are acces. Vorba lui Garcia Ma­rquez: „Toţi oamenii au trei vieţi: una publică, una privată şi una se­cretă“. Cătălin ştie că însăşi recunoaşterea acestui fapt incită.

WP no category

Nr.110, 15 mai 2014

Daca e joi, e un nou numar OK! Unul fierbinte, cu materiale spectaculoase. Am intrat in culisele celei mai neasteptate logodne de la Hollywood, a eternului burlac George Clooney, dar şi in cele ale vietii de peste Ocean a vedetei noastre, Anamaria Ferentz. Vom avea si dovezi foto de la ea... Mai multe, maine

Sushi, ingredientul unei vieţi sănătoase

Beauty

Sushi, ingredientul unei vieţi sănătoase

Şi nu doar sănătoase, ci, mai ales, îndelungate. Cum se face că japonezii trăiesc atât de mult şi bine, te întrebi? Răspunsul îl primeşti pe şervet de bambus, servit cu beţişoare. Pe 5 martie, o oarecare Misao Okawa