Body & Soul

7 greşeli pe care le fac „specialiştii“ în diete

7 greşeli pe care le fac „specialiştii“ în diete

Supermodel Nina Agdal looks stunning as she shows off a selection of swimsuits for online retailer Shopbop. Danish-born Nina, who is dating Hollywood superstar Leonardo DiCaprio, poses in the pool after teaming up with the brand last year. She takes a dip in the waters for Shopbop's latest lookbook, 'Warm Weather Getaway'. The company said: "From Mara Hoffman's kaleidoscopic prints to Solid & Stripe's bold cutouts, these looks take beachwear to the next level." She joined forces with Shopbop - an online retailer which features designer women's fashion brands - last year, and shared her fashion tips with fans. *Must credit Splash News/Shopbop.com*

Pictured: Nina Agdal for Shopbop.com Ref: SPL1427574 240117
Picture by: Splash News/Shopbop

Splash News and Pictures
Los Angeles:310-821-2666
New York:212-619-2666
London:870-934-2666
[email protected]


Splash News and Picture Agency does not claim any Copyright or License in the attached material. Any downloading fees charged by Splash are for Splash's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any Copyright or License in the material. By publishing this material , the user expressly agrees to indemnify and to hold Splash harmless from any claims, demands, or causes of action arising out of or connected in any way with user's publication of the material.

Articolul acesta n-ar trebui să-i ofenseze pe cei care se hrănesc curat. Şi nici pe pasionaţii de fitness. Ştim că scopul lor este stilul de viaţă sănătos, însă aceste greşeli comune îi pot deturna de la el. Nina Agdal. adeptă a stilului de viaţă sănătos Ai încredere în „low-fat“ şi „sugar-free“

Dacă eşti genul care consideră că este în siguranţă doar pentru că obişnuieşte să consume alimente aşa-zis dietetice, s-ar putea sa ai surprize. Dacă pe etichetele acestora scrie că nu conţin zahăr, grăsimi sau gluten nu înseamnă că aceste produse sunt chiar prietene cu silueta. Mai important este să te interesezi de ceea ce conţin acest tip de alimente, şi anume conservanţi şi ingrediente rafinate, care, împreună, fac mai mult rău decât grăsimile şi zaharurile. Alege-ţi hrana cât mai natural posibil!

Exagerezi cu mişcarea

Nu zice nimeni că nu e bine să faci sport, dimpotrivă. Mişcarea te energizează şi combate oboseala. Dar, ca orice în viaţă, echilibrul este totul. După ce facem sport, fibrele musculare au nevoie de timp pentru a se reface, iar dacă nu le aloci acest timp, pot apărea inflamaţii în corpul tău. Iar asta afectează, ca într-un efect de domino, sistemul imunitar şi provoacă oboseala suprarenală. Şi unul dintre efectele nedorite ale acesteia este chiar creşterea în greutate. O zi sau chiar două de recuperare între exerciţii ar trebui să te ajute să nu cazi în cealaltă extremă.

Alcoolul este încă acolo

Este de admirat faptul că eşti strict cu sănătatea ta, dar asta ar trebui să includă şi alcoolul. Câteodată, chiar şi când ai o dietă cât se poate de corectă, tăria cu care te delectezi din când în când o anulează. Chiar dacă ţi se pare inofensiv să te răsfeţi cu un pahar de ceva, în compania prietenilor, realitatea nu este atât de simpatică. Consumul de alcool poate accentua inflamaţiile sau duce la afecţiuni precum sindromul instestinului permeabil. Sau, cu alte cuvinte, acea situaţie în care intestinul îşi pierde funcţia de barieră pentru substanţele toxice. Dacă nu poţi fără, alege un pahar de vin roşu, băut cu moderaţie, care s-a demonstrat că reduce, de fapt, inflamaţiile.

Iei suplimente alimentare când nu e nevoie

Vorbim de acele tablete, pilule şi alte variaţiuni pe tema aceasta pe care le iei pentru a-ţi completa dieta cu necesarul nutriţional zilnic. Greşit este să faci acest lucru de capul tău şi nu la sfatul unui medic, care să-ţi recomande ceea ce lipseşte organismului tău. Ce se poate întâmpla rău? Poţi consuma suplimente nutritive de care nu ai nevoie sau care îţi pot perpetua anumite probleme de sănătate. În plus, de ce ai vrea să înghiţi pastile de care n-ai nevoie şi care să-ţi deranjeze sistemul digestiv, fără sens? Un medic ţi-ar recomanda şi un aport care să fie cât mai apropiat de doza minimă zilnică recomandată pentru suplimentul respectiv.

Smoothie-ul ăla sănătos e, de fapt, bombă calorică

Este o greşeală pe care o facem des. Să combinăm cele mai nutritive legume şi fructe într-un blender şi să preparăm o băutură prietenoasă cu silueta. Numai că nu este chiar aşa, în multe cazuri. Mulţi se dau în vând după un mix de afine, caju, chia, kale, banane, lapte de cocos şi altele asemenea, însă nu sunt conştienţi şi de conţinutul lor caloric. Unul foarte ridicat. Nutriţioniştii recomandă să ne limităm la alimente care nu depăşesc, împreună, 300 de calorii, pentru smoothie-ul nostru. Alege mai multe legume şi mai puţine fructe şi adaugă cantităţi mici de semniţe şi nuci.

Foloseşti doar albuşurile ouălor

Şi te privezi de ce are mai gustos acest aliment. Asta în ciuda faptului că din ce în ce mai multe studii legate de sănătatea inimii n-au găsit nicio legătură în a mânca un ou pe zi şi efectele adverse ale colesterolului. Ouăle nu sunt inamicele inimii, dacă sunt consumate cu moderaţie. Aşa că nu există niciun motiv să renunţi la aceste superalimente, bogate în proteine, vitaminele D şi B12, minerale precum seleniu şi fier şi acid folic.

Faci supradoză de grăsimi esenţiale

Am stabilit deja că uleiul de măsline extravirgin, nucile şi avocado sunt bogate în acizi graşi sănătoşi şi benefici în special pentru inima ta. Dar chiar şi-n cazul acesta, trebuie să fii atent la porţii. Să-ţi dau un exemplu! O porţie de avocado nu înseamnă tot fructul, ci o cincime din el, o porţie de sâmburi de nuci sau seminţe de tot felul n-ar trebui să depăşească mărimea unui shot şi nici cu uleiul de măsline nu trebuie să exgerezi. Altfel, vei transforma un aliment sănătos într-o sursă inutilă de calorii.

Modifică Setările