Lifestyle

7 sfaturi pentru o vacanţă exotică reuşită

7 sfaturi pentru o vacanţă exotică reuşită

Sunt multe lucruri pe care este bine să le iei în considerare, atunci când te hotărăşti să călătoreşti într-o destinaţie exotică. Daniela Shah, coproprietar Eturia, îţi dezvăluie ce trebuie să faci ca să ai o vacanţa exotică reuşită. Bora Bora De la an la an, destinaţiile extraeuropene câştigă teren în faţa destinaţiilor consacrate, iar numărul turiştilor români care aleg plajele exotice sau destinaţiile foarte îndepărtate creşte.

Dacă te numeri printre cei care sunt tentaţi să plece într-un paradis insular sau care visezi la experienţe şi gusturi noi pe un alt continent, iată ce trebuie să ai în vedere atunci când îţi faci bagajul pentru o destinaţie exotică.

Daniela Shah, coproprietar Eturia, îţi dezvăluie ce trebuie să faci ca să ai o vacanţă exotică reuşită.

  1. Cel mai important lucru pe care te sfătuiesc să îl ai în vedere atunci când vrei să pleci în vacanţă într-o destinaţie exotică este clima. Este important să întrebi consultantul tău de vacanţă care este sezonul cel mai potrivit de mers în destinaţia pe care o alegi pentru sejurul tău, pentru a nu avea surprize neplăcute. De exemplu, să ţii cont de sezonul uraganelor în Caraibe (septembrie şi octombrie) sau lunile iulie şi august în Orientul Mijlociu, când temperaturile sunt foarte ridicate, iar acestea pot duce la crearea unui disconfort sporit.
  2. Pentru a te putea bucura de experienţa unei vacanţe exotice, trebuie să deţii toate informaţiile importante despre destinaţia pe care urmează să o vizitezi. Te organizezi mult mai bine dacă ştii preţurile şi taxele locale sau restricţiile impuse de religie. Sunt destinaţii unde consumul de alcool este interzis şi trebuie respectate anumite rigori vestimentare sau ţări unde mâncarea este total diferită de a noastră. De asemenea, e important să citeşti ce informaţii îţi dă agenţia cu care călătoreşti, astfel nu rişti să ai parte de neplăceri culturale, sociale, de protocol sau chiar de securitate şi siguranţă.
  3. Nu uita! Anumite ţări exotice solicită viza, iar condiţiile de obţinere sunt diferite, în consecinţă este indicat să cunoşti aceste informaţii din timp. Cu siguranţă, vei avea nevoie de mai multe documente pentru a respecta toate reglementările vamale.
  4. Recomandăm încheierea unei asigurări de sănătate, dar cea mai bună metodă de a evita orice tip de problemă medicală este să discuţi din timp cu un medic specialist. Acesta îţi va explica ce vaccinuri sunt necesare şi ce măsuri de precauţie să îţi iei, pentru a te bucura de o vacanţă liniştită.
  5. Bineînţeles că, în destinaţii exotice, trăiesc vietăţi exotice, aşa că după ce te asiguri că nu ai fobii care să îţi strice vacanţa, pregăteşte-te şi cu un repelent împotriva insectelor, pentru că ai putea avea nevoie. De asemenea, este important să nu vă aventuraţi pe trasee necunoscute, să încercaţi să nu vă îndepărtaţi de zonele indicate ca sigure în hărţi, broşuri, ghiduri fiindcă în anumite destinaţii exotice poţi avea ghinionul să dai nas în nas cu un animal pe care l-ai văzut doar în cărţi.
  6. Pune în bagaj îmbrăcaminte şi încălţăminte comode şi adecvate zonei pe care urmează să o vizitezi. Nu îngreuna bagajul şi încearcă să cauţi sfaturi cu privire la îmbrăcămintea purtată de localnici şi să-ţi pui în bagaj haine care să fie în concordanţă cu: vremea, religia, cultura, umiditatea zonei.
  7. Şi cel mai important sfat, relaxează-te şi bucură-te de experienţă, oriunde te-ai decis să ajungi, cu siguranţă te vei întoarce cu amintiri minunate.
Modifică Setările