News

A apărut soarele speranţei pe cerul Italiei? Specialiştii consideră că ce era mai rău a trecut

A apărut soarele speranţei pe cerul Italiei? Specialiştii consideră că ce era mai rău a trecut camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Ultimele cifre din această ţară sunt, deopotrivă, triste şi încurajatoare.

Ieri, site-ul oficial Worldometer arăta că numărul deceselor din cauza Covid s-a stabilizat între 600 şi 700, mai exact 683 de morţi, în timp ce numărul noilor infectaţi, deşi mare, cu puţin peste 5.000 de noi cazuri, nu arată o creştere alarmantă, dimpotrivă.

Dacă e să comparăm cu cifrele anunţate pe 21 martie, ziua cea mai neagră de când Italia a fost lovită de Coronavirus, avem dreptul la un strop de speranţă. Sâmbăta trecută, Italia înregistra 6.557 de noi cazuri şi nu mai puţin de 793 de decese. 

Cea mai încurajatoare rată este cea a pacienţilor vindecaţi, una care, în ultima perioadă, creşte exeponenţial de la zi la zi. Ieri, 25 martie, Italia înregistra 1.036 de noi vindecaţi, a doua cifră de genul acesta după cea înregistrată pe 18 martie, cu 1.084 de noi vindecaţi. 

Ei bine, acest trend îi face pe specialişti să vorbească despre o încetinire a contagiului în această ţară, cea mai lovită din Europa, şi despre faptul că este posibil ca Italia să fi trecut de peek-ul epidemiei. 

Conform numărătorii oficiale, în ultima perioadă, procentul noilor infectaţi a crescut cu doar circa 8% zilnic, în condiţiile în care, la începutul lunii martie, acest procent creştea de la zi la zi şi cu 50 %. 

În total, Italia numără 74.386 de cazuri, dintre care 7.503 de decese şi 9.362 de pacienţi vindecaţi.

Din păcate, specialiştii sunt sceptici în privinţa Spaniei şi a Franţei, considerând că este posibil ca acestea să ajungă în situaţia Italiei, având o întârziere de câteva săptămâni în urma acestei ţări.

Foto: Profimedia

Modifică Setările