Agenda

A avut loc Transylvania Horse Show, cea mai populară competiţie ecvestră

A avut loc Transylvania Horse Show, cea mai populară competiţie ecvestră

Transylvania Horse Show a fost pentru a şasea oară la rând cel mai popular eveniment ecvestru al anului de către iubitorii de cai şi de echitaţie. Fiind unul dintre cele mai importante concursuri hipice internaţionale din România, acesta a reunit la Prod (comuna Hoghilag, 16 km de Sighişoara) concurenţi din 16 ţări, precum şi oficiali ai lumii ecvestre naţionale şi internaţionale. Competiţiile sportive de dresaj, cross-country şi obstacole la care au participat călăreţi veniţi din toate colţurile Europei (Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Elveţia, Finlanda, Austria, Suedia, Olanda, Spania, Norvegia), dar şi din Noua Zeelandă; show-ul de acrobaţii ecvestre susţinut de tineri din Prod care au avut la dispoziţie numai trei săptămâni pentru antrenament; demonstraţiile de dresaj cu cai frizieni, spectacolul muzical emoţionant cu sunete de toacă şi doine au creat un eveniment unic cu aer de legendă.

Artcreation
Şi copiii au fost „răsfăţaţi” prin ateliere de creaţie, plimbări pe ponei, standuri artizanale şi dulciuri autohtone. Experienţa autentic românească i-a încântat pe cei peste 4.000 de spectatori care au venit in inima naturii pentru a urmări spectacolul ecvestru.

Artcreation
One more year” a fost sloganul cântat în cor de către studenţii străini care la finalul competiţiei, vopsiţi pe faţă şi purtând drapelurile ţărilor pe care le reprezentau au sărbătorit încheierea concursului printr-un celebru dans românesc, în frunte cu organizatorul Mihnea Vârgolici.

Artcreation
Pe parcursul evenimentului Transylvania Horse Show au fost trei tipuri de competiţii: Concurs Complet Internaţional (CCI*),Cupa României la Probă Completă, categoria Novici şi Pre Novici,Concursul Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC). De altfel din 2011, Transylvania Horse Show este o prezenţă anuală în calendarul AIEC (Association International des Etudiants Cavaliers) şi a fost votată Competiţia Anului de patru ori în ultimii cinci ani.

037A0472
În cadrul Cupei Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), aurul la proba combinată pe echipe (dresaj şi obstacole) a fost câştigat de echipa Germaniei. Argintul a revenit echipei Finlandei, iar bronzul echipei Irlandei. În cadrul probei de dresaj, s-a impus tot echipa Germaniei, locul doi fiind ocupat de echipa Austriei, urmată de Belgia. Primele trei locuri la proba de obstacole au fost câştigate de echipele Marii Britanii, Finlandei şi Germaniei.
037A0467
La individual, în cadrul probei combinate (dresaj şi obstacole) s-a impus Fiona Hanigschnabl (Austria), urmată de Robin Moors (Belgia) şi Tori Dixon (Irlanda). Proba de individual obstacole a fost câştigată de Fransizka Ritter (Germania), argintul a plecat în Marea Britanie, la Sophie Hall, iar bronzul i-a revenit din nou Fionei Hanigschnabl (Austria). Primele trei locuri, la proba de dresaj, au fost ocupate de Tori Dixon (Irlanda), Yolanda Palmer (Elveţia) şi Fiona Hanigschnabl (Austria).  România a câştigat Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2016 prin Sandra Takacs cu calul Olimpia.

La această disciplină de Probă Completă concurenţii au avut de parcurs trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country (probă în care călăreţii trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură: buşteni, garduri, iazuri şi şanţuri, fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs). Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreţ trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câştigător este declarat cuplul care, după cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puţine puncte de penalizare. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

Artcreation

Competiţia Cupa României la Probă Completă, la categoria Novici seniori, a fost câştigată de românul Călin Nemeş care la această clasă a făcut echipă cu calul Funny Flight. Medalia de aur la categoria Novici juniori a fost câştigată de Sandra Takacs (România) pe calul Smucig, iar la categoria Prenovici seniori a câştigat Daria Gladun (România) cu calul Cameo.

Modifică Setările