Vedete

A copilărit într-o locuinţă socială şi a vândut droguri, iar acum a devenit primul rapper miliardar din lume. Cine este el?

A copilărit într-o locuinţă socială şi a vândut droguri, iar acum a devenit primul rapper miliardar din lume. Cine este el? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

S-a născut pe 4 decembrie 1969, a debutat în muzică atunci când avea 27 de ani, iar acum a ajuns să fie primul rapper a cărei avere atinge pragul de 1 miliard de dolari!

Copilăria artistului nu a fost una foarte fericită, el locuind într-un cartier de locuinţe sociale din Brooklyn (New York) şi fiind nevoit să vândă droguri pentru a câştiga bani. Însă viaţa lui s-a schimbat radical după ce s-a apucat de muzică. Este vorba despre Jay-Z, soţul lui Beyonce, care a ajuns un personaj principal în paginile revistei Forbes din SUA.

„A strâns o avere totală de un miliard de dolari, devenind astfel unul dintre puţinii miliardari din lumea divertismentului şi primul din peisajul muzicii rap“, afirmă jurnaliştii de la Forbes, care adaugă că artistul şi-a rotunjit veniturile datorită afacerilor din domeniul imobiliar şi al celor cu băuturi alcoolice.

Pe numele real Shawn Carter, Jay-Z a câştigat aproximativ 200 de milioane de dolari doar din acţiunile deţinute la compania care produce şampanie Armand de Brignac şi din propriul brand de coniac, D’Ussé.

În topul celor mai bogaţi rapperi se mai regăsesc Diddy (825 de milioane de dolari) şi Dr. Dre (770 de milioane de dolari), aceştia fiind nu doar cei mai bogaţi rapperi, ci şi cei mai bogaţi artişti din SUA.

Modifică Setările