News

A fost căsătorită de 8 ori, dar n-a putut să-l seducă pe cel pe care şi l-a dorit mai mult. Ce bărbat i-a scăpat lui Liz Taylor?

A fost căsătorită de 8 ori, dar n-a putut să-l seducă pe cel pe care şi l-a dorit mai mult. Ce bărbat i-a scăpat lui Liz Taylor? camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Într-o seară de mai 1956, acasă la actriţă şi la soţul ei, Michael Wilding, în Hollywood Hills, se ţinea o petrecere ca multe altele. Un invitat, obosit şi ameţit de la un cocktail de sedative şi alcool, s-a suit în maşină, ca să se întoarcă acasă la el. În schimb, şi-a zdrobit maşina într-un stâlp, iar Elizabeth s-a grăbit să-l ajute. Era marea obsesie a vieţii ei. Cel care-i scăpase printre degete...

Sângera atât de mult de parcă îi fusese zdrobită întreaga faţă”, a dezvăluit ulterior Taylor. „Îl ţineam ca pe un copil şi-l legănam. Şi-a deschis ochii şi m-a privit.” Încerca să spună ceva, dar nu putea. Actriţa şi-a dat seama că el se îneca cu proprii dinţi şi atunci i-a băgat mâna pe gât ca să-i scoată. Prietenii lor, care vesiseră şi ei îngroziţi la faţa locului, şi-au dat seama că Liz îi salvase viaţa lui Montgomery Clift.

Acela a fost momentul în care actorul şi-a încheiat cariera hollywoodiană, bazată pe chipul lui atrăgător, însă tot atunci s-a cimentat relaţia apropiată dintre cele două staruri. Biograful Charles Casillo susţine că diva cu ochi violeţi îl iubea, de fapt, pe Clift mai mult decât pe oricare dintre bărbaţii cu care s-a măritat sau s-a culcat vreodată. Până şi Richard Burton, cel considerat marea iubire al lui Liz, i-a spus la un momnet dat lui Monty: „Pe mine mă place, dar pe tine te iubeşte!”

Din păcate, exista o problemă care nu le permitea celor doi actori să fie vreodată împreună – Montgomery era gay! După cum e precizat în Elizabeth And Monty: The Untold Story Of Their Intimate Friendship, relaţia celor doi era intensă, chiar romantică, strecurată cu flirturi şi săruturi furate, dar niciodată consumată, lucru care a împins-o pe Taylor să se mărite de atâtea ori şi să-şi caute fericirea iar şi iar alături de alţi bărbaţi.

Modifică Setările