News

A fost multimilionar, dar acum e ruinat. Cum şi-a pierdut averea starul NBA Dennis Rodman, preferatul lui Kim Jong-un? VIDEO

de admin

A fost multimilionar, dar acum e ruinat. Cum şi-a pierdut averea starul NBA Dennis Rodman, preferatul lui Kim Jong-un? VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Extrem de talentat, dar şi nestăpânit, excentric, afemeiat şi cu gusturi costisitoare. Aceasta este povestea unuia dintre cei mai iubiţi baschetbalişti care au cunoscut deopotrivă şi faima, şi declinul şi care i-au intrat în graţii dictatorului nord-coreean.

A fost liderul NBA pentru şapte ani consecutivi, un record neegalat pănâ azi. A avut relaţii cu Madonna şi Carmen Electra. Şi i-a plăcut să-şi contureze o imagine de băiat rău. Tatuaje, piercing, păr vopsit în cele mai neobişnuite culori, incidente violente in cazinouri ţi baruri, iubite celebre, petreceri cu multă băutură, toate l-au menţinut în centrul atenţiei, însă, din păcate, i-au distrus cariera, averea şi sănătatea.

În cartea autobiografică intitulată "Atât de rău cât am vrut să fiu", Dennis Rodman (58), care a făcut 50 de milioane de dolari din baschet, mărturisea: "Am nevoie să-mi urmez impulsurile, să-mi satisfac dorinţele. Îmi place să joc, la fel cum îmi place să beau o noapte întreagă. Pot să mor mâine, nu îmi este frică, dar nu vreau să mă sting fără să ard tot ce este de ars în mine."

Pentru sinceritatea cu care şi-a asumat aceasta latură negativă, care contrasta cu cea de jucător model, americanii l-au iubit. Deşi îl iubeau oricum pentru povestea lui de băiat sărac (a fost gunoier şi spălător de parbrizuri) ajuns, prin propriile-i puteri, un megastar în teren pentru echipe ca Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks. Un colos de 2,03 m, poreclit "Viermele".

"Crescând pe străzile din Dallas am învăţat să lupt. Puteam să ajung traficant de droguri", spune Dennis Rodman, care a cunoscut apogeul abia la 35 de ani, în 1996.

Dar visul frumos n-a durat decât alţi 3 ani, când, în lipsa rezultatelor şi în urma unui comportament inacceptabil, a fost concediat de la echipa Los Angeles Lakers. Distrus profesional, s-a refugiat în băutură, jocuri de noroc şi aventuri, ceea ce i-au adus şi numeroase condamnări: pentru conducere în stare de ebrietate, pentru violenţă împotriva unei angajate a unui cazinou, pentru un presupus viol (Tina New, care l-a dat în judecată pentru 10 milioane de dolari), dar şi pentru violenţă împotriva propriei soţii, Annie Bakes, care i-a născut primul copil legitim. (primul este o fată, Alexis, născută în 1988)

Dennis Rodman şi Madonna

De altfel, pe cât de bun era cotat ca amant, gratificat atât de Madonna (care i-ar fi oferit 20 de milioane de dolari ca s-o lase însărcinată), cât şi de Carmen Electra (care i-a fost şi nevastă câteva zile!), pe atât era de violent cu femeile. De aici şi divorţurile scandaloase şi costisitoare, care l-au lăsat şi fără bani de pensie alimentară pentru ceilalţi doi copii cu a treia soţie, Michelle Moyer.

Aflat în cădere liberă, Rodman a încercat, totuşi, să se relanseze. În 1996, avusese deja un reality show la MTV, The Rodman World Tour, după care şi-a încercat mâna ca actor, într-un film de acţiune cu Mickey Rourke şi Jean-Claude Van Damme, Double Team - un eşec total, "premiat" cu o Zmeură de Aur. A insistat, însă, să mai apară şi în alte producţii: Simon Sez (1999), Cutaway (2000) şi 3rd Rock from the Sun.

A pozat nud pentru PETA.

În 2005, a fost primul bărbat care poza dezbrăcat pentru PETA. Şi, tot în acelaşi an, făcea reclamă la lenjerie pentru liga de fotbal. În 2006, apărea în versiunea englezească a show-ului Big Brother, după care a fost ispită în Insula Iubirii. Urmând acelaşi traseu de vedetă cu apariţii TV în emisiuni şi show-uri, a câştigat un premiu de 222.000 de dolari într-o emisiune, după care a acceptat să apară în show-ul lui Trump, Celebrity Apprentice.

În ultimii ani, a stârnit alte controverse, după ce a fost văzut de mai multe ori în preajma liderului nord-coreean Kim Jong-un, pe care l-a vizitat la Phenian şi unde a fost primit ca un adevărat şef de stat - în ciuda embargoului internaţional. Ba chiar, în 2018, a fost unul dintre cei care a înlesnit întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Donald Trump din Singapore.

Dar, cu toate strădaniile lui, Dennis Rodman nu s-a reechilibrat nici social, nici financiar. Abia dacă mai are în conturi 500.000 de dolari şi continuă să se lupte cu alcoolismul, depresia şi datoriile.

Pe 13 mai, Dennis Rodman va împlini 59 de ani.

Comentarii

Modifică Setările