News

A fost soţia lui Cary Grant, mama unicului său copil şi vedetă în "Ally McBeal": viaţa tumultuoasă a lui Dyan Cannon

A fost soţia lui Cary Grant, mama unicului său copil şi vedetă în "Ally McBeal": viaţa tumultuoasă a lui Dyan Cannon camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Dyan Cannon avea doar 28 de ani atunci când s-a căsătorit cu superstarul Cary Grant, care, la acea vreme, în 1965, avea 61 de ani

Îi despărţeau 33 de ani. Iar despre diferenţa lor de vârstă s-a comentat îndelung la acea vreme - diferenţă care şi-a spus curând cuvântul. Mariajul lor nu a durat decât doi ani - însă acest mariaj i-a dăruit lui Cary Grant unicul urmaş: pe fiica sa, Jennifer Grant, care avea doar 1 an atunci când părinţii lor s-au despărţit. "Orice probleme au apărut între mine şi Cary, a fost evident că o adora pe Jennifer. Era atât de micuţă când am divorţat, dar niciodată nu a fost folosită în vreun fel în conflictele dintre noi doi şi cred că de-asta a crescut atât de frumos", a scris Dyan în cartea sa de memorii. "Eu şi Cary am avut o foarte frumoasă poveste de iubire la început, în multe privinţe a fost ca un basm. Dar apoi el şi-a dorit să mă schimbe - să îmi schimbe felul în care îmi aranjam părul, ce haine purtam. Mi-a spus chiar să mă las de actorie, deşi asta îmi doream să fac încă de când eram mică. Iar eu am acceptat tot ce şi-a dorit el de la mine. Cary mă lăuda când îl ascultam, dar apoi mă priveam în oglindă şi nu mă recunoşteam. M-a ales ca soţie tocmai fiindcă eram foarte tânără şi mă putea modela. O femeie mai matură nu ar fi suportat cerinţele lui. Dar eu îmi doream să am o familie."

"Mi-am tot spus că totul va fi bine. Dar după ce ne-am căsătorit, relaţia noastră s-a schimbat. Mă critica des. Apoi, când am rămas însărcinată, s-a bucurat mult că va fi tată. Dar în acelaşi timp asta i-a retrezit amintiri foarte dureroase din copilărie. Când Cary avea 10 ani, i s-a spus că mama lui a murit. Aşa i-a spus tatăl lui, care l-a minţit. În realitate, o internase la un azil, în loc să o îngrijească - în felul ăsta, tatăl lui şi-a putut continua nestingherit aventurile cu alte femei. Aceste lucruri îl măcinau pe Cary. Astfel că am simţit că s-a depărat fizic de mine şi mi-a fost greu, fiindcă până atunci relaţia noastră intimă era extraordinară. În timp, am ajuns să fim reci unul cu altul... Când ne-am despărţit, am căzut în depresie. Am avut o cădere nervoasă şi am ajuns să fiu internată la psihiatrie. Iar doctorii mi-au spus că ceea ce a contribuit la starea mea a fost consumul de LSD, pe care începusem să îl iau la insistenţele lui Cary", a mai scris Dyan în biografia ei, redând un episod cutremurător. Practic, Dyan a ajuns la psihiatrie, într-o întorsătură de situaţie asemănătoare cu cea a mamei lui Cary. Chiar dacă actorul nu-şi dorise niciodată să repete gestul tatălui său.

Diferenţa este că Dyan şi-a revenit. Mai mult decât atât, şi-a dorit să se răzbune şi să-i demonstreze lui Cary Grant că poate fi actriţă, aşa cum visase ea. A divorţat de marele actor în 1968 şi chiar anul următor a primit primul rol important într-un film: cel din "Bob & Carol & Ted & Alice", care i-a adus nominalizări la Oscar şi la Globul de Aur. În 1971, a jucat în 5 filme - iar unul dintre ele, "Such Good Friends", i-a adus o nouă nominalizare la Globul de Aur. Între 1977 şi 1979 a trăit o poveste intensă de iubire cu actorul Armand Assante. Însă mariajul nu i s-a potrivit, în realitate, niciodată lui Dyan. În 1985, a mai dat o şansă mariajului: s-a căsătorit cu investitorul imobiliar Stanley Fimberg - dar căsnicia a durat doar până în 1991, când cei doi au divorţat. Însă Dyan a continuat să joace. Şi chiar şi la 60 de ani s-a bucurat de succes: rolul ei în "Ally McBeal" i-a revigorat cariera. 
Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările