Royals

A încălcat protocolul regal şi a fost obligat să dea explicaţii. Gestul făcut de un oficial faţă de Regina Elisabeta!

A încălcat protocolul regal şi a fost obligat să dea explicaţii. Gestul făcut de un oficial faţă de Regina Elisabeta!

LONDON, ENGLAND - JULY 19: Queen Elizabeth II and Prince Philip, Duke of Edinburgh are met by the Govenor General of Canada, His Excellency Mr David Johnston at a visit to Canada House on July 19, 2017 in London, England. The visit is to celebrate Canada's 150th anniversary of Confederation. (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images)

Pentru regalităţi există un protocol care trebuie respectat cu stricteţe, aşa că cel mai recent gest făcut de un oficial faţă de Regina Elisabeta a II-a a fost aspru criticat. Guvernatorul general David Johnston a făcut un lucru inacceptabil pentru un diplomat care se întâlneşte cu Regina Elisabeta a II-a, cea care a fost "lezată" în aceste circumstanţe.

Guvernatorul general David Johnston a provocat o mulţime de reacţii în mediul online şi a fost obligat să dea explicaţii după ce a încălcat protocolul regal prin atingerea cotului reginei, în timpul unei întâlniri la Londra, miercuri. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a venit repede cu explicaţia pentru gestul său, care, pentru mulţi părea unul firesc, dar pentru o regalitate este de neacceptat. Nu a fost ceva intenţional, ci a ajutat-o pe Majestatea Sa să păşească pe scările alunecoase: "Eram doar stresat să nu se împiedice pe scări. Este puţin ciudat să cobori spre Piaţa Trafalgar şi păşeam pe un covor cam alunecos şi am crezut că este potrivit să încalc protocolul pentru a mă asigura că nu se produce vreun incident", a mărturisit el pentru CBC, admiţând că este conştient de regulile impuse în cazul reginei.

A ţinut-o de cot ăpe regină.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a nu a părut deranjată de gestul guvernatorului care i-a oferit spirjin. Cei doi au avut o atitudine prieteneasă de-a lungul timpului, la fel întâmplându-se şi la acest eveniment.

Foto: Getty Images

Modifică Setările