Dosarele VIP

A jucat cu cei mai cuceritori actori, dar a iubit un singur bărbat. Cine este cea mai în vârstă câştigătoare a unui Oscar?

A jucat cu cei mai cuceritori actori, dar a iubit un singur bărbat. Cine este cea mai în vârstă câştigătoare a unui Oscar? camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Are o carieră actoricească ce se întinde pe 75 de ani, iar la 97 de ani, este cea mai în vârstă câştigătoare a unui Oscar

Actriţa americană Eva Marie Saint deţine acest record graţie longevităţii sale, deşi Oscarul l-a câştigat în 1955, cu rolul din "On the Waterfront", alături de Marlon Brando. S-a remarcat şi în pelicula lui Alfred Hitchcock, "North by Northwest", alături de Cary Grant. Sau în "Exodus", cu Paul Newman. "Când l-am sărutat pe Cary Grant, nu mă gândeam decât cum să fac să nu-l calc pe pantofi", şi-a amintit ea. Eva a studiat la American Theatre Wing şi apoi la celebrul Actors Studio, în New York, devenind ulterior una dintre cele mai frumoase actriţe - cu un amestec de senzualitate şi glacialitate. "Sexy, periculoasă şi misterioasă", aşa o descria Hitchcock. Înconjurată mereu de cei mai atrăgători actori de la Hollywood, Eva Marie a rămas, însă, fidelă unicii ei căsnicii. Avea 30 de ani când a câştigat Oscarul pentru "On the Waterfront" şi mai avea două zile până să aducă pe lume primul ei copil. Iar când a lucrat la "North by Northwest", avea deja 35 de ani şi născuse al doilea copil. 

Eva Marie a demonstrat că se poate să ai un mariaj fericit de-o viaţă şi, totodată, să joci la cel mai înalt nivel la Hollywood. Actriţa a fost căsătorită cu Jeffrey Hayden (foto sus, în 2014), regizor şi producător, vreme de 63 de ani, până la moartea lui, în 2016. "Am fost foarte atrasă de Marlon Brando. Dar i-am spus lui Jeff: E bine că ai pus mâna pe mine deja şi m-ai luat de nevastă, pentru că Marlon e foarte atrăgător...", a mărturisit Eva râzând. De numele soţului ei se leagă producţii precum "Incredibilul Hulk" şi "Santa Barbara". Dar Hayden şi-a şi regizat soţia în câteva pelicule. "Am făcut totul împreună", explică ea longevitatea relaţiei lor. "Şi amândoi ne-am dorit o familie. În plus, el a fost regizor. Nu aş fi putut fi niciodată cu un bărbat actor, fiindcă ei au nevoi care nu prea se reflectă în cealaltă persoană", a punctat ea. "Iar eu am pus mereu relaţia noastră pe primul plan. Când revista Time m-a sunat ca să facem o şedinţă foto pentru coperta lor, eu am refuzat, pentru că aveam deja plănuită o excursie cu soţul meu", a mai povestit ea. Eva a continuat să joace până recent, având apariţii în pelicule ca "I Dreamed of Africa", "Superman Returns" sau "Winters Tale". A devenit cea mai în vârstă câştigătoare în viaţă a unui Oscar după ce Olivia de Havilland a decedat anul trecut, la 104 ani.
Foto: Profimedia, arhivă

Comentarii

Modifică Setările