Vedete

A murit actorul Danny Aiello, cunoscut preponderent din filmele cu gangsteri italieni

A murit actorul Danny Aiello, cunoscut preponderent din filmele cu gangsteri italieni

Actorul, care s-a făcut remarcat roluri din filme ca „Do the Right Thing” şi „Moonstruck”, a murit la vârsta de 86 de ani.

Actor de teatru şi film, cu o carieră de peste 50 de ani, Danny Aiello a murit într-un centru medical din New Jersey, a anunţat agentul lui literar. El se afla sub tratament pentru o afecţiune recentă. Aiello a murit joi, potrivit prietenului lui Joseph Amiel, citat de publicaţia The Hollywood Reporter.

A jucat în peste 100 de filme, preponderent în roluri de italian, dar a rămas celebru pentru rolurile din lungmetrajele „Do the Right Thing” al lui Spike Lee (pentru care a primit şi o nominalizare la Oscar) şi „The Purple Rose of Cairo” al lui Woody Allen, „Moonstruck” al lui Normal Jewison (unde i-a dat replica lui Cher) şi „Prêt-à-Porter” al lui Robert Altman. A apărut şi în filme cu gangsteri italieni, precum "Once Upon a Time in America", "The Last Don" ori în „The Godfather: Part II” al lui Francis Ford Coppola, unde a avut un rol mic.

Recent, încheiase filmările pentru "One Moment" şi se pregătea pentru turnarea producţiei "The Italy Boys".

Nu a luat niciodată lecţii de actorie, dar avea un talent înnăscut şi, ceea ce mai puţină lume ştia, Aiello era pasionat şi de muzică, lansând mai multe albume cu melodii de jazz şi apărând în clipul Madonnei, "Papa Don't Preach".

Făcea parte dintr-o familie cu şase copii din New York. S-a născut pe 20 iunie 1933 şi a fost crescut mai mult de mama lui, o croitoreasă din Manhattan, părăsită de soţ după ce a orbit. S-a înrolat în armată, la vârsta de 17 ani, renunţând la liceu, iar primul loc de muncă, obţinut în 1957, a fost la Greyhound. A lucrat şi ca şofer de autobuz şi bodyguard la un club de noapte, spărgând gheaţa cu reprezentaţiile sale de stand-up comedy.

Cartea sa de memorii, „I Only Know Who I Am When I Am Somebody Else”, a fost publicată în 2014. Era căsătorit de şase decenii cu Sandy, cu care a avut patru copii: 

Comentarii

Modifică Setările