News

A murit Benjamin de Rothschild, descendentul celebrei familii de bancheri, una dintre cele mai bogate din lume. Cine sunt moştenitorii lui?

A murit Benjamin de Rothschild, descendentul celebrei familii de bancheri, una dintre cele mai bogate din lume. Cine sunt moştenitorii lui?

Benjamin de Rothschild, care conducea din 1997 grupul bancar Edmond de Rothschild, a murit la 57 de ani în urma unui infarct, la casa lui din Pregny, Elveţia

Grupul Edmond de Rothschild, fondat de tatăl lui Benjamin, are active totale de circa 160 de miliarde de euro, iar Forbes a estimat averea lui Benjamin la 1,5 miliarde de dolari. Acesta a fost descendentul unei dinastii cu o istorie impresionantă ce se întinde pe mai bine 250 de ani în industria bancară. Familia Rothschild îşi are rădăcinile iudaice în Frankfurt, acolo unde Mayer Amschel Rothschild şi-a înfiinţat banca în jurul anului 1760 - de acolo, el a extins afacerea familiei prin cei cinci fii ai lui, deschizând filiale în Londra, Paris, Viena şi Napoli şi punând astfel bazele unei puternice dinastii de bancheri. Benjamin era stră-stră-strănepotul lui Mayer - asemenea vărului său, David de Rothschild. În urma unor lupte interne, imperiul a fost divizat - de-o parte, este Rothschild &Co, grupul bancar condus de David, iar de cealaltă, grupul franco-elveţian Edmond de Rothschild, unde deciziile erau luate de Edmond, dar din 2015 şi de către soţia lui, Ariane, care fusese numită CEO.

În urma lui Benjamin, moştenitoarele averii sale sunt cele 4 fiice ale lui din mariajul cu Ariane de Rothschild: Noemie (25), Alice (21), Eve (19) şi Olivia (18). Benjamin şi Ariane (foto sus cu fiica Noemie) au extins afacerile investind şi în vinuri - unul dintre vinurile lansate de ei devenind preferatul regelui Juan Carlos al Spaniei, care era un apropiat al familiei. Apropiaţii spun, însă, că în realitate, Benjamin era mai pasionat de navigaţie, safari şi Ferrari-uri, decât de afaceri - iar Ariane a fost mereu cea preocupată de consolidarea băncii soţului, fiind şi una dintre primele femei influente de pe Wall Street. De altfel, există şi voci care o acuză că şi-a manipulat soţul pentru a ajunge la conducerea unei organizaţii financiare atât de puternice precum Edmond de Rothschild Group, o bancă privată care gestionează active în 15 ţări. Iar manipularea ar fi început de când s-au cunoscut, Ariane căsătorindu-se cu Benjamin pe când era însărcinată în 8 luni cu primul copil. 

Cu ce se ocupă, însă, cele 4 fiice? Noemie lucrează în Montreal la o companie de jocuri video, fiind specialistă în inteligenţa artificială. Eve studiază Biologia la New York, Alice e studentă la Londra, iar Olivia, în Elveţia. Toate şi-au însoţit, însă, de-a lungul timpului părinţii în călătorii de afaceri, participând la reuniuni cu oameni puternici din lumea financiară şi politică - întrucât soţii Rothschild au fost mereu preocupaţi să-şi antreneze fiicele pentru a fi pregătite să preia frâiele gruplui lor financiar. Asta deşi iniţial, şi-au dorit băieţi - dar Ariane nu a făcut decât să demonstreze că şi femeile pot fi în lumea financiară la fel de puternice. 

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările