Vedete

A murit celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco


A murit celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco

Juliette Greco ne-a părăsit. Artista avea 93 de ani.

Juliette Greco s-a născut la 7 februarie 1927, la Montpellier, în Franţa. Şcoala şi-a petrecut-o într-o severă instituţie religioasă. În 1933, s-a mutat la Paris, unde s-a dedicat cu pasiune dansului, iar ulterior a intrat la Opera din Paris. În această perioadă, mama sa a devenit membru activ al Rezistenţei, fiind arestată de Gestapo în 1943. Sora sa, Charlotte şi mama lor au fost deportate, însă Juliette, din cauza vârstei, a scăpat.

După război, Juliette s-a lansat în muzică. A impus un stil lejer şi intens şi, în acelaşi timp, grav şi senzual. În ciuda succesului imediat, ea nu a cunuscut rapid celebritatea. În 1951, a înregistrat primul album - emblematic al carierei sale - cu titlul "Je suis comme je suis", semnat de Jaques Prevert şi Joseph Kosma. Înainte de a se urca pe scenele franceze, în 1952, ea a mers în Brazilia şi Statele Unite, unde a avut un real success,

Juliette Greco a fost căsătorită cu actorul Philippe Lemaire (1953-1956, cu care a avut şi o fiică, Laurence-Marie Lemaire), cu actorul Michel Piccoli (1966-1977), iar, din 1988, cu pianistul Gérard Jouannest.


 

Modifică Setările