Vedete

A murit creatorul brandului Off-White şi director artistic la Louis Vuitton. Virgil Abloh avea doar 41 de ani

A murit creatorul brandului Off-White şi director artistic la Louis Vuitton. Virgil Abloh avea doar 41 de ani

Virgil Abloh s-a stins din viaţă la doar 41 de ani. Bărbatul era fondatorul celebrului brand Off-White, dar şi director artistic la Louis Vuitton.

A fost primul mare designer de culoare recunoscut pe scena internaţională a modei, militant pentru afirmarea culturii afro-americane. Un fiu de imigranţi din Ghana care reuşise să ajungă departe.

Stilistul a obţinut în 2018 una din cele mai râvnite poziţii din lumea modei în cadrul brandului LVMH, numărul unu mondial în sectorul de lux.

Grupul LVMH, compania-mamă din care face parte Casa Vuitton, a făcut anunţul trist pe Twitter: "Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton şi Off-White anunţă cu imensă durere dispariţia lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se lupta de câţiva ani".

Virgil Abloh era căsătorit şi tatăl a doi copii, Lowe şi Gray.

Boala cu care se lupta de doi ani nu fusese făcută publică. "A ales să ducă lupta în privat după diagnosticul din 2019" de angiosarcom cardiac, o tumoare malignă rară localizată în inimă, a explicat familia sa într-o postare pe contul de Instagram al designerului, adăugând că Virgil a fost supus "multor tratamente dificile".

Foto: Profimedia

 

Comentarii

Modifică Setările