Fashion

A murit creatorul de modă Givenchy

A murit creatorul de modă Givenchy

MADRID, SPAIN - OCTOBER 18: French designer Hubert de Givenchy attends the ceremony where he will receive the condecoration "Gran Cruz de Isabel La Catolica" at Viana Palace October 18, 2002 in Madrid, Spain. (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)

Cel care a dat numele celebrei case de mode franceze şi şi-a pus semnătura pe ţinutele unor celebrităţi precum Audrey Hepburn şi Jackie Kennedy s-a stins din viaţă. 2002, Madrid Una dintre figurile legendare ale modei pariziene, designerul francez de modă Hubert de Givenchy, a murit la vârsta de 91 de ani.

Partenerul său, Philippe Venet, fostul designer de haute couture, a confirmat vestea agenţiei de ştiri AFP, potrivit BBC.

”Este o mare tristeţe să vă informăm că Hubert Taffin de Givenchy a murit”, a transmis acesta prin intermediul unui comunicat emis de casa de modă Givenchy.

Audrey Hepburn si Hubert De Givenchy, la jumătatea anilor '80.

Copiii şi nepoţii designerului împărtăşesc marea durere a lui Venet, se mai arată în acelaşi comunicat de presă.

De la prima sa defilare în 1952 şi până la plecarea, în 1995, de la casa sa de modă, vândută în 1988 grupului LVMH, Hubert de Givenchy a marcat timp de 40 de ani lumea modei prin eleganţa creaţiilor sale, precum celebra rochie neagră purtată de Audrey Hepburn în "Breakfast at Tiffany's".

Givenchy la Paris, în 1955.

Foto: Getty Images

Modifică Setările