News

A murit Mireille Darc. Alain Delon a vegheat-o până în ultima clipă.

A murit Mireille Darc. Alain Delon a vegheat-o până în ultima clipă.

Mireille

Avea 79 de ani. S-a stins la locuinţa sa din Paris, avându-l pe Alain Delon alături. “Mireille Darc a plecat în această noapte. Alături de ea s-au aflat, până la capăt, soţul ei, Pascal Desprez, şi Alain Delon”, a declarat pentru AFP Annabel Karouby, agenta actriţei.

Dispariţia ei a lăsat un gol imens şi în inima lui Anthony Delon, fiul lui Alain cu Nathalie. Anthony se apropiase foarte mult de Mireille, cea care avusese grijă de el cu multă afecţiune. Cu atât mai mult cu cât ea n-a putut avea copii.

Născută în 1938, a fost adesea comparată cu Brigitte Bardot. Şi-a început cariera în 1960 şi a jucat în peste 50 de filme, printre care pelicula de succes din 1972 Le Grand Blond Avec Une Chaussure Noire, dar şi producţiile Jeff, L’Homme Pressé, Les Bons Vivants şi Borsalin, în care a jucat alături de Alain Delon, cel care i-a fost partener în viaţa reală vreme de 15 ani. Mireille l-a văzut prima oară în 1960 la Paris. S-au revăzut în 1968, la filmările pentru Jeff. Şi din acel moment lucrurile între ei s-au legat, ajungând unul dintre cele mai emblematice cupluri ale cinematografiei franceze. Asta chiar şi după despărţirea lor, în 1983, după o perioadă în care se distanţaseră, ea suferind o embolie cerebrală, iar el îndrăgostindu-se de Anne Parillaud, la filmările pentru faimoasa peliculă Pour la peau d’un flic.

Alain şi Mireille au rămas cei mai buni prieteni şi după despărţire, în 2007 reunindu-se professional, pe scândura teatrului Marigny, pentru piesa Podurile din Madison County. În 2013, actriţa atrecut a doua oară printr-o operaţie la inimă, iar de-atunci starea sănătăţii sale continuat să se şubrezească. La sfârşitul anului trecut era spitalizată în urma a doua hemoragii cerebrale, şi atunci Alain Delon stându-i alături…

Modifică Setările