News

A murit părintele muzicii trance

A murit părintele muzicii trance

Unul dintre cei mai de succes muzicieni ai anilor 90, Dj-ul de origine italiană Robert Miles, a murit, ieri, la vârsta de doar 47 de ani. Faimosul producător de muzică electronică, considerat de unele voci părintele muzicii trance, pe numele lui adevărat Roberto Concina, a dat lovitura în muzica internaţională odată cu lansarea piesei “Children”, în 1995, devenită rapid un hit. Miles, pe numele lui adevărat Roberto Concina Piesa, care beneficiază şi de un videoclip pe măsură, a fost vândută în peste cinci milioane de copii şi este considerată a fi ajutat muzica trance să se apropie de mainstream. După lansarea lui, cântecul “Children” a stat nu mai puţin de 13 săptămâni în fruntea Euro Top 100 şi a ajuns hitul numărul 1 în nu mai puţin de 12 ţări.

Chiar şi astăzi, piesa lui Robert Miles, Children, a rămas un clasic în playlisturile cluburile din întreaga lume.

Nu se ştie cauza decesului faimosului DJ, însă primele informaţii arată că artistul era bolnav de o lungă perioadă de timp. Miles se afla în capitala muzicii electronice, Ibiza, acolo unde lucra ca gazdă a unui show de radio, în momentul în care  a murit.

În ultimul timp, Robert s-a retras din lumina reflectoarelor şi s-a dedicat producerii unui sound experimental, în Ibiza. DJ-ul nu era căsătorit şi nu se ştie nimic despre viaţa lui personală.

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările