News

A murit unica fiică a lui Alfred Hitchcock. Ce spunea ea despre personalitatea controversată a tatălui şi scandalurile în care fusese implicat

A murit unica fiică a lui Alfred Hitchcock. Ce spunea ea despre personalitatea controversată a tatălui şi scandalurile în care fusese implicat camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Unica fiică a Maestrului suspansului din mariajul lui cu Alma Reville s-a stins din viaţă la vârsta de 93 de ani

Ai văzut-o în filmele tatălui său, dar în apariţii scurte, cum ar fi cea a unei secretare în Psycho. Fidelă dintotdeauna tatălui său, Pat a refuzat mereu să îl vorbească de rău, în ciuda provocărilor presei care a căutat în discuţiile cu ea lămuriri despre adevăratul Hitchcock, cel de la filmări, despre care se spunea că îşi teroriza actorii. Victima lui numărul 1 ar fi fost actriţa Tippi Hedren, din filmul Păsările, de care a devenit într-atât de obsedat încât îi spunea cum să se îmbrace şi ce să mănânce şi angajase oameni care s-o urmărească tot timpul, ca nu cumva vedeta lui să se vadă cu bărbaţi... Chestionată despre cazul Tippi Hedren (mama lui Melanie Griffith), Pat a evitat mereu să dea un răspuns, ceea ce nu a ajutat neapărat imaginii tatălui.

Când a filmat pentru Strangers on a Train, Pat şi-a amintit că, temându-se de înălţimi, tatăl ei a făcut un pariu cu ea: că îi dă 100 de dolari dacă se va urca în roata carusel. "Ştiind că îmi era frică de înălţime, a oprit roata chiar când scaunul meu era în vârf, a stins luminile şi m-a lăsat acolo o oră!". Cum sună asta? Ei bine, deşi a povestit asta, Pat continuă să-i ia apărarea tatălui, concluzionând: "Singurul lui sadism a fost că, în final, nu mi-a dat cei 100 de dolari!".

Încredinţată unui internat, la 18 ani, Pat s-a întors la Hollywood, dornică să devină actriţă. Faptul că era fiica lui Hitchcock nu i-a garantat, însă, succesul, aşa încât, după câteva tentative şi câteva apariţii în filmele tatălui său, Pat a renunţat. Mai ales după ce a jucat şi în câteva piese pe Broadway, la care tatăl ei n-a binevoit să vină pentru a o vedea, fiind mereu prea ocupat... În 1951, Pat l-a cunoscut pe Joseph, cel cu care avea să se căsătorească. Decizia de a se mărita atât de repede nu a fost neapărat pe placul părinţilor... Iar după ce Pat a devenit şi mamă, dăruindu-i lui Joseph 3 copii, Alfred, paradoxal, şi-a menţinut distanţarea. Însă Pat nu i-a purtat pică deloc, fiindu-i alături şi în 1980, la spital, înainte de moarte. Doi ani mai târziu a murit şi mama sa, Alma Reville, iar Pat s-a trezit unica moştenitoare a unui imens patrimoniu şi a unei averi de 200 de milioane de dolari. Şi cu toate că ar fi putut să le reproşeze părinţilor răceala, distanţarea, anii de internat sau lipsa sprijinului profesional atunci când şi-a dorit să devină actriţă, Pat a continuat să vorbească frumos despre ei. Pentru că, până la urmă, banii tatălui i-au dat tot confortul necesar pentru o viaţă cât se poate de liniştită."Am trăit o viaţă perfect normală. Părinţii mei au fost nişte oameni obişnuiţi. Ştiu că mulţi spun că tata avea o imaginaţie bolnavă. Dar nu e aşa. A fost un cineast strălucit, care ştia să spună o poveste, atât. Oamenii cred despre tata ce vor ei. Asta spunea şi el. Şi oricum, nu-mi pasă ce cred oamenii".

Comentarii

Modifică Setările