News

A născut octupleţi, uimind lumea! Cei 8 copii au acum 12 ani: cum arată familia Nadyei Suleman

A născut octupleţi, uimind lumea! Cei 8 copii au acum 12 ani: cum arată familia Nadyei Suleman camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

I se spune Octomom şi a devenit celebră în 2009, atunci când a adus pe lume opt copii. Acum, Nadya Suleman are 45 de ani, iar copiii ei, 12 ani

Născută în California, Nadya a conceput ocupleţii prin fertilizare in vitro - şi la fel s-a întâmplat şi cu ceilalţi 6 copii ai ei. Pentru că, da, Nadya e considerată mamă eroină, având în total 14 copii, pentru care a recunoscut în 2012 că a avut nevoie de fonduri de la asistenţa socială. Iar asta cu atât mai mult cu cât ocupleţii au venit pe lume la un an de la divorţul ei de Marco Gutierrez, cu care fusese căsătorită din 1996 - divorţul transformând-o astfel în mamă singură, nevoită să asigure traiul atâtor copii. 

Nadya a început tratamentele de fertilizare in vitro în 1997, pe când avea doar 21 de ani, iar în 2001 a adus pe lume primul ei copil, un fiu. Anul următor, a născut o fetiţă, apoi a continuat fertilizarea, urmând alte trei sarcini, una dintre ele cu gemeni. Aşa se face că, atunci când a ajuns în sărcinată cu ocupleţii, Nadya avea deja 6 copii! Iar ceea ce a uluit atunci lumea a fost că, de la bun început, decizia ei a fost una extrem de curajoasă: mai avea 6 embrioni rămaşi de tratamentele anterioare şi a cerut ca toţi să-i fie transferaţi în uter. Dar la investigaţiile medicale ulterioare, făcute în 2011, s-a descoperit că doctorul care se ocupa de ea, Michael Kamrava, i-a transferat 12 embrioni, de fapt! Pentru procedura lui medicală extremă, Kamrava a fost exclus din Board-ul medicilor din California şi i s-a retras licenţa.

De partea cealaltă, şi Nadya a avut parte de numeroase critici pentru că s-a supus unei astfel de proceduri deşi avea deja 6 copii - iar la un moment dat, a existat chiar un mic proetest public în faţa casei ei, din partea unei comunităţi deranjate de faptul că Nadya a dorit să producă urmaşi pe bandă rulantă fără să aibă mijloacele financiare necesare - împovărând astfel nejustificat contribuabilii, în opinia lor. În anii recenţi, Nadya s-a retras din atenţia publică şi se dedică creşterii copiilor, chiar dacă nu o face în cele mai bune condiţii: din octombrie 2019, ea şi toţi copiii săi trăiesc într-un apartament cu 3 dormitoare închiriat în California, iar unul dintre copii suferă de autism. Luna trecută, însă, când octupleţii au împlinit 12 ani, Nadya s-a arătat extrem de fericită pe contul său de socializare media, descriindu-şi copiii ca fiind respectuoşi, plini de compasiune - iar ea declarându-se onorată că le este mamă. "Vă iubesc Noah, Maliyah, Isaiah, Nariyah, Jeremiah, Jonah, Josiah şi Makai!", a scris ea.

Foto: Instagram, Profimedia

Comentarii

Modifică Setările