Interviu

 Acasă la Familia Găinuşă   „Andrei este cel mai mare cârcotaş dintre noi“

The more the merrier, zice englezul. Şi cât adevăr este în cuvintele lui! Căci o după-amiază petrecută într-o casă plină şi veselă este frumoasă ca o zi de vară. A ajutat şi faptul că i-am găsit pe cei patru membri ai familiei Găinuşă într-o dis­poziţie extraordinară, deşi ne-am dat întâlnire chiar a doua zi după nunta Bebeluşei Oana, de-acum fina lor. Nu-i prima dată când OK! a stat de vorbă cu Mihai, soţia lui, Ioana, şi fetiţa lor, Eva. Însă, de data aceasta, spre încântarea noastră, acest tablou de familie simpatic a fost întregit de mezinul Andrei, un băieţel de doi ani şi jumătate neobişnuit de locvace şi cu păreri foarte catego­rice. Un pui de cârcotaş, ce mai!

Aţi năşit-o pe Oana Ioniţă. A câta postură de naşi este asta pentru voi?

Mihai A treia. Primul nostru fin a fost un coleg de la radio, de la tehnic. Al doilea este Dezbrăcatu’, iar acum Oana. Şi tuturor le-am botezat şi copi­ii. Ştii, Oanei i-am dat foarte multe roluri de-a lungul carierei ei la „Cronica Cârcotaşilor“ şi s-a gândit să-mi scrie şi ea mie unul, de naş. Sper că m-am achitat OK.

Şi cum faceţi faţă cu atâţia fini?

Mihai Păi se zice că este bine să botezi. Facem faţă. Îmi mai iau un serviciu şi nu este nicio pro­blemă. (râde)

Ioana Facem lista de Crăciun din timp.

Mihai Da, asta e pe bune.

Ce impresie ţi-a făcut soţul Oanei?

Mihai Actor aveam ca fin, n-aveam tenor. Acum am şi una, şi alta. Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută Florin. Este atipic pentru prietenii Oanei. A fost o variantă câştigătoare pentru ea, a câştigat practic ca la Loto. A avut un report câţiva ani, iar acum chiar a tras lozul cel mare cu băia­tul ăsta, pentru că o iubeşte şi pe ea, o iubeşte şi pe Isabel. Se înţeleg foarte bine şi se completează foarte bine. Adică are tot ce n-are Oana. (râde) Răbdare… la chestii din astea mă refer.

Am observat că este o tradiţie să vă înrudiţi între voi în marea familie a Cârcotaşilor.

Mihai Suntem prieteni. Dezbrăcatu’ mi-e prieten foarte bun. Şi Oana mi-a fost colegă şi prietenă.

Ai zis bine fostă colegă. Să înţeleg că nu se întoarce la „Cronică“?

Mihai Nu cred. Ea a colaborat cu Pro-ul şi proba­bil o să continue colaborarea cu ei.

Te-a supărat alegerea ei de-a participa la „Dansez pentru tine“?

Mihai Absolut deloc. De ce? Mie mi se pare un pas înainte. Mai ales că s-a dus pe meseria ei aco­lo, pe profilul ei de dansatoare. Şi-a demonstrat că ea a fost adevărata câştigătoare, dar, fiindcă n-avea silicon… Asta e. A ieşit pe locul trei.

Cu Bebeluşa Cristina aţi rămas în relaţii bune după ceea ce s-a întâmplat? V-a lăsat, până la urmă, fără o dansatoare.

Mihai Cristina este foarte tânără, nu-şi dă seama că a creşte un copil este o corvoadă. Alegerea este a ei.

Ioana Nu-i o corvoadă, să ştii.

Mihai Vorbesc de corvoada de a creşte un copil cât şi ea e încă un copil. Pentru ea o să fie un pic greu, totuşi, că nu are încă o carieră, e la început de viaţă. Totuşi, la 19 ani… Mă bucur oricum pen­tru ea şi-mi pare rău pentru „Cronică“.

Pe ea n-o năşeşte nimeni din echipa voastră?

Mihai Din mediul ăsta nu, poate de la cascadori, de acolo, de la el. Eu n-am fost solicitat.

Cum merge cu castingul pentru noua Bebeluşă?

Mihai Noile Bebeluşe, alături de Ioana. În finală au rămas două şi eu i-am propus lui Şerban să le păstrăm pe amândouă, să fie pentru orice even­tualitate. Nu se ştie niciodată. Că văd că noi în­curajăm în emisiunea asta demografia în Româ­nia. (râde) După ultimul Recensământ, am aflat că suntem în scădere. Noi o să punem umărul să ameliorăm puţin natalitatea. Ştii ce se-ntâmplă? „Cronica Cârcotaşilor“ este celula de bază a soci­etăţii. Înainte era familia, acum suntem noi.

Şi că ai adus vorba despre Şerban. Odată cu revenirea lui la Kiss FM, pregătiţi terenul pentru revenirea lui şi la TV, din noul sezon?

Mihai Asta trebuie să-l întrebaţi pe el. Eu nu-i pregătesc nimic, e numai opţiunea lui dacă revi­ne sau nu. Chiar nu ştiu nimic.

Ioana Când va lua o decizie în sensul ăsta cred că o să fie ceva de moment, un impuls, că aşa este Şerban.

Cum au fost toţi aceşti ani fără Şerban Huidu, din punct de vedere al audienţei?

Mihai Dacă nu aveam audienţe bune cred că eram scoşi, pentru că trăim într-o economie de piaţă. Eu zic că încă facem rating bun şi mai zic că Dezbrăcatu’ este un mare talent. Face show. E şi spontan, într-adevăr, dar uneori şi spontaneita­tea asta trebuie pregătită. Şi eu zic că îşi joacă cu brio rolurile pe care i le scriu, în emisiune.

Totuşi, sunt unele voci foarte convinse că nu vă mai merge la fel de bine fără Şerban.

Mihai E absolut normal. Adică dacă te-ai obişnuit 10 ani cu un anumit cuplu de prezentatori e greu să accepţi o schimbare. Dar, repet, Dezbrăcatu’ este un mare succes pentru emisiune. Aşa cum a fost şi Oana, un sezon. Bine, atunci a fost o soluţie de criză, am fost forţaţi de împrejurări. Viitorul ne va arăta care este soluţia cea mai bună pentru noi. Materiale avem din ce în ce mai multe, tele­viziuni la fel, chiar dacă a dispărut OTV-ul... Şi-a lăsat, însă, ouăle în cuiburile altor televiziuni.

Emisiunea există de 13 ani, tu eşti aici de 10. O să te pensionezi de la „Cronică“?

Mihai Da, şi după aceea intru direct la „Teleenci­clopedia“. O să fiu vocea de la „Teleenciclopedia“. Dacă e să vorbim din punctul de vedere al su­biectelor, emisiunea este nemuritoare. Totul este să ne ţină pe noi imaginaţia şi inspiraţia şi să su­pravieţuiască televiziunea, ca să poţi să faci ceva. Revenind la Şerban, am văzut că şi-a reluat activitatea pe blog şi că are nişte postări la fel de acide ca înainte.

Asta înseamnă că şi-a re­venit, că este acel Şerban de înainte?

Mihai Pentru chestia asta trebuie să vorbeşti cu el. De trei ani de zile lumea mă întreabă despre Şer­ban Huidu. El s-a întors. Întrebaţi-l pe el acum. El nu şi-a anunţat o revenire publică. Când o va face, atunci pot să-mi dau şi eu cu părerea.

Te mai loveşti de răutăţi şi de cuvinte grele şi acum, după doi ani de la acel accident, vizavi de asocierea cu Şerban?

Mihai Eu zic că este normală reacţia asta. E greu şi pentru noi. E greu să faci o emisiune de diver­tisment, în condiţiile în care o parte din public nu acceptă noua variantă. Mi se pare normal să fie opiniile împărţite. Noi, pentru oamenii care ne urmăresc, încercăm să facem un produs de calitate. Dacă nu reuşesc să-i mulţumesc pe toţi, poate nu-i vina mea. Sau poate e tocmai vina mea. (râde) Dar oamenii care s-au obişnuit foarte mult cu vechea variantă trebuie să ştie că Şerban este în spate, scrie textele pentru materialele filmate de la „Cronică“, e acolo. Dacă va considera că-i necesar să se întoarcă, îl aşteptăm.

Vreau s-o întreb pe soţia ta dacă tu eşti cârcotaş şi-n vacanţă.

Ioana Da, comentează. Nu vrea să facă ordine, preferă să doarmă mai mult.

Mihai Încerc să împac şi capra, şi varza, adică să mă şi odihnesc şi să fac şi treabă în casă. Unele mai au de suferit din cauza asta. Cred că mă chi­nuiesc prea mult (râde).

Ioana, te încurajăm să ne spui mai multe despre Mihai Găinuşă, de preferat ceva ce noi nu ştim despre el. Dă din casă!

Ioana În sezon este foarte ocupat şi atunci încer­căm să-l solicităm cât mai puţin, dar nu prea ne iese nici măcar asta. Atunci stă mai mult în birou. Dar îl mai vizitează Andrei şi Eva. Iar în vacanţă, am vrea să facă ce nu face în sezon. El e amuzant, dar eu aştept altceva.

Mihai Adică să fac curat la subsol.

De Codruţ Kegheş mai auzi cât timp eşti în concediu?

Mihai Cum să nu! Dezbrăcatu’ mă sună tot timpul să-mi spună bancuri. E tipul ăla de om care, după ce află un banc, pune mâna pe telefon şi mă sună. Sau o face de câte ori are o problemă. El crede me­reu că are câte o boală şi noi încercăm să-l liniştim. E uşor ipohondru. Acum este fericit că s-a căpătu­it cu un ulcer şi că, în sfârşit, poate să ia pastile. Dar el lua pastile dinainte să afle că are ulcer.

Dar în întreaga familie Găinuşă cine-i cel mai mare cârcotaş?

Mihai Fiu-miu, Andrei. Este cel mai mare cârcotaş, el are ceva de comentat şi noaptea, spre deosebi­re de noi, care încercăm să ne odihnim. Soţia ştie asta foarte bine, că ea se duce să discute cu el.

Ioana Andrei, ce-ţi place cel mai mult la „Cronica Cârcotaşilor“?

Andrei Îmi place de Bebeluşa…

Ioana Andrei încearcă s-o cucerească mai nou pe Isabel, fetiţa Oanei Ioniţă.

Mihai Da, la nunta Oanei, în timpul slujbei, a vrut s-o pupe tot timpul. Andrei, ia spune, ai vrut s-o pupi pe Isabel?

Andrei Da. Şi n-a vrut.

Ioana De ce n-a vrut?

Andrei Că era mică!

Cum arată vacanţa voastră de vară?

Mihai E o vacanţă dedicată familiei. Ne-am reunit cu toţii, şi cu rudele noastre din Grecia, şi cu cele din America. Ne vom vedea cu toţii la pensiunea mea din Cheia şi o să încercăm să vorbim şi ro­mâneşte. Dar am mai avut o vacanţă de şase zile în Toscana, doar în doi. A fost foarte frumos. Pe cei mici i-am lăsat cu bunicii. Au fost cuminţi.

Ioana Şi nemulţumiţi.

Eva, ţi-a fost dor de mami şi de tati?

Eva Sigur că da!

Îi mai laşi să plece singuri?

Eva Nuuu!

foto: zoltan lorencz

Modifică Setările