Beauty

Aceste vedete au slăbit cu ajutorul seminţelor. Vezi cum!

Atunci când nume mari de la Hollywood nu-şi mai pot imagina dieta fără ele, e clar că avem de-a face cu germenii unei alimentaţii superioare. Îmbogăţeşte-şi tu meniul cu aceste minuni ale naturii!

Seminţele de floarea soarelui

Da, chiar ele, gustările tradiţionale ale românilor. Cu o singură avertizare: acestea trebuie consumate în starea lor naturală, neprăjite şi fără sare. Dar să vedem de ce sunt ele atât de sănătoase? În primul rând, avem seleniul, acest mineral cu puternic efect antioxidant, care ajută şi la accelerarea metabolismului. În plus, te miră sau nu, nutrienţii din miezul acestor seminţe te ajută să te calmezi din punct de vedere nervos. Magneziul, în primul rând, este responsabil pentru eliberarea de tensiune, relaxare şi diminuarea migrenelor.

Cum ajută?

Vitamina E- benefică pentru piele

Magneziu şi fier-pentru sănătatea oaselor

Seleniu- de ajutor în prevenirea cancerului

Cine este fan?

Debra Messing

Click pe următoarea!

Seminţele de rodie

Cele circa 600 de seminţe conţinute, în medie, de un astfel de fruct, sunt adevărate comori de antioxidanţi, de ajutor în lupta cu radicalii liberi, care ne îmbătrânesc prematur. Numai 100 de grame de seminţe de rodie conţin, spun nutriţioniştii, 17 % din necesarul zilnic de vitamina C şi 20% din cel de vitamina K. Şi amintim de două vitamine esenţiale pentru îmbunătăţirea sistemului nostrum imunitar. Ca să nu mai vorbim de faptul că o astfel de gustare este o bună prietenă a siluetei tale, 100 de grame de seminţe suculente conţinând doar 83 de calorii.

Cum ajută?

Fibre- pentru stărea de saţietate

Vitamina C- ajută la detoxifierea organismului

Cine este fan?

Sheryl Crow

Click pe următoarea!

Seminţe de chia

Ştiţi de ce sunt aceste minuscule minunăţii atât de benefice într-o dietă?Ei bine, ele îşi măresc de 12 ori volumul când ajung în stomacul tău, de unde şi senzaţia de saţietate pe care ţi-o conferă. Aşadar, doar o lingură de seminţe de chi, adăugată în smoothie-ul tău, reuşeşte să te sature şi să-ţi înfrâneze apetitul. Şi se pare că aceste seminţe sunt şi extraordinare surse de energie, dacă ar fi să ne raportăm la azteci şi maiaşi, care le foloseau cu acest scop. Asta datorită cantităţii impresionante de fibre, proteine şi acizi graşi esenţiali conţinute de seminţele de chia: 2 linguri=11 g fibre, 4 g proteine, 5 g Omega-3.

Cum ajută?

Calciu, fosfor, magneziu-previn osteoporoza

Acizi graşi Omega 3-îmbunătăţesc sistemul nervos

Fibre-pentru sistemul digestiv

Cine este fan?

Gwyneth Paltrow

Click pe următoarea!

Seminţe de susan

Or fi ele mici, dar aceste seminţe folosite la celebra pastă tahini valorează greutate lor în aur. Bogate în cupru, magneziu şi calciu, aceste condimente sunt o sursă importantă de proteine, mai ales în dieta unui vegetarian, cu un raport de 18g proteine /100 g de seminţe. Mai mult, susanul este atât de bogat în fibre, încât este recomandat a se consuma atunci când suntem constipaţi sau balonaţi, fiind de ajutor sistemului nostru digestiv.

Cum ajută?

Zinc- pentru elasticitatea pielii

Ulei de susan-pentru sănătatea orală

Sesamol- împotriva acţiunii radicalilor liberi

Cine e fan?

Jessica Simpson

Germeni de grâu

Doar două linguri consumate la micul dejun îţi aduc circa 15 % din cantitatea de vitamina E recomandată a se consuma zilnic. Nu ştii cum să-i introduci în meniul tău? E foarte uşor: poţi adaugaaceste seminţe în aproape orice, de la mixul de cereale la iaurt sau smoothie-ul de fructe. Nu conţin colesterol, iar cantitatea de calorii este infimă, 60 la 28 de grame de germeni de grâu, ceea ce face din aceste seminţe un aliment esenţial într-un regim de slăbire.

Cum ajută?

Complex de vitamina B - ajută la scăderea colesterolului

Vitamina E - antioxidant puternic

Fibre - pentru sănătatea intestinală

Cine e fan?

Dr. Oz

Click pe următoarea!

Seminţele de dovleac

Vă vine să credeţi sau nu, dar aceste seminţe sunt cele mai nutritive părţi ale dovleacului. Doar conţinutul de magneziu este unul impresionant, de 150 mg la 28 g de produs, cantitatea zilnică recomandată fiind de 420 mg. Mai mult, seminţele de dovleac sunt printre puţinele alimente alcaline de pe piaţă, care combat aciditatea din organism, responsabilă pentru apariţia bolilor grave. Iar cantitatea importantă de triptofan, un aminoacid esenţial, face din seminţele de dovleac un aliment esenţial pentru cei care au probleme cu somnul sau stări de depresie.

Cum ajută?

Magneziu şi zinc- pentru întărirea sistemului imunitar

Potasiu-buna funcţionare a muşchilor

Acizi graşi esenţiali-pentru sănătatea inimii

Cine este fan?

Bellamy Young

Foto: guliver/getty images/rex features, shutterstock, www.123rf.com, hepta

Modifică Setările