Lifestyle

Aceştia sunt cei mai atrăgători tenismeni din circuitul ATP

Aceştia sunt cei mai atrăgători tenismeni din circuitul ATP

Bulgarul Grigor Dimitrov a fost a fost „desemnat” cel mai atrăgător jucător de tenis de către colegii de breaslă, în urma unui sondaj amuzant difuzat pe Tennis TV.

Numele lui Dimitrov a fost rostit fără ezitare de Rafael Nadal, John Isner şi Alexander Zverev, în timp ce Roger Federer l-a ales pe francezul Jeremy Chardy. La rândul său, Milos Raonic a opinat că Feliciano Lopez este cel mai atrăgător dintre competitori.

Dar pe cine a nominalizat Grigor Dimitrov în ineditul sondaj?  Pe... nimeni! „Ar trebui ca fanii să aleagă cel mai atrăgător jucător de tenis”, a spus bulgarul, care are o iubită pe măsură: Nicole Scherzinger. Scherzinger a format un cuplu şi cu un alt sportiv celebru, Lewis Hamilton, campionul din Formula 1, cu care a fost împreună timp de 8 ani, până în februarie 2015. Relaţia cu Grigor Dimitrov a început în 2016, diferenţa dintre cei doi fiind de 13 ani. Înainte de Nicole, Dimitrov a avut o relaţie cu Maria Şarapova.

GRIGOR DIMITROV

Vârstă: 27 de ani

Locul naşterii: Haskovo, Bulgaria

Înălţime: 1.91 m

Greutate: 81 kg

A trecut la profesionism în 2008

Antrenor: Daniel Vallverdu

Bani câştigaţi în carieră: 16,3 milioane de dolari

Bani câştigaţi în anul curent: 387.900 de dolari

Reşedinţă: Montecarlo

Cei de la tennistonic.com au urmat sugestia bulgarului şi i-au provocat pe cititori să desemneze cel mai frumos sportiv din sportul alb. În momentul scrierii acestor rânduri, surpriză, pe primul loc în preferinţele fanilor este germanul Sascha Zverev. Dimitrov este pe locul doi, iar podiumul este completat de Roger Federer. Apropo de Federer, favoritul său, Chardy, este pe ultimul loc!

Top preferinţe fani

1. Sacha Zverev – 34.63%

2. Dimitrov – 18,64%

3. Federer – 12.89%

4. Feliciano Lopez – 11.54%

5. Tsitsipas – 8.83%

6. Nadal – 8.74%

7. Fognini – 3.65%

8. Chardy – 1.07%

Revenind la Grigor Dimitrov, trebuie spus că „vecinul de la sud de Dunăre” a căzut pe locul 49 în clasamentul ATP şi mai are jumătate de an la dispoziţie pentru o revenire de senzaţie. Ponturi pentru meciurile lui, ca şi pentru alte meciuri din circuitele ATP şi WTA pot fi găsite în secţiunile speciale ale site-urilor de pronosticuri, cum ar fi https://pariurix.com/ponturi/tenis.

Un altfel de top

Şi, dacă tot suntem porniţi pe topuri, avem şi o ierarhie a celor mai promiţători tineri jucători din acest an, întocmită de site-ul de specialitate lobandsmash.com:

1. Kyle Edmund (Anglia). Anul trecut a câştigat primul turneu ATP, la Antwerp. Este cel mai bun britanic la single din martie 2018, în contextul în care Andy Murray nu a reuşit să îşi revină din punct de vedere fizic. A câştigat peste 4 milioane de dolari din premii, până în prezent.

2. Alexander Zverev (Germania). Este unul dintre cei mai buni sportivi din ultimul deceniu. În anul 2017, a câştigat şase turnee ATP la single. Cea mai bună poziţionare din carieră în clasamentul ATP este locul 3, ocupat în prezent. Se poate şi mai bine. Cu siguranţă, la un moment dat va fi liderul acestei ierarhii.

3. Karen Khachanov (Rusia). Actualmente pe locul 13 în clasamentul ATP, tânărul sportiv rus l-a învins pe Novak Djokovic (7-5, 6-4) la Paris Masters, câştigând primul său titlu de Masters 1000. Dacă se va pregăti în continuare cu aceeaşi seriozitate, este foarte probabil ca Khachanov să termine acest an între primii zece tenismeni ai lumii.

4. Lucas Pouille (Franţa). A intrat deja în Top 10 jucători de tenis în martie 2018. A câştigat cinci turnee la simplu până în prezent, în trei ani consecutivi. În 2018, l-a învins pe veteranul Richard Gasquet în finala Open Sud de France.

5. Hyeon Chung (Coreea de Sud). A câştigat Next Gen ATP Finals în 2017, iar în 2018 a ajuns pe locul 19 în clasamentul ATP. Până acum, asiaticul în vârstă de 22 de ani a câştigat peste 3 milioane de dolari numai din premii la turneele de simplu şi de dublu.

6. Stefanos Tsitsipas (Grecia). A câştigat Next Gen ATP Finals anul trecut, iar apoi a continuat trendul ascendent. A fost finalist în trei turnee ATP, două dintre finale fiind pierdute în faţa lui Rafael Nadal. Cea mai bună clasare în clasamentul ATP a fost poziţia a 15-a.

7. Nick Kyrgios (Australia). Specialiştii sunt de părere că are potenţial să devină o legendă a tenisului. Se face remarcat atât pe terenul de joc, cât şi în afara lui, fiind un „rebel”. A câştigat patru titluri la single în competiţiile de juniori.

8. Alex de Minaur (Australia). S-a calificat în finala celei mai prestigioase competiţii de juniori, 2018 Next Gen ATP Finals. A ajuns până pe locul 31 în clasamentul ATP.

9. Denis Şapovalov (Canada). La 19 ani neîmpliniţi, canadianul a ajuns pe locul 23 ATP World Tour în 2018. Şapovalov a câştigat titlul în întrecerea rezervată juniorilor la Wimbledon, învingându-l în finală pe Alex De Minaur, în trei seturi.

10. Dominic Thiem (Austria). Cunoscut şi prin prisma relaţiei cu Kristina Mladenovic, Thiem este deja un nume în tenis, dar e de aşteptat ca în acest an să facă trecerea la un nou nivel.

Modifică Setările