News

Actori implicaţi în politică

Actori implicaţi în politică

2013 Tribeca Film Festival 'The Untold Story' world premiere - Arrivals Featuring: Clint Eastwood Where: New York, United States When: 27 Apr 2013 Credit: Andres Otero/WENN.com

Aparent, cele două domenii n-au nimic în comun, însă cei care activează atât în politică, cât şi-n domeniul cinematografiei au o altă părere. Sunt destul actori de la Hollywood care au considerat că au ceva de spus şi că singura manieră de a se face auziţi a fost să intre chiar ei în politică. Haideţi, aşadar, să facem o listă cu acei actori implicaţi în politică.

Actori implicaţi în politică: Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger shopping for cigars in Mayfair

Începem cu Arnold Schwarzenegger, căci ”cazul” lui a stârnit cele mai multe reacţii. Celebrul actor şi-a terminat în 2011 mandatul de guvernator al Californiei, după şapte ani la conducerea celui mai populat şi mai bogat stat din Statele Unite. Arnold Schwarzenegger a fost timp de mulţi ani un ”republican liberal” apărător al mediului înconjurător, ceea ce a ajutat la creşterea popularităţii lui.

Actori implicaţi în politică: Clint Eastwood

2013 Tribeca Film Festival 'The Untold Story' world premiere - Arrivals Featuring: Clint Eastwood Where: New York, United States When: 27 Apr 2013 Credit: Andres Otero/WENN.com

Este actor, regizor, compozitor, muzician, om de afaceri şi... politician. Un CV amplu, cu care Clint Eastwood se poate lăuda la cei 85 de ani.

Actorul şi-a câştigat faima prin roluri memorabile din pelicule precum ”Man with no name”, ”Dirty Harry”, "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006). Pentru munca din pelicule precum ”Unforgiven” şi ”Million Dollar Baby„ a primit două statuete Oscar.

De-a lungul carierei sale, Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Un parcurs cinematografic remarcabil, care l-a propulsat pe Clint în topul celor mai talentaţi şi renumiţi actori de la Hollywood.

Ca politician, Clint s-a impus atât pe plan local, cât şi la nivel de stat. În aprilie 19086, Clint a fost ales primar (unul neafiliat vreunui partid politic) al unui orăşel din California, numit Carmel-by-the-sea. În timpul celor doi ani în care a fost primar, Clint a militat pentru mediul înconjurător, construirea unor alei pe plajă, şi o parcare pentru turişti. În 2001 a fost numit vicepreşedinte al statului California de către guvernatorul Davis, şi apoi reales în aceeaşi funcţie în 2004 de către noul guvernator, respectiv Arnold Schwarzenegger.

Actori implicaţi în politică: Jerry Springer

NEW YORK, NY - JANUARY 19: (EXCLUSIVE COVERAGE) TV personality Jerry Springer visits SiriusXM Studio on January 19, 2012 in New York City. (Photo by Cindy Ord/Getty Images)

Este personalitate TV, actor, muzician şi om de politică. Din 1991, Jerry a fost gazda emisiunii-tabloid ”The Jerry Springer Show”. Jerry a apărut în pelicula ”Ringmaster”, din 1998, într-un episod din sezonul nouă al serialului „Roseanne”, şi-ntr-un episod din ”The X-Files”, numit ”The Post-Modern Prometheus”. A mai avut apariţii episodice în: ”Sabrina the Teenage Witch”, ”The Defender”, ”MADtv”, ”Austin Powers: The Spy who shagged me”, etc.

Însă, înainte de a avea una dintre cele mai populare emisiuni din America, Jerry Springer a fost om de politică. A fost ales primar de Cincinnati la 33 de ani, a candidat pentru funcţia de guvernator de Ohio, dar a pierdut alegerile. În 1982, dupa ce a părăsit primăria, devine jurnalist la un post local, filiala a Channel 5. Apoi, prezintă jurnalul de Cincinnati, o emisiune de ştiri care îl propulsează în fruntea audientelor. Dupa 10 ani de televiziune, primeşte 10 distincţii de presă pentru munca sa, iar în 1991 i se propune să îl înlocuiască într-un show televizat pe vestitul Phil Donahue. Se năştea "Jerry Springer Show".

Alţi actori implicaţi în politică: Ronald Reagan (Guvernator California, Preşedinte SUA), Shirley Temple ( diplomat; ambasador în Ghana şi Cehoslovacia, funcţie publică în SUA), Clay Aiken, Jack Kelly, Jesse Ventura, Kal Penn, etc.

Modifică Setările