News

Actori practicanţi de arte marţiale

Actori practicanţi de arte marţiale

Jackie Chan – expert în 7 stiluri de arte marţiale / unul dintre cei mai buni cascadori ai lumii

Este unul dintre cei mai carismatici actori de la Hollywood. De-a lungul carierei sale actoriceşti a jucat în peste 100 de filme, dintre care multe, evident, sunt de acţiune. În multe dintre ele şi-a făcut singur cascadoriile de la a la z, graţie faptului că este expert în arte marţiale. De altfel, a fost chiar şi-n postura de cascador, atunci când colegii săi de breaslă nu au putut trage anumite scene. Pentru a ajunge la această performanţă, Jackie a urmat timp de zece ani cursuri în arte marţiale şi acrobaţie.

Steven Seagal – 7 Dan în Aiki-Do

Filmele sale de acţiune l-au recomandat drept unul dintre cei mai buni ”bătăuşi” de la Hollywood. Steven Seagal este actor, producător, scriitor şi totodată practicant al artelor marţiale. De-a lungul carierei sale a promovat Aiki-Do-ul tradiţional, deţinând 7 Dan la acest sport. De asemenea, Steven Seagal este primul occidental care are propriul Dojo ( sală de antrenament în arte marţiale) în Japonia.

Jet-Li – multiplu campion Wushu

Cine a văzut un film cu Jet-Li şi nu a rămas impresionat de interepretarea sa? Jet-Li este unul dintre cei buni actori de origine chineză. Cel mai de referinţă rol al său a fost cel negativ, jucat în pelicula ”Armă Mortală”, alături de Mel Gibson. Jet-Li este multiplu campion la Wushu şi a fost antrenat chiar de maestrul Wu Bin. La 17 ani a obţinut primul titlu naţional la acest sport, absolvind, totodată, cursurile şcolii Wushu Training Academy.

Jean Claude Van Damme - Shotokan-Karate, Kick-boxing şi Tae-Kwon-Do

Fiind un copil firav şi bolnăvicios, Jean-Claude Van Damme a fost înscris de către tatăl său la cursurile de karate, pentru a se dezvolta armonios. Anii de studiu şi dedicaţie au făcut ca la 12 ani, Jean-claude Van Damme să facă deja parte din echipa naţională de karate a Belgiei. În afară de karate, celebrul actor a mai practicat şi: Shotokan-Karate, Kick-boxing şi Tae-Kwon-Do. Datorită abilităţilor sale în acest domeniu, Jean-Claude van Damme a câştigat numeroase competiţii la nivelm european. Curios este că, pe la vârsta de 16 ani, a început să practice baletul. Timp de cinci ani, Jean Claude a practicat baletul, despre care spune că este mult mai solicitant decât luptele.

Chuck Norris - expert în arte marţiale

Şi Chuck Norris a fost un copil slab dezvoltat şi neatletic, motiv pentru care a dezvoltat un interes pentru artele marţiale. În anul 1958, actorul a intrat în United States Air Forces, şi a fost trimis în Coreea de Nord, unde a descoperit ”disciplina” Tang Soo Do. În puţin timp de la acest moment, el a ajuns să învingă cu uşurinţă luptători cu experienţă mult mai mare. Întors în SUA, actorul a continuat să practice artele marţiale, ajungând să participe şi să câştige numeroase competiţii de stat şi naţionale din anul 1964 şi până în anul 1967. Un an mai târziu, toate eforturile sale au fost răsplătite, câştigând primul său World Proffesional Middle Weight Karate Championship. Aceasta victorie i-a adus totodată onoarea Fighter of The Year şi a fost introdus în Black Belt Hall of Fame. S-a retrast din această activitate în 1974, după ce a câştigat numeroase competiţii recunoscute la nivel internaţional.

Chuck Norris şi-a arătat toate aceste abilităţi în pelicula de la începutul anilor 80, ”Missing in Action”, peliculă care prezenta povestea de viaţă a unui veteran din Vietnam, care încearcă să elibereze un grup de prizonieri americani.

Modifică Setările