News

Actori români care au jucat în filme străine

de admin

Nu există zi în care să nu vă prezentăm câte un actor străin care a ajuns pe culmile succesului, dar iată că a venit vreme să vorbim şi despre acei actori români care ne-au reprezentat ţara şi care au jucat în proiecte cinematografice recunoscute la nivel internaţional. Haideţi să aflăm, aşadar, care sunt acei actori români care au jucat în filme străine!

Ion Caramitru – a făcut senzaţie episodică în ”Kafka”, „Citizen X”, ”Mission Impossible” şi ”Amen”

Ion Caramitru este unul dintre cei mai apreciaţi actori. Pe lângă numeroasele roluri principale în piese de teatru, Ion Caramitru a bifat şi zeci de pelicule célèbre. Şi cum talentul său actoricesc a fost apreciat şi de producătorii din străinătate, Ion Caramitru a apărut şi-n mai multe filme străine, dintre care amintim: Kafka (1991), regia Steven Soderbergh, alături de Jeremy Irons şi Theresa Russell, "Mission: Impossible", regia Brian de Palma sau minunatul rol Count Fontana din "Amen" (2002), regia Costa Gavras.

Maia Morgenstern – a apărut în pelicula ”The Passion of the Christ”, în care a jucat alături de Mel Gibson.

Este una dintre actriţele - simbol al României, cu numeroase apariţii în piese de teatru, filme româneşti, dar şi străine. Un rol notabil, poate chiar cel mai reprezentativ din cariera sa, este cel jucat de Maia în pelicula ”Patimile lui Hristos”. În 2004, actriţa a reuşit performanţa de a fi colegă de platou cu Mel Gibson şi de a câştiga numeroase premii pentru prestaţia sa. Amintim doar premiul primit din partea Marii Britanii, denumit Ethnic Multicultural Media Awards pentru Cea mai bună actriţă.

Marcel Iureş - roluri în „Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles” / ”The Peacemaker” / ”Hart`s War” / ”Layer Cake”

Actorul roman are în palmares numeroase apariţii în producţiile americane. Şi-a început cariera printr-un rol secundar în pelicula „Interviu cu un vampire”, în care a jucat alături de Brad Pitt, Tom Cruise şi Antonio Banderas, apoi a avut partituri centrale în ”The Peacemaker”, în care a fost coleg de platou cu George Clooney şi Nicole Kidman, şi a continuat cu apariţii în pelicule precum ” ”Hart`s War” şi ”Layer Cake”, în care a apărut alături de actorii Colin Farrell, Bruce Willis şi Daniel Craig.

A jucat şi în Mission: Impossible, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Youth Without Youth, Thick as Thieves (Morgan Freeman, Antonio Banderas) şi Bunraku (Josh Hartnett, Demi Moore, Woody Harrelson). Destul de impresionant, nu?

Mădălina Ghenea - ”Dom Hemingway”, alături de Jude Law

Desigur, a fost în atenţia presei internaţioanale mai degrabă prin prisma faptului că a avut relaţii cu bărbaţi celebri, precum Leonardo DiCaprio şi Gerard Butler, dar să nu uităm că românca noastră a reuşit să bifeze o apariţie în pelicula ”Dom Hemingway”, în care a ajucat alături de celebrul actor - Jude Law.

Alţi actori români care au jucat în filme străine: Oana Pellea ( „Children of Men” şi ”I Really Hate My Job”), Dragoş Bucur (”The Way Back”), Maria Alexandra Lara (”Control”, ”Youth Without Youth”, ”I Really Hate My Job”), etc.

Comentarii

Articole asemănătoare

News

Scandal monstruos la casa regală spaniolă!

Dacă vă închipuiaţi că familiile de viţă nobilă sunt lipsite de scandaluri vă înşelaţi! De câteva luni, casa regala spaniolă o ţine dintr-un scandal în altul, din cauza unor delicte fiscale pe care le-ar fi comis sora regelui Spaniei.

News

Gala Premiilor UNITER: Lista completă a câştigătorilor!

Luni seară, Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti a fost neîncăpătoare pentru cea de-a 23-a gală a premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER). Toată suflarea cinefilă, şi nu numai, a fost prezentă la acest eveniment

News

Despărţiri şocante: Cum au pus punct vedetele relaţiilor lor amoroase?

Deşi sunt persoane publice şi ai crede că ţin la imaginea lor, unele vedete se comportă de-a dreptul şocant în cazul unei despărţiri. În timp ce unele recurg la divorţuri în secret, altele aleg să-şi exprime nemulţumirea prin mesaje de despărţire pe Twitter, şi chiar mai grav, în versurile melodiilor lor.

Fără studii de specialitate! Vedetele româneşti care au devenit, peste noapte, actori!

News

Fără studii de specialitate! Vedetele româneşti care au devenit, peste noapte, actori!

Unii artişti nu se mulţumesc să exceleze într-un singur domeniu, şi vor să-şi încerce talentul şi-n alte zone. De exemplu, mulţi cântăreţi şi personalităţi TV

News

Robert Downey Jr., enervat la culme de insistenţele unui jurnalist

Starul francizei ”Iron Man” s-a arătat enervat la culme de insistenţele unui jurnalist. Robert Downey Jr. s-a ridicat brusc şi a plecat din platou în timpul unui interviu televizat, după ce jurnalistul care îl intervieva nu a răspuns la doleanţele

Iată cum arată la 17 ani fiica lui Steve Irwin, vânătorul de crocodili!

News

Iată cum arată la 17 ani fiica lui Steve Irwin, vânătorul de crocodili!

A crescut alături de tigri, crocodili sau şerpi, şi asta doar datorită faptului că tatăl său a fost Steve Irwin. Cu siguranţă vă amintiţi de micuţa Bindi, curajoasa blondină de doar câţiva anişori, care îşi urma tatăl peste tot.

FOTO Actorul Kurt Russell, de nerecunoscut! Vezi cum arată în prezent!

News

FOTO Actorul Kurt Russell, de nerecunoscut! Vezi cum arată în prezent!

A cunoscut celebritatea prin filme precum ”Silkwood„ şi ”Vanilla Sky”. A căpătat, totodată, simpatia fanilor, fiind unul dintre cei mai atrăgători bărbaţi din cetatea filmului, însă look-ul actorului din prezent lasă de dorit.

News

Angelina Jolie: ”Ce nu te omoară, te face mai puternic!”

Acum o săptămână Angelina Jolie făcea publică scrisoarea în care a dezvăluit faptul că şi-a extirpat ovarele, pe fondul genei canceroase pe care o are. Mărturisea pe atunci că scrisoarea nu este neaparat un îndemn

FOTO Uite cum arată Laura Cosoi în cel mai recent film al său!

News

FOTO Uite cum arată Laura Cosoi în cel mai recent film al său!

Spectatorii vor putea descoperi o Laura Cosoi descătuşată – la propriu, dar şi la figurat – “într-unul din cele mai spectaculoase roluri feminine din filmul românesc al ultimilor ani”, după cum spune regizorul acestei producţii, Cristian Comeaga.