News

Actori români care au jucat în filme străine

de admin

Nu există zi în care să nu vă prezentăm câte un actor străin care a ajuns pe culmile succesului, dar iată că a venit vreme să vorbim şi despre acei actori români care ne-au reprezentat ţara şi care au jucat în proiecte cinematografice recunoscute la nivel internaţional. Haideţi să aflăm, aşadar, care sunt acei actori români care au jucat în filme străine! Ion Caramitru – a făcut senzaţie episodică în ”Kafka”, „Citizen X”, ”Mission Impossible” şi ”Amen”

Ion Caramitru este unul dintre cei mai apreciaţi actori. Pe lângă numeroasele roluri principale în piese de teatru, Ion Caramitru a bifat şi zeci de pelicule célèbre. Şi cum talentul său actoricesc a fost apreciat şi de producătorii din străinătate, Ion Caramitru a apărut şi-n mai multe filme străine, dintre care amintim: Kafka (1991), regia Steven Soderbergh, alături de Jeremy Irons şi Theresa Russell, "Mission: Impossible", regia Brian de Palma sau minunatul rol Count Fontana din "Amen" (2002), regia Costa Gavras.

Maia Morgenstern – a apărut în pelicula ”The Passion of the Christ”, în care a jucat alături de Mel Gibson.

Este una dintre actriţele - simbol al României, cu numeroase apariţii în piese de teatru, filme româneşti, dar şi străine. Un rol notabil, poate chiar cel mai reprezentativ din cariera sa, este cel jucat de Maia în pelicula ”Patimile lui Hristos”. În 2004, actriţa a reuşit performanţa de a fi colegă de platou cu Mel Gibson şi de a câştiga numeroase premii pentru prestaţia sa. Amintim doar premiul primit din partea Marii Britanii, denumit Ethnic Multicultural Media Awards pentru Cea mai bună actriţă.

Marcel Iureş - roluri în „Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles” / ”The Peacemaker” / ”Hart`s War” / ”Layer Cake”

Actorul roman are în palmares numeroase apariţii în producţiile americane. Şi-a început cariera printr-un rol secundar în pelicula „Interviu cu un vampire”, în care a jucat alături de Brad Pitt, Tom Cruise şi Antonio Banderas, apoi a avut partituri centrale în ”The Peacemaker”, în care a fost coleg de platou cu George Clooney şi Nicole Kidman, şi a continuat cu apariţii în pelicule precum ” ”Hart`s War” şi ”Layer Cake”, în care a apărut alături de actorii Colin Farrell, Bruce Willis şi Daniel Craig.

A jucat şi în Mission: Impossible, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Youth Without Youth, Thick as Thieves (Morgan Freeman, Antonio Banderas) şi Bunraku (Josh Hartnett, Demi Moore, Woody Harrelson). Destul de impresionant, nu?

Mădălina Ghenea - ”Dom Hemingway”, alături de Jude Law

Desigur, a fost în atenţia presei internaţioanale mai degrabă prin prisma faptului că a avut relaţii cu bărbaţi celebri, precum Leonardo DiCaprio şi Gerard Butler, dar să nu uităm că românca noastră a reuşit să bifeze o apariţie în pelicula ”Dom Hemingway”, în care a ajucat alături de celebrul actor - Jude Law.

Alţi actori români care au jucat în filme străine: Oana Pellea ( „Children of Men” şi ”I Really Hate My Job”), Dragoş Bucur (”The Way Back”), Maria Alexandra Lara (”Control”, ”Youth Without Youth”, ”I Really Hate My Job”), etc.

Modifică Setările