Gossip

Actorii cu care nu se poate lucra la Hollywood

Actorii cu care nu se poate lucra la Hollywood

Actor Charlie Sheen poses for a photo on the red carpet at the Joe Carter Classic After-Party in Toronto, ON, Canada, on Wednesday August 15, 2012. Photo by Aaron Vincent Elkaim/CP/ABACAPRESS.COM | 331287_008 Toronto Canada

Chiar dacă numele unora dintre aceşti actori sunt îndeajuns de mari pentru a garanta succesul filmelor în care joacă, ei pot fi şi foarte periculoşi. Din cauza aventurilor lor cu legea, băutura, alcoolul, dar şi a insistenţei în a-şi face singuri cascadoriile, aceste staruri au primit eticheta de actori-problemă.

De ce problemă?

Conform unei voci din industrie, cea a lui Brian Kingman, manager al Gallagher Entertainment şi broker de asigurare pentru actori, un astfel de actor-problemă ar putea dubla costul asigurării de viaţă pentru toţi cei din distribuţia filmului. Mai exact, la un film cu un buget de 200 de milioane de dolari, poliţele de asigurare pot ajunge chiar şi la 2 milioane de dolari sau mai mult. Prin acestea, producătorii încearcă să se asigure împotriva întârzierilor la filmări, accidentelor, îmbolnăvirilor sau chiar a deceselor (cum a fost cazul actorului Paul Walker, mort în timp ce era implicat în filmările pentru al şaptelea film Fast&Furious).

Tom Cruise

Tom Cruise

Să emiţi o poliţă de asigurare pentru integritatea fizică a actorului de 54 de ani este o misiune imposibilă. Deşi nu mai este, să recunoaştem, vreun tinerel, starul continuă să vrea s-o facă pe supereroul în filme în care deja apare ca un supererou. Să luăm, de exemplu, o întâmplare din 2011, când Tom a vrut cu orice preţ să facă el o cascadorie care nouă ni se pare cel puţin ameţitoare. Să filmeze pentru Misiune: Imposibilă 5 atârnat de cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, care are nu mai puţin de 828 de metri. Nimeni n-a vrut să-l asigure pentru această nebunie, evident. Şi nici pentru scena din acelaşi film, în care Tom îşi face de treabă pe aripa unui avion militar. Unul care se află în zbor, la „doar“ 1.500 metri înălţime. Acum înţelegeţi de ce Tom este de ne-asigurat?

Charlie Sheen

Charlie Sheen

E drept că fostul băiat rău de la Hollywood (spunem fostul pentru că, la 51 de ani, nu mai este atât de verde) nu este un pericol pe platouri din cauza apetitului pentru cascadorii, precum Cruise. Actorul este inclus într-o categorie de risc foarte înalt de către asiguratori din cauza obiceiului său de a se face pulbere la filmări sau de a intra în belele cu droguri şi prostituate. Mai nou, după ce actorul a mărturisit că este purtător de virus HIV, dacă vreun studiou vrea să-l distribuie în vreun film, va trebui să plătească o poliţă de asigurare strigătoare la cer. Probabil că Charlie va juca fără asgurare, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, când producătorii au refuzat să plătească pentru el, la filmările pentru A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

Nu că s-ar înghesui producătorii la uşa ei cu oferte de roluri, însă după ani de arestări pentru conducere sub influenţa drogurilor, accidente de maşină şi vacanţe la clinica de dezintoxicare, actriţa ajunsă la 30 a ajuns să lucreze fără poliţă de asigurare. Asiguratorul de actori de film Brian Kingman a acceptat, însă, să acopere poliţa lui Lindsay pentru rolul ei din filmul din 2012, Liz&Dick, cu o clauză specială, însă: riscul de arestare. Şi are sens, căci s-a mai întâmplat, în trecut, ca Linds să încalce clauzele eliberării condiţionate, să fie trimisă din nou la mititica, iar producătorii să rămână cu filmul în aer.

Harrison Ford

Harrison Ford

Faptul că urmează un al cincilea film din seria Indiana Jones, iar actorul din rolul principal are deja 74 de ani, ar trebui să-i neliniştească pe asiguratorii acestuia. Nu vârsta e problema, dacă Ford este sănătos, ci aplecarea lui spre a face nesăbuite. Cum ar fi accidentele de avion. Actorul care deţine licenţă de pilot a fost rănit grav în 2015, când a aterizat forţat pe un teren de golf de lângă aeroportul din Santa Monica, iar avionul cu două locuri în care se afla s-a făcut aproape praf. Asta n-ar fi fost nimic dacă în februarie, anul acesta, Harrison n-ar fi repetat istoria, fiind cât p-aci să intre în coliziune cu un avion de linie, punând în pericol viaţa a peste 100 de pasageri. Dacă insistă să facă pe pilotul ghinionist pe parcursul filmărilor pentru noul Indiana Jones, preţul asigurării lui s-ar putea dubla.

Modifică Setările